Clicky

Depasirea Divortului

Depasirea Divortului

 - Faptele si Costurile
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Depasirea Divortului

Depasirea Divortului – Statisticile
Cum depaseste societatea divortul? Haideti sa ne uitam la fapte. Potrivit Ministerului Sanatatii al Statelor Unite si Centrelor de Servicii Umane pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, rata anuala a divortului in 2001 era 4,1/1000 de locuitori, pe cand casatoriile in acelasi an erau 8.2/1000 de locuitori. O matematica simpla evidentiaza faptul ca ca 50% din casatorii se termina cu divort. In 2002, numarul a scazut putin la 3,9 divorturi la 8,1 casatorii. Totusi, in 2003 vedem ca numarul se intoarce pe cealalta parte, la 4.0 si 7,9, ceea ce inseamna ca procentajul ratei divortului depaseste 50%. Aceste numere nu includ statistici din California, Hawaii, Indiana, Louisiana sau Oklahoma. Doar in California, unde nu se raporteaza statisticile divortului, se estimeaza ca o rata de 60-75 % din casatorii sfarsesc in divort. In Anglia si Tara Galilor, numarul este putin mai mare. In 2002, 267,961 de oameni s-au casatorit, in timp ce 141,135 au divortat. Aceasta reprezinta o rata de 52,6% a divortului.

In ultimii 25 de ani, fiecare tara a promulgat legi de divort “fara vina”, facand divortul mai usor, mai rapid si mai putin imoral. Rata divortului in America a ajuns fulgerator pe noi culmi (sau coborasuri) sub sistemul “fara vina”. Desi nu toata cresterea poate fi atribuita in mod exclusiv schimbarii legii, o portiune semnificativa poate fi. Studiul realizat in 1989 de Justec Research asupra efectelor divortului “fara vina” in 38 de state a descoperit “evidente foarte puternice” ca legile “fara vina” au crescut divortul in opt state, si “evidente ceva mai mici” pentru crestere in alte opt state. Autorul studiului, juristul si sociologul Thomas B. Marvell, concluzioneaza: “In mediu, legile “fara vina” au crescut rata divortului cu 15-20%. In nici un stat in care s-a facut studiul, legea aceasta nu a dus la scaderea ratei divortului.”


Depasirea Divortului – Costurile Financiare
Multi oameni care se confrunta cu divortul cauta un ajutor pe Internet. De remarcat este ca fiecare website din lista primelor o suta de motoare de cautare incearca sa vanda un pachet “de unul singur”, o carte despre cum sa divortezi ori servicii legale in legatura cu divort. Urmatoarele numere sunt doar un exemplu a tot ce se intampla:

Pentru consultatia de divort, pretul obisnuit este intre $1,000 si $5,000, in functie de complexitatea problemelor implicate si nivelul de dezacord intre soti. Prin urmare, costul mediu pentru o consultatie ajunge in jur de $2,500.

Cu divorturile contestate, costurile ajung pana la cer! De obicei, fiecare parte plateste avocatului ei o angajare de cel putin $1,500, iar taxele depasesc aceasta suma. Este normal pentru divorturile contestate sa coste intre $10,000 si $50,000 – pentru fiecare parte. Aici sunt cateva calcule suplimentare:

  • Divortul cu conflict scazut, cu negocieri si hotarare judecatoreasca necontestata, amandoi angajeaza avocati pe care ii platesc cu in jur de $350 pe ora: $16.500.
  • Cazul divortului contestat in parte, fara copii, in proces pentru probleme financiare obisnuite: $45,000.
  • Cazul divortului contestat cu probleme de custodie, care se rezolva exact inainte de data procesului: $75,000
  • Cazul custodiei total contestate, care continua in proces: $150,000.
  • Cazul custodiei total contestate si cu probleme financiare, care implica specialisti in evaluarea custodiei copilului si experti pentru evaluarea forensica a afacerii, pensiilor, etc.: $250,000.

Citeste Depasirea Divortului Pagina 2 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Conflictele in Familie
Depasirea Avortului Spontan
Adoptia Copilului
Depasirea Divortului
Familii Mixte
Abuzul Verbal
Consiliere Crestina de Cuplu
Consilierea Crestina de Familie
Copiii Parintilor Alcoolici
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Depasirea Divortului to My Google!
Add Depasirea Divortului to My Yahoo!
XML Feed: Depasirea Divortului
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.