Clicky

Dependenta de Droguri

Dependenta de Droguri

 - Ajutor de Lunga Durata
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Dependenta de Droguri

Dependenta de Droguri – Descriere
Dependenta de droguri este o dependenta obsesiva de droguri legale si ilegale. Drogurile pot fi medicamente prescrise, droguri ilegale si alcool. Desi un dependent poate folosi mai mult de un drog, de obicei are “un drog preferat” – acesta constituind cea mai puternica dependenta.

Un om cazut in patima drogurilor poate fi dependent emotional, fiziologic si/sau fizic, in functie de drogurile folosite. Dorintele lui intense il pot determina sa recurga la orice mijloace pentru a obtine drogul. Cea mai importanta prioritate a unui dependent este satisfacerea dorintelor – chiar si cu pretul a tot ce era important candva pentru el: servici, casa, prieteni si familie.


Dependenta de Droguri – O Experienta Personala
Dependenta de droguri la adolescenti este distructiva si pune in pericol viata acestora. Invata aceasta de la mine – este povestea mea.

La varsta de treisprezece ani, fiica mea a descoperit marijuana si a primit-o. Dupa cateva incercari, Stacy a fost prinsa in aceasta patima; a inceput sa-si schimbe prietenii (pe care nu-i cunosteam). A devenit capricioasa, a inceput sa minta, sa fie rebela si neinteresata de scoala. In primele cateva luni, nu am putut sa inteleg ce se petrece cu fata mea draga, plina de compasine, cinstita si respectuoasa. Pur si simplu se schimba in mod drastic in fata ochilor mei.

In perioada aceea, a murit bunica mea. Eram foarte apropiati de ea, insa reactia lui Stacy era una de indiferenta, rece si chiar ironica la reactia mea emotionala.

Aceasta experienta efectiv m-a trezit la realitate. Trebuia sa fac ceva. Disperat si cu inima sfasiata, mai intai am consultat consilierul din scoala ei medie care m-a asigurat ca scoala nu este implicata in droguri. Instinctele mele imi spuneau altceva.

Apoi am dus-o la un consilier in programul de tratament al dependentei de droguri. Acolo Stacy si-a recunoscut consumul si dependenta de marijuana. A fost de acord sa ramana pentru tratamentul care dura treizeci de zile!


Dependenta de Droguri – Cautarea Ajutorului
Ajutorul pentru dependenta de droguri consta in diverse forme si programe de tratament. Programul de treizeci de zile a fost primul din cele patru urmate de fiica mea in urmatorii trei ani. Ultimul program a fost impartit pe mai multe ore desfasurate pe parcursul unui an intreg de program la domiciliu. Au ajutat-o cu ceva tratamentele? Hm... da si nu. M-au ajutat pe mine (ca un codependent) dar si pe ea sa afle efectele destructive ale drogurilor. Au reusit aceste programe sa invinga dependenta de droguri si sa o vindece? Din pacate, nu.

Durerea de a o vedea pe fiica mea cum isi iroseste viata era aproape mai mult decat puteam suporta. Era ca si cum ma uitam cu neputina cum se sinucide incet. In cosmarul acesta cumplit, ceva a ajutat totusi.

Am inceput sa merg la intalniri destinate familiilor cu dependenti de droguri. In acele intalniri, am gasit sprijinul si empatia de care aveam atata nevoie. Mult mai mult, am gasit o cale de intoarcere la radacinile mele spirituale.

Grupul Il recunostea pe Dumnezeu ca singura sursa a controlului corect asupra celor dragi si a necazurilor. Desi m-am fost abatut de la trairea unei vieti spirituale, stiam ca invataturile Bibliei sunt adevarate.

Fiica mea are acum treizeci de ani. A avut perioade lungi de abstinenta, insa s-a intors din nou la consumul de droguri care a lasat-o somera, incapabila sa aiba copii si cu probleme cronice de sanatate. Eu inca ma rog pentru ea. Desi grupurile de sprijin pentru tratament sunt folositoare, stiu ca numai Dumnezeu o poate scapa cu desavarsire si pentru totdeauna de aceasta dependenta. Cand toate lucrurile vor esua si Ii va oferi controlul vietii ei lui Cristos, El o va elibera de dependenta de droguri.

“Increde-te in Domnul din toata inima ta, si nu te bizui pe intelepciunea ta! Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile” (Proverbe 3:5-6).

“Cereti, si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. Caci ori si cine cere, capata; cine cauta, gaseste; si celui ce bate, I se deschide” (Matei 7:7-8).

“Veniti la Mine, toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna. Luati jugul Meu asupra voastra, si invatati de la Mine, caci Eu sunt bland si smerit cu inima; si veti gai odihna pentru sufletele voastre. Caci jugul Meu este bun, si sarcina Mea este usoara” (Matei 11:28-30).

Invata Mai Multe despre Relatia Persoanala de Vindecare cu Isus!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Recuperare

Vindecarea de Codependenta
Ajutor pentru Abuzul din Copilarie
Anorexie si Bulimie
Codependenta
Terapia prin Hipnoza
Dependenta de Mancare
Depasirea Pierderii Locului de Munca
Imi urasc viata
Workaholic
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
 
 
 
Cauta
 
Add Dependenta de Droguri to My Google!
Add Dependenta de Droguri to My Yahoo!
XML Feed: Dependenta de Droguri
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.