Clicky

Dependenta de Fumat

Dependenta de Fumat

 - Experienta mea personala
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Dependenta de Fumat 2
(Citeste Dependenta de Fumat Partea I)

Dependenta de Fumat – O experienta personala
Mi s-a intamplat intr-o zi – am devenit dependent de tigari. Stiam ca trebuie sa ma opresc, insa nu stiam daca voi putea. Cand am incercat sa renunt prin propriile mele puteri, metodele de inlocuire au esuat. Am fost frustrat de incercarile de a ma lasa de fumat si am esuat din nou. Eram istovit de simptomele de retragere. In cele din urma, L-am rugat pe Dumnezeu sa ma ajute sa inving dependenta mea. El m-a ajutat in alte domenii din viata, asa ca vroiam sa vad ce avea de spus si in privinta fumatului.

Dumnezeu ne-a lasat un “manual”, dovedit adevarat peste secole, care ne invata cum functioneaza organismul uman: acesta “manual” este Biblia. Poate fi scris ceva in Biblie care sa ma ajute sa renunt la fumat? Desi nu este un text de medicina, este Cuvantul lui Dumnezeu. Paginile Scripturii contin principiile fundamentale pentru o sanatate buna.

Mai intai, Biblia ne porunceste sa nu permitem ca trupurile noastre sa fie inrobite de ceva. 1 Corinteni 6:12: “Toate lucrurile sunt ingaduite, dar nu toate sunt de folos; toate lucrurile imi sunt ingaduite, dar nimic nu trebuie sa puna stapanire pe mine” Am stiut de la inceput ca am fost stapanit de nicotina. Am fost robul acesteia.

Mai jos in acelasi text am citit: “Nu stiti ca trupul vostru este Templul Duhului Sfant, care locuieste in voi, si pe care L-ati primit de la Dumnezeu? Si ca voi nu sunteti ai vostri? Caci ati fost cumparati cu un pret. Proslaviti dar pe Dumnezeu in trupul si in duhul vostru, caci sunt ale lui Dumnezeu” (1 Corinteni 6:19-20). Stiam ca fumatul imi afecta grav sanatatea, deci nu nu era un lucru bun. Trebuia sa renunt la aces obicei nesanatos.

Doar increzandu-ma in Dumnezeu pentru ajutor in renuntarea la fumat, am reusit sa ma las de tigari. Nu era intotdeauna usor, insa stiam ca este o decizie corecta. Cum e in cazul tau? A fost si pentru tine cea mai buna decizie? Sunt sigur ca da! Dumnezeu vrea sa te ajute in dependenta ta. Ii vei permite oare sa te ajute?

Dumnezeu te iubeste atat de mult incat L-a trimis pe Fiul Sau Isus Cristos sa moara pentru tine. El vrea sa aiba o relatie cu tine. Dumnezeu doreste sa te elibereze de puterea nicotinei care creeaza dependenta. Daca te intorci la Isus cu pocainta si credinta, vei putea experimenta eliberarea si dragostea lui Dumnezeu.

Afla Mai Multe Despre Aceasta Relatie!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Recuperare

Victime ale Violului
Dependenta de Alcool
Cum sa Te Sinucizi
Anorexie si Bulimie
Workaholic
Vindecarea de Codependenta
Dependenta de Fumat
Dependenta de Mancare
Terapia prin Hipnoza
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
 
 
 
Cauta
 
Add Dependenta de Fumat to My Google!
Add Dependenta de Fumat to My Yahoo!
XML Feed: Dependenta de Fumat
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.