Clicky

Femeia Nemaritata

Femeia Nemaritata

 - Speranta Casatoriei
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Femeia Nemaritata

Femeia Nemaritata– Exista vreo speranta de a se marita?
Ca femeie nemaritata, te-ai gandit vreodata la cuplurile casatorite pe care le cunosti si ti-ai spus: “Sunt tot asa de draguta ca si ea. De ce nu am si eu un sot? Ce este gresit cu mine? Daca ai avut candva astfel de ganduri, vreau sa te asigur ca nu esti singura.

Dorinta de a ne marita, a avea un sot si o casa de care sa avem grija este imprimata adanc in noi, femeile. In timp ce perspectiva de a fi sotie este minunata, tanjirea continua de a fi schimbata din femeie nemaritata in una maritata poate fi o perioada emotionala grea si cu multa strangere de inima. Stiu din proprie experienta.

Am fost singura pana la varsta de 41 de ani. Speram, ma rugam, ma luptam, ma uitam in jur la alte femei care erau maritate si ma comparam cu ele de nenumarate ori, intrebandu-ma de ce eu inca nu am fost aleasa de sotie. Fiindca sunt crestina, gandul meu principal era: “Dumnezeule, eu Te urmez, nu ma intalnesc cu nimeni si astept sa alegi Tu un barbat pentru mine. M-am purtat frumos. Doamne, cum vine asta ca tu nu mi-ai dat inca un sot?”

Poate iti pui si tu aceeasi intrebare. Ca femeie nemaritata, care doreste sa se casatoreasca, ar trebui sa te increzi in Dumnezeu ca iti va da un barbat? Este casatoria un moment din viata la care Se gandeste Dumnezeu? Oare Ii pasa lui Dumnezeu cat de greu iti este sa astepti sa te casatoresti? Si-a schimbat Dumnezeu parerea despre casatorie ca este un lucru bun? Oare are Dumnezeu un plan pentru viata ta ca si sotie?


Femeia Nemaritata – Intrebarile grele
Ca femeie nemaritata, acestea sunt intrebari grele. Haide sa ne uitam la ele impreuna si sa gasim vreun raspuns.

  • Ca femeie nemaritata, care doreste sa se casatoreasca, ar trebui sa te increzi in Dumnezeu ca iti va da un barbat?

  • Si-a schimbat Dumnezeu parerea despre casatorie ca este un lucru bun?
Pentru a raspunde la aceste intrebari, haideti sa ne uitam in Cuvantul lui Dumnezeu. In cartea Geneza 2:18, 21-22, citim: “Domnul Dumnezeu a zis: “Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el... Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adanc peste om, si omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui si a inchis carnea la locul ei. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a facut o femeie si a adus-o la om.”

Nu este minunat?! Dumnezeu a initiat casatoria! El este Cel care a decis ca nu este bine ca omul sa fie singur. Este absolut corect ca tu, o femeie nemaritata, sa-ti doresti sa te mariti. Dumnezeu te-a creat in acest fel. Ai fost facuta de Dumnezeu sa fii ajutorul potrivit pentru sotul tau.
  • Oare Ii pasa lui Dumnezeu cat de greu iti este sa astepti sa te casatoresti?
Inca o data ne putem intoarce spre Biblie pentru a primi raspunsuri solide. In cartea 1 Petru 5:7, citim: “Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El Insusi ingrijeste de voi.”

Poti vorbi cu Dumnezeu despre dorinta ta de a te marita. Lui Ii pasa de felul in care te simti si asteapta sa vorbesti cu El despre aceasta. Poti sa-I dai Lui toate ingrijorarile si sa ai deplina incredere ca El doreste tot ce este mai bine pentru tine.

In Iacov 1:17, citim: “Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare.”

Si in cartea Numeri 23:19 citim: “Dumnezeu nu este un om ca sa minta, nici un fiu al omului, ca sa-I para rau. Ce a spus, oare nu va face? Ce a fagaduit oare, nu va implini?
  • Oare are Dumnezeu un plan pentru viata ta ca si sotie?
Cu siguranta! In cartea Proverbelor 31:10-12, citim: “Caci cine poate gasi o femeie cinstita? Ea este mai de pret decat margaritarele. Inima barbatului se increde in ea, si nu duce lipsa de venituri. Ea ii face bine, si nu rau, in toate zilele vietii sale.”

Putem continua sa citim despre planul lui Dumnezeu pentru noi ca si sotii in versetele 26-30: “Ea deschide gura cu intelepciune, si invataturi placute ii sunt pe limba. Ea vegheaza asupra celor ce se petrec in casa ei, si nu mananca painea lenevirii. Fiii ei se scoala, si o numesc fericita; barbatul ei se scoala, si-i aduce laude zicand: “Multe fete au o purtare cinstita, dar tu le intreci pe toate.” Desmierdarile sunt inselatoare, si frumusetea este desarta, dar femeia care se teme de Domnul va fi laudata.”


Femeia Nemaritata – Planul lui Dumnezeu
Ca o femeie maritata recent, ma uit inapoi la timpul cand am fost singura si vad ca Dumnezeu a lucrat in tot acest timp – chiar daca ma gandeam ca El nu este langa mine sau ca nu-I pasa de cat de rau ma simt. Am invatat sa ma incred in El si sa-I spun toate lucrurile pentru care ma ingrijoram. Si tu poti invata sa te increzi in Dumnezeu pentru casatorie. In primul rand ea a fost ideia Lui!

Invata Mai Multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Familii Mixte
Conflictul in Casatorie
Conflictele in Familie
Depasirea Avortului Spontan
Depasirea Divortului
Adoptia Copilului
Consiliere Crestina de Cuplu
Avortul in Faza Tarzie
Consilierea Crestina de Familie
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Femeia Nemaritata to My Google!
Add Femeia Nemaritata to My Yahoo!
XML Feed: Femeia Nemaritata
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.