Clicky

Hepatita C

Hepatita C

 - Lucrurile Esentiale
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Hepatita C

Hepatia C – Ce este ea?
Hepatita C este o inflamare a ficatului. Este cauzata de virusul Hepatita C, cunoscut ca si HCV. Este o infectie care se transmite prin sange, ceea ce inseamna ca se raspandeste prin sange si produsele din sange. Este una din cele mai raspandite boli care se transmit prin sange in Statele Unite. Odata ce virusul Hipatitei C patrunde in sangele unei persoane, el incepe sa se reproduca, atacand ficatul acesteia. Hepatita C este cunoscuta si ca “epidemia tacuta” din moment ce un om poate fi infectat de HCV de multi ani fara sa stie si chiar fara nici un simptom. Cand simptomele apar, ficatul poate fi deja afectat serios. Hepatita C este cea mai frecventa cauza de transplantare a ficatului in tara.

Exista un stadiu initial acut al Hepatitei C si Hepatita C cronica. Hepatita C acuta poate dura in jur de sase luni. In timp ce multi pacienti pot sa nu aiba nici un simptom, altii pot experimenta oboseala, pierderea apetitului, icter (ingalbinirea pielii) si durere abdominala. Durerea abdominala poate sa indice faptul ca ficatul s-a marit sau a devenit sensibil. Fiindca majoritatea pacientilor nu pot scapa de virusul HCV fara interventie, boala se muta in stadiul cronic. Hepatita C cronica poate dura extrem de mult, de obicei progresand de la 10 pana la 30 de ani. Aproximativ 80% din populatia infectata vor trece in acest stadiu, unde boala poate duce la ciroza, cancer la ficat si insuficienta hepatica. In unele cazuri boala este fatala.


Hepatita C – Care este riscul?
Hepatita C poate fi tranmisa datorita factorilor de risc legati de transfuziile de sange; totusi in aproape 10 % din cazuri nu a fost descoperit nici un factor cunoscut. Cu toate acestea, oamenii care sunt ingrijorati de posibilitatea contactarii virusului, ar trebui sa vada daca nu fac parte din urmatoarele categorii de risc:

  • persoane supuse terapiei de dializa la rinichi pe o lunga durata;
  • persoane care au primit tranfuzie de sange sau transplante de organe inainte de 1992;
  • persoane care au primit tratament pentru coagularea sangelui inainte 1987;
  • persoane care au injectat sau au fost injectati cu un ac folosit pentru drogurile cele mai folosite, precum heroina (sau au impartit acelasi pai pentru tragerea pe nas a cocainei);
  • persoane implicate in sex anal neprotejat sau cu multipli parteneri sexuali;
  • persoane care trateaza pacienti raniti cum este personalul medical, politia si cei care lucreaza la ambulanta;
  • persoane care au suferit taieturi ale corpului sau tatuaje
  • persoane care locuiesc cu cineva infectat de virusul HCV si folosesc aceeasi rama de ras si periuta de dinti;
  • persoane precum hemofilicii, care au primit produse de sange in timpul procedurilor medicale sau persoane care fac chimioterapie.


Hepatita C – Care este tratamentul?
Hepatita C nu are nici un tratament cunoscut. Bolnavii de Hepatita C, totusi, pot trai toata viata daca au grija de sanatatea lor. Daca o persoana banuieste ca are Hepatita C sau daca a fost implicata in oricare din aceste activitati de risc, ar trebui sa-si faca analize de sange. Odata ce a fost descoperit ca pacientul are aceasta boala, vor fi prescrise si alte analize. Deseori va fi facuta biopsia ficatului; cu ajutorul unui ac va fi extrasa o bucatica mica de ficat care va fi examinata pentru a determina sanatatea acestuia. Testul de genotip poate fi folosit pentru determinarea exacta a tipului de virus C implicat. Exista aproape sase varietati ale HCV.

Interferonul este medicamentul la alegere pentru tratarea Hepatitei C. Interferonul se gaseste in trupul uman; el ajuta trupul sa lupte impotriva organismelor straine cum este virusul. Nivelul interferonului creste atunci cand corpurile straine invadeaza sistemul ca si in cazul in care bolnavul are gripa. Bolnavul poate experimenta in acest timp oboseala si febra. Atunci cand interferonul este injectat ca si medicament, el ajuta corpul prin faptul ca se ataseaza la celulele sanatoase si le protejeaza de cele nesanatoase. Apoi, el elibereaza corpul de aceste celule nesanatoase. Bolnavii de Hepatita C ar trebui sa faca tot posibilul sa pastreze o dieta sanatoasa si sa limiteze consumul alcolului.


Hepatita C – Unde este speranta?
“Apoi Isus a spus: “Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna” (Matei 11:28). Nu este o promisiune minunata? Pentru aceia dintre noi care au fost diagnosticati cu Hepatita C, promisiunea aceasta este una pe care ne putem baza. Isus a mai spus: “Harul Meu iti este de ajuns; caci puterea Mea in slabiciune este facuta desavarsita...” (2 Corinteni 12:9). Nici o boala pamanteasca nu este prea mare pentru Isus Cristos si nu exista nici un sentiment sau lupta prin care El sa nu fi trecut. Daca te simti impovarat mai mult decat poti duce, Isus te asteapta cu bratele larg deschise. Nu-L lasi pe El sa-ti duca povara?

Invata Mai Multe Despre Cum Poti Gasi Speranta!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?




Urmareste-ne:




English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Tratamentul Pentru Cancer
Menopauza
Dependenta de Televizor
Leziuni Traumatice ale Creierului
Caderea Parului
Incercarea de a Avea Copii
Operatie de Bypass Gastric
Obezitatea
Calmarea Durerii Cronice
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Hepatita C to My Google!
Add Hepatita C to My Yahoo!
XML Feed: Hepatita C
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.