Clicky

Iertarea Infidelitatii

Iertarea Infidelitatii

 - Mesaj de Speranta
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Iertarea Infidelitatii

Iertarea Infidelitatii – Un exemplu personal
Iertarea infidelitatii incepe cu acceptarea ei. Cunosc foarte bine chinul pe care infidelitatea conjugala il poate produce, dar nu din cauza ca am suferit eu durerea, ci pentru ca eu am cauzat-o. Am fost sexual infidela atat in prima, cat si in a doua casatorie. De fapt, “infidelitatea sexuala” este doar un eufeminism pentru “inselare”, iar eu i-am inselat in mod clar pe amandoi sotii mei.

Povestea adulterului meu de fapt incepe dinaintea primei mele casatorii. Am avut prima mea aventura cu barbat casatorit cand eram la nouasprezece ani si obiceiul meu de adulter si infidelitate conjugala a continuat multi ani dupa aceasta. In mod ironic, am crescut intr-o familie destul de conservativa care privirea cu repulsie sexul premarital si extramarital si imi aduc aminte cum in primii ani de adolescenta am vrut sa raman virgina pana la casatorie. Totusi, am vrut si sa fiu remarcata de membrii sexului opus, asa ca petreceam mult timp pentru a ma face atractiva si “sexy” pentru ei. Ma simteam goala pe dinlauntru daca nu incercam sa atrag un barbat; totusi odata am castigat atentia unuia si am inceput o aventura. In curand, m-am plictisit si am inceput sa caut o noua cucerire.

Niciodata nu m-am considerat genul de “femeie diferita”, dar fara indoiala, am fost o femeie diferita. Erau cazuri cand eram chiar “prietena” cu sotia barbatului cu care aveam aventura. Comportamentul meu era dezgustator, dar ma linisteam ca totul era in regula, fiindca niciodata nu intentionam sa distrug casnicia nimanui. Doar doream sa vad daca puteam momi un barbat suficient de mult ca el sa-si insele sotia pentru a fi cu mine. Desi stiu doar de o sotie care a aflat de mine, sunt sigura ca am cauzat sotiilor tuturor celorlati barbati o durere cumplita. Imi pare foarte rau pentru aceasta. “Imi pare rau” de fapt nu poate acoperi ce am facut, dar din nefericire este tot ce pot oferi in acest moment.

Cu trecutul meu sexual, nu trebuia sa ma marit niciodata. I-am inselat pe primii mei doi barbati inainte si in timpul casatoriei noastre. Parea ca nu ma pot opri. Desi aventurile mele in afara casatoriei bineinteles ca implicau sex, pana la urma, ele nu erau pentru sex. Casatoriile mele nu erau nesatisfacatoare sexual, asa ca nu sexul era ce cautam eu cand am aveam aventuri. Dimpotriva, cautam ceva care sa-mi umple golul in viata – rana din inima mea pe care nu o puteam vindeca. Unii oameni folosesc drogurile, alcoolul sau banii pentru a incerca sa umple acel gol; eu am folosit aventurile sexuale. Am avut ceea ce este numit “procesul de dependenta”. Aveam nevoie de “cerul” ultimei cuceriri sexuale pentru a ma simti activa – aveam nevoie sa simt altceva.

Am “avut nevoie” de aventurile sexuale pana la varsta de 35 de ani. In final am gasit acel lucru si singurul lucru care mi-a putut umple golul si a-mi vindeca inima – sau mai bine zis “acea persoana si singura persoana”. Persoana aceea este un om, dar El nu este doar un om; El este omul perfect. El este omul, Isus Cristos. Cand aveam 35 de ani, m-am prabusit atat de jos incat nu ma mai puteam ridica. O prietena mi-a povestit despre Isus, I-am predat viata si L-am acceptat ca Domn si Mantuitor personal. Fiindca Isus este Dumnezeu si este Creatorul meu, El este Singurul care ma cunoaste inlauntru si in afara si poate sa ma vindece de patima mea. Cand m-am rugat Lui, El m-a iertat de tot pacatul meu sexual si m-a spalat de intreg modul meu imoral de viata.


Iertarea Infidelitatii – Perspectiva biblica
Iertarea infidelitatii este esentiala. Dumnezeu ia o atitudine foarte puternica impotriva infidelitatii in casnicie. Termenul “adulter” este folosit de 15 ori in Vechiul Testament si de 18 ori in Noul Testament. Fiecare referire este un fel de avertisment despre sau impotriva acestui act. In cartea Proverbelor, invatam ca oricine comite adulter este lipsit de chibzuinta si isi distruge sufletul. “Sa nu preacurvesti” este a saptea porunca din cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu date noua; in legea mozaica, oricine comitea adulter trebuia sa primeasca pedeapsa capitala si sa fie omorat. In legea evreiasca nu erau multe infractiuni care erau pedepsite cu moartea, insa preacurvia era una din ele. Aceasta arata cat de mult uraste Dumnezeu infidelitatea maritala.


Iertarea Infidelitatii – Unde sa primesti ajutor
Exista ajutor pentru iertarea infidelitatii. Dumnezeu a creat o legatura sfanta de casatorie intre un barbat si o femeie si vrea sa protejeze aceasta legatura, astfel incat El a dat o porunca impotriva adulterului. Dumnezeu stie ca infidelitatea conjugala va rupe casnicia, asa ca El nu accepta adulterul si tot timpul cere ca faptasii sa fie pedepsiti. Totusi, El stie ca suntem slabi, oameni egoisti care vor comite adulter in ciuda avertismentelor si poruncilor Lui, de aceea El a facut o cale prin care sa ne elibereze de obiceiurile noaste pacatoase si distructive.

Dumnezeu L-a trimis pe Singurul Lui Fiu, Isus Cristos, sa sufere pedeapsa capitala a mortii pentru pacatele noastre. Isus a murit in locul nostru; El a murit in locul meu. Eu am comis adulter si totusi Dumnezeu L-a pus pe Singurul Lui Fiu sa moara pentru acest pacat. Acesta este harul lui Dumnezeu pentru mine. Imi pun credinta in Isus Cristos ca si Mantuitor personal si Dumnezeu imi sterge toate pacatele. Am inceput o noua viata, ca si cum tocmai m-am nascut (realmente nascuta din nou prin Duhul Sfant al lui Dumnezeu); si prin puterea si dragostea lui Isus Cristos, m-am putut opri de la curvie. Puterea nu a venit din mine. Credeti-ma, am incercat sa scap de cateva ori de una singura de obiceiul meu distructiv, dar nu am reusit pentru ca ma bizuiam pe mine. Continuam sa am golul care trebuia sa fie umplut. Doar relatia cu Creatorul meu iubitor a putut umple acel gol. Prin aceasta relatie, Isus m-a schimbat astfel incat in loc sa ma concentrez asupra mea, inima mea a fost indreptata spre a-i ajuta pe altii. Cand am inceput sa ma uit in afara si sa vad nevoile altora, viata mea nu a mai fost goala. Am fost incantata (si continuu sa fiu incantata) de viitorul meu pus in slujirea altora si pentru glorificarea lui Dumnezeu.


Iertarea Infidelitatii – Sursa Iertarii
Daca te confrunti cu problema infidelitatii conjugale – fie ca unul al carui partener a fost sau este necredincios, ori unul ca mine care a fost (sau este) un partener necredincios – poti gasi acelasi ajutor pe care l-am gasit si eu in persoana lui Isus Cristos.

Gaseste Acum Iertare!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Conflictele in Familie
Adoptia Copilului
Consiliere Crestina de Cuplu
Consilierea Crestina de Familie
Abuzul Verbal
Avortul in Faza Tarzie
Depasirea Avortului Spontan
Conflictul in Casatorie
Abuzul in Casatorie
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Iertarea Infidelitatii to My Google!
Add Iertarea Infidelitatii to My Yahoo!
XML Feed: Iertarea Infidelitatii
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.