Clicky

Incetinirea Procesului de Imbatranire

Incetinirea Procesului de Imbatranire

 
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Incetinirea Procesului de Imbatranire

Incetinirea Procesului de Imbatranire – Discutand despre mortalitatea noastra
Shakespeare a inteles aversiunea fata de imbatranire si a dorintei de incetinire a procesului de imbatranire: “un ochi ud, o mana uscata, un obraz galben, o barba alba, un picior mai mic, o burta mai mare ... vocea ta este slabita si tremuranda, resperatia iti este scurta, barbia se dubleaza, agerimea mintii se reduce si fiecare parte devine vechime.” Secole la rand am sperat ca formulele magice, miturile si stiinta moderna sa ne scape de aceasta conditie umana. Internetul ne ofera peste 15 milioane de site-uri legate de “imbatranire” si peste 67.000 despre “incetinirea procesului de imbatranire”. Imbatranirea nu se refera doar la varsta inaintata. Ea este un proces de o viata prin care definim etapele sociale, mintale si biologice ale vietii noastre.

Biotehnologia moderna a inceput doar recent sa lucreze asupra restaurarii tineretii, stabilirii longevitatii si in final asupra incetinirii procesului de imbatranire. In 1995 directorul John C. Guerin a condus un studiu de documentare asupra animalelor (pestilor, broastelor testoase si balenelor) care au trait 200 de ani sau mai mult fara a arata vreun semn de imbatranire. Publicatiile facute de Biosphere 2 team ofera diete pentru longevitate (2005) si anti-imbatranire (2005). Cartea lui despre o longevitate de peste 120 de ani (2000) promite sa fie “ambalata cu ... mijloace practice pentru evitarea mortii.” Dr. Richard D. Lippman, laureatul Premiului Nobel in anul 1981 a inventat si a brevetat ACF-22 in 1987 ca metoda de intarziere a imbatranirii. Desi produsul este acum suspendat, a “aratat in testele de laborator controlate rigid ca poate creste durata vietii cu 19-26%”. Urmarirea irezistibila a imortalitatii duce fara indoiala la studiile asupra intarzierii imbatranirii.


Imbatranirea – Prelungirea vietilor noastre
Procesul de imbatranire defineste tineretea in aceeasi masura in care defineste si batranetea noastra. In ambele cazuri, ne definim viata in modul in care aceasta se leaga de diferite etape. Cu intarzierea batranetii, am putea incetini dramatic maturizarea noastra biologica si psihologica de-a lungul vietii. Prin marirea mediei duratei vietii la 120 de ani, pubertatea ar putea fi intarziata pana la varsta de 20 de ani. In functie de tehnica speciala, indiferent daca este manipularea timpurie a genelor sau mimitismul de restrictie calorica pe toata durata vietii, vor fi afectati atat tinerii, cat si oamenii in varsta. Care va fi impactul asupra imbatranirii biologice incetinite intr-o cultura unde secolul 21 accelereaza “imbatranirea sociala” a tinerilor nostri? Intarzierea batranetii ar putea intinde intreg ciclul nostru de viata ca o banda de cauciuc, largind timpul pe care il vom petrece in copilarie, adolescenta, tinerete si batranete. In plus tot timpul va fi riscul unei sparturi serioase intre maturitatea trupului/mintii si asteptarile sau cerintele vietii.


Incetinirea Procesului de Imbatranire – Luptand cu moartea
De multe ori imbatranirea este considerata o boala care trebuie vindecata; acesta este motivul pentru care oamenii vor sa intarzie procesul de imbatranire! Daca ne exprimam dorinta de a nu imbatrani niciodata, ne aratam aversiunea fata de moarte, preferand nemurirea. Multi dintre noi acceptam mortalitatea pana la un punct, dar respingem imbatranirea pentru ca ne aminteste ca trebuie sa ne confruntam zilnic cu aceasta vulnerabilitate. Prin urmare, toate activitatile si atitudinile noastre sunt focalizate pe trairea vietii la maximum, stiind ca avem un timp limitat. Cand am contactat pentru prima data cancerul, raspunsul tatalui meu a fost: “De ce nu ma pot imbolnavi eu de cancer in locul tau?” El este “tatal” meu si acesta este motivul pentru care parintii ... incearca sa poarte durerea si suferinta pentru copiii lor. La varsta de 91 de ani, tatal meu este surprins de longevitatea sa, in timp ce durata vietii copilului sau este in pericol. Ceea ce tatal meu in varsta nu intelege este ca sunt eliberata de destinul necrutator al bolii si al mortii. “Si daca Duhul Celui ce a invitat pe Isus dintre cei morti locuieste in voi, Cel care a invitat pe Cristos Isus din morti, va invia si trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Sau, care locuieste in voi.” (Romani 8:11)


Incetinirea Procesului de Imbratranire – Gasirea izvorului nostru de viata
Este imbatranirea o boala – o conditie care trebuie vindecata, asa cum este cancerul? Au fost stramosii nostri mai putin binecuvantati in viata lor umana ca nu au reusit sa ajunga la “tinta de un secol”? Manipuland ciclul nostru de viata biologic, putem pierde ce inseamna pentru noi timpul, varsta si schimbarea.

De-a lungul timpului, Dumnezeu intotdeauna a intentionat ca omul sa experimenteze din plin o relatie vesnica cu Sine. “Frica de Domnul este un izvor de viata, ea ne fereste de cursele mortii.” (Proverbe 14:27) A fost oferit un “proces-invers” impecabil. Fiul lui Dumnezeu, Isus Cristos, si-a sacrificat longevitatea si imortalitatea pentru a inversa cauza mortii (2 Corinteni 13:4). Nu putem invinge efectele imbatranirii si ale pacatului (Romani 5:12; 6:23), asa ca Tatal nostru Ceresc a experimentat in locul nostru durere si suferinta (Evrei 2:14-15). Cand vine moartea, El nu doar ne prelungeste viata, ci ne extinde durata vietii in eternitate.

Invata Mai Multe Despre Viata Vesnica!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Sustinerea Bolnavilor de Alzheimer
Operatie de Bypass Gastric
Durerea Cronica
Gestionarea Diabetului
Tratamentul Pentru Cancer
Caderea Parului
Incercarea de a Avea Copii
Dependenta de Televizor
Calmarea Durerii Cronice
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Incetinirea Procesului de Imbatranire to My Google!
Add Incetinirea Procesului de Imbatranire to My Yahoo!
XML Feed: Incetinirea Procesului de Imbatranire
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.