Clicky

Intrebari Despre Divort

Intrebari Despre Divort

 - Perspectiva Biblica
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Intrebari Despre Divort

Ingrijirea Celor in Varsta – Cine sunt ei?
Ingrijirea celor in varsta este un subiect important cu care se confrunta generatia “baby-boomer”, acum in varsta de aproximativ 45-65 de ani. Statisticile curente sugereaza ca multi oameni din forta de munca de astazi vor trai bine dincolo de limitele asteptate in trecut. Agentia Federala si Forumul pentru Statistici1 planifica ca peste douazeci de milioane de batrani cu varsta peste 85 de ani vor popula Statele Unite prin anul 2050. Aceasta este o crestere de aproape saptesprezece milioane de oameni in varsta comparativ cu trei milioane care erau in 2000. La inceputul anilor 1900, mai putin de cinci milioane de americani au ajuns la varsta de saptezeci si cinci de ani. In 2005, aproape patruzeci de milioane de barbati si femei au atins varsta de saptezeci si cinci de ani sau chiar mai mult.


Ingrijirea Celor in Varsta – Ce implica ea?
Ingrijirea celor in varsta are multe fatete si de multe ori este dificila din punct de vedere emotional pentru cel care ingrijeste. Ea cere ca iertarea sa fie acordata de buna voie si astfel sa fie tratate ranile vechi. Cel care are grija de cel in varsta (deseori fiul sau fiica) trebuie sa fie unul care este in stare sa “sa treaca dincolo” de obstacolele emotionale si sa actioneze mai departe asigurand o grija de calitate pentru parintele imbatranit. Problemele nerezolvate in timpul anilor lor activi si plini de viata este putin probabil sa fie infruntate la batranete, de parinti care se confrunta cu un numar mare de probleme legate de imbatranire. Ingrijirea celor in varsta de multe ori include urmatoarele:

 • Asigurarea locuintei
 • Oferire de ajutor legal si sprijin
 • Ajutor in responsabilitatile financiare
 • Aranjarea ingrijirii la domiciliu sau in centre de ingrijire
 • A se ocupa cu sanatatea mintala si problemele medicale legate de imbatranire precum dementia, Alzheimer, etc.
 • Intampinarea nevoilor lor de socializare
 • A-i ajuta pe cei in varsta sa ia decizii, inclusiv cele referitoare la moarte, adica testament, imputerniciri pe termen lung, etc.
Cum vei indeplini aceasta responsabilitate enorma? Vei fi capabil sa vezi dincolo de ranile vechi in timp ce faci pregatirile necesare pentru a avea grija de parintii tai in varsta? Cum vei ajuta un membru in varsta din familia ta sa se ingrijeasca de sanatatea slabita si problemele de batranete in timp ce ii mentii respectul si ii pastrezi demnitatea? Cum vei face fata provocarilor de ingrijire pentru cei in varsta?


Ingrijirea Celor in Varsta – Incotro sa te intorci?
In Iunie 2005 mama mea a fost diagnosticata cu o tumoare maligna pe creier. Medicii ei au prezis ca va trai 1 an daca face tratamentul cu raze sau doua luni fara tratament. Ea a ales tratamentul.

Fiind principalul om care o ingrijea, eram responsabil sa verific daca si-a facut tratamentul cu raze si a mers la consultatii. De asemenea, eu ii pregateam mancarea si ii faceam curat in casa pentru ca ea nu era in stare sa faca. Mama si-a pierdut abilitatea de a merge si de a-si controla bratul drept, astfel ca se baza pe mine pentru cele mai multe activitati zilnice. In Ianuarie, a avut accident cerebral care i-a schimbat intreaga memorie a vietii. Nu putea sa se scoale din pat, asa ca eu ii dadeam de mancare, o schimbam si ii facem baie. In afara de weekend cand tata era acasa, aveam responsabilitate totala pentru nevoile ei.

Ce sfat as da oamenilor care preiau rolul de ingrijitor?

 • Daca ingrijesti un apropiat cu boala terminala, te incurajez sa suni la Hospice. Este o organizatie minunata si am descoperit ca ei nu doar au avut grija de mama mea, ci si de intreaga noastra familie.

 • Un alt aspect al ingrijirii este sa-ti iei cand poti cateva zile libere. A avea grija de un om drag este o responsabilitate uriasa si ai nevoie sa iei o pauza. Cateva luni am ingrijit-o pe mama mea fara multa odihna. Nu te sfatuiesc sa faci aceasta. Nu este doar psihic foarte dificil, dar si mintal, si emotional.

 • Bizuieste-te pe Dumnezeu pentru putere. M-am bizuit pe Dumnezeu pentru a trece prin fiecare zi si am invatat sa-mi traiesc viata in timp de o zi. Ca si ingrijitor, nu vei sti niciodata ce va aduce fiecare noua zi. Erau zile in care stateam langa patul mamei citind Biblia si rugandu-ma fiindca ne dadea la amandoua o anumita mangaiere. Cand ea nu mai putea comunica, m-am bizuit pe Dumnezeu in traducerea a ceea ce incerca ea sa-mi spuna. Tot ce puteam sa fac era sa ma rog sa inteleg cum s-o fac sa se simta cat se poate de bine. Fara Dumnezeu, niciodata nu as fi putut face acest lucru.

 • Roaga-te. Uneori, nu ma puteam ruga mai mult decat “O, Doamne, ajuta-ne!” Dumnezeu poate fi scaparea ta si puterea ta; tot ce trebuie sa facem este sa le cerem de la El.

 • Concentreaza-te asupra lucrurilor vesnice. Cand mama a trecut la Domnul, am avut pace pentru ca stiam ca ea era in manile lui Dumnezeu. Am stiut acest lucru fiindca mama mea a acceptat darul de mantuire al lui Isus.

In urma trecerii printr-o perioada dificila de ingrijire, cel mai bun sfat pe care ti-l pot da este sa lasi ca Dumnezeu sa-ti fie totul in toate. El te poate trece prin toate, indiferent cat de grea este sarcina ta. Doar striga la El. Doar Dumnezeu poate linisti anxietatea ta si poate oferi pacea si siguranta vietii dupa moarte. In Ioan 14:1-3, 27 citim aceste cuvinte: “Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta in Dumnezeu, si aveti credinta in Mine. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi... Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.”

Invata Mai Multe!

1 www.agingstats.gov
Resurse utile pentru ingrijitori:
Elder Care support system - www.eldercarelink.com
The Administration on Aging, Dept. of Health and Human Service - www.aol.gov
National Council on Aging - www.ncoa.org
National Center for Elder Abuse - www.elderabusecenter.org
Hospice Foundation of America - www.hospicefoundation.org
Aging America Resources Care Ministry - www.careministry.com
Focus on the Family, Troubled With - www.troubledwith.com


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Consilierea Crestina de Familie
Abuzul in Casatorie
Copiii Parintilor Alcoolici
Avortul in Faza Tarzie
Depasirea Avortului Spontan
Conflictul in Casatorie
Consiliere Crestina de Cuplu
Adoptia Copilului
Familii Mixte
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Intrebari Despre Divort to My Google!
Add Intrebari Despre Divort to My Yahoo!
XML Feed: Intrebari Despre Divort
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.