Clicky

Leziuni Traumatice ale Creierului

Leziuni Traumatice ale Creierului

 
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Leziuni Traumatice ale Creierului

Leziuni Traumatice ale Creierului – O experienta personala
Cu opt ani in urma, am primit o leziune traumatica a creierului intr-un accident rutier. Exista diferite categorii de leziuni ale capului care variaza de la slaba (cum e cazul meu) la severa. Leziunile slabe ale capului sunt si ele foarte serioase si debilitante, in timp ce leziunile severe sunt extrem de debilitante.

A spune ca este frustrant, groaznic si devastator este un adevar spus pe jumatate. A suferi de o leziune a creierului este o experienta care iti schimba viata. In cazul meu si a multor altora, nu este nici o cale de intoarcere. Mie mi s-a intamplat la varsta de 50 de ani. Cand eram adolescent, am obtinut 132 la testul de inteligenta. Aproape o luna in urma, am avut doar 96.

Leziunea capului meu i-a afectat si pe cei din jurul meu – familia, angajatii, medicii si prietenii. Ei au perceput pierderea abilitatilor mele, incetineala in gandire si schimbarea de comportament ca un apel la compasiune, lene din partea mea si o multime de alte “etichete” – unele placute, dar cele mai multe – nu.

Viata mea proprie ilustreaza faptul ca trauma creierului este o leziune foarte insidioasa de care majoritatea oamenilor nu au idee. Este o leziune in care unele greseli sunt ascunse, in timp ce altele sunt foarte aparente. Ascunse sau aparente, ele se manifesta in moduri foarte daunatoare. Gandirea pozitiva, vizualizarile, afirmatiile si asa mai departe par sa nu functioneze deloc in cazul meu.


Leziuni Traumatice ale Creierului – Instrainarea
In urma leziunii traumatice a creierului meu, am experimentat aproape o instrainare totala de toti membrii din familie: sotia a divortat de mine, familia mea nu m-a inteles; prietenii si-au pierdut interesul fata de mine; chiar si biserica s-a indepartat de mine. Oamenii m-au ostracizat. Ma simt ca si cum nu as avea nici un loc sigur si nici un sistem de sprijin pe care sa ma bazez. Sunt sigur ca si eu am contribuit la asta prin comportamentul inconsecvent si gandurile mele – mania, dezamagirea mea si o multime de alti factori negativi de care sunt vinovat. Sotia a divortat de mine acum doi ani. Prin aceste incercari si multe altele, increderea mea si imaginea de sine au primit o lovitura puternica. Ma confruntam cu depresia si supararea datorita celor intamplate. Personal ma simt de multe ori incurcat si confuz.


Leziuni Traumatice ale Creierului – Speranta prin Cristos
Dedicarea mea lui Isus Cristos imi este de ajutor. Cred ca este o mangaiere reala in a sti ca voi fi intr-o zi in cer unde Dumnezeu ma va vindeca pe mine si pe altii. Trebuie sa continuu sa citesc din Biblie si incerc cat pot eu de mult sa inteleg Cuvantul Lui. Ii multumesc Domnului pentru ajutor in aceste vremuri foarte dificile, fiindca fara El nu as fi putut trece peste ele. Este usor sa te increzi in Dumnezeu cand lucrurile merg bine, insa este asa de greu cand lumea din jur se destrama.

Confruntarea cu aceasta leziune este cu adevarat dureroasa, frustranta si foarte depresiva. Am descoperit ca majoritatea oamenilor nu au nici o idee despre leziunile creierului si cred ca ma prefac. Din moment ce eu inca mai pot scrie si vorbi, ei nu realizeaza ca am o leziune a creierului, care este atat de frustranta pentru mine. Am avut sapte incercari de suicid – de fiecare data de la supradozele de medicament. Pentru un anumit motiv, Dumnezeu m-a pazit in viata. Realmente nu stiu de ce, insa am acest sentiment real ca Dumnezeu are un plan pentru mine.

Incerc sa ma focalizez asupra acestor pasaje din Biblie care ma ajuta in momentele grele:

“Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” – Ioan 3:16

“Fratilor, eu nu cred ca l-am apucat inca; dar fac un singur lucru: uitand ce este in urma mea, si aruncandu-ma spre ce este inainte, alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, in Cristos Isus.” – Filipeni 3:13-14

“Cereti, si vi se va da; cautati si veti gasi; bateti, si vi se va deschide. Caci ori si cine cere, capata; cine cauta, gaseste; si celui ce bate, i se deschide. Cine este omul acela dintre noi, care, daca-i cere fiul sau o paine, sa-i dea o piatra? Sau, daca-i cere un peste, sa-i dea un sarpe? Daci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru, care este in ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer! Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel; caci in aceasta este cuprinsa Legea si Proorocii.” – Matei 7:1-12

“Si Domnul a zis lui Samuel: “Nu te uita la infasitarea si inaltimea staturii lui, caci l-am lepadat. Domnul nu se uita la ce se uita omul; omul se uita la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul se uita la inima” – 1 Samuel 16:7

Gaseste Speranta in Viata!

Te rog sa folosesti acest web-site www.tbiguide.com. El raspunde la multe intrebari fundamentale si este un inceput excelent pentru familie, ingrijitori, etc. Vei putea gasi idei si instructiuni utile in legatura cu leziunile capului.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Pancreatita
Gestionarea Diabetului
Dependenta de Televizor
Sustinerea Bolnavilor de Alzheimer
Calmarea Durerii Cronice
Bolnavii de Cancer
Caderea Parului
Oboseala Cronica
Menopauza
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Leziuni Traumatice ale Creierului to My Google!
Add Leziuni Traumatice ale Creierului to My Yahoo!
XML Feed: Leziuni Traumatice ale Creierului
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.