Clicky

Menopauza

Menopauza

 - Un nou Inceput
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Menopauza

Menoupauza – Motiv de sarbatoare sau de jale
Pentru unele femei, menopauza este un motiv de sarbatoare triumfatoare si “palarii rosii”, iar pentru altele inseamna jale pentru pierderea anilor cand puteau avea copii. Termenul de menopauza inseamna incetarea menstruatiei sau a ciclului menstrual. Este o etapa a vietii prin care va trece fiecare femeie undeva la varsta intre 40 si 60 de ani. Varsta medie pentru aparitia menopauzei este 52 de ani. Majoritatea femeilor intra in perioada de premenopauza cu 3 pana la 5 ani inainte de a ajunge de fapt la menopauza, desi unii relateaza invazia simptomelor asociate menopauzei inainte cu 10 pana la 15 ani.


Menopauza - Sanatatea fizica si emotionala
Modul de gandire joaca un rol semnificativ in a ajuta femeile sa treaca prin stadiile de premenopauza si menopauza. Important este sa reflecteze asupra bogatiei si minunii anilor fertili, in timp ce se uita in viitor cu un entuziasm proaspat pentru noua libertate, care le permite implinirea viselor care poate au fost lasate la o parte in perioada cresterii copiilor.

Premenopauza si menopauza sunt caracterizate de simptome care pot include oscilatii ale starii, manie, oboseala, izbucniri fierbinti mai excesive si chiar slabe simptome de panica. Medicina traditionala a recomandat de-a lungul istoriei inlocuirea hormonilor pentru a le ajuta pe femei sa faca fata invaziei menopauzei. Cercetarile recente in medicina au pus la indoiala eficacitatea unor tipuri de inlocuire hormonala, datorita studiilor care arata ca prezinta un risc crescut in dezvoltarea cancerului. Medicina alternativa subliniaza diversitatea plantelor si surselor naturale de inlocuire hormonala care sunt la dispozitie. Cel mai important insa, comunitatile de medicina si cele homeopatice le incurajeaza pe femei sa fie atente la nevoile trupurilor lor si sa caute resursele corespunzatoare.

Nutritia buna, odihna adecvata, stapanirea stresului si exprimarea creativa sunt toate componentele necesare pentru pastrarea sanatatii de-a lungul vietii. Femeia care intra in menopauza merita sa incetineasca si sa-si faca timp pentru a se bucura de ocupatiile placute din viata. Datorita cresterii longevitatii si potentialului curent pentru o femeie obisnuita sa traiasca bine in anii 70 tarzii si chiar 80, astazi femeia de cincizeci de ani are inca mult de trait. Daca intri in anii de menopauza, incepe sa anticipezi de pe acum abundenta viitorului tau. Tu l-ai meritat!


Menopauza – Cercetarile
Studiile au legat o tranzitie de succes prin diferitele stadii si incercari ale vietii de o relatie spirituala cu Dumnezeu. Dr. C.W. Brister, autorul cartii “Change Happens”, isi provoaca cititorii sa se confrunte cu toate schimbarile vietii printr-un sprijin credincios pe Dumnezeu.

Fii incurajata de marturia lui Allison, despre modul in care Dumnezeu a ajutat-o sa depaseasca o pierdere neasteptata si sa faca fata realitatii menopauzei in viata ei.

Allison a ramas socata cand a auzit sentinta doctorului. Avea 45 de ani si in ultimii cinci ani incerca disperata sa ramana insarcinata. Ea si sotul ei aveau un baiat de noua ani, sperau si se rugau pentru un alt copil care sa completeze mica lor familie.

Ciclul menstrual al lui Allison a devenit neregulat la inceputul anilor 40 facand insarcinarea o adevarata provocare. Cand ceasul ei biologic s-a oprit din ticait, ea s-a speriat ca nu va mai avea alt copil. Au trecut vreo opt saptamani de la ultimul ciclu si toate semnele pareau sa arate spre sarcina. Acum, cu greu putea crede cuvintele doctorului: “Imi pare rau, d-na Kramer, d-voastra nu sunteti insarcinata. D-voastra intrati in menopauza.”

Ca o sentinta la moarte, cuvintele lui i-au strapuns inima. In noaptea aceea, nu s-a putea consola si a plans in bratele sotului ei.

Dupa cateva saptamani, Allison s-a dus la biserica. Nu era o femeie foarte bisericoasa, dar ca si majoritatea oamenilor, s-a dus la biserica pentru a gasi raspuns la intrebarile ei. Tema predicii era “Multumirea”. Predicatorul vorbea despre devastarea si pierderile de viata, dand exemplu consecintele uraganului Katrina. El a povestit despre experienta unei femei al carei singur copil a fost luat de apele ridicate ale New Orleans.

In timp ce Allison asculta, inima ei a fost zdrobita pentru aceasta mama devastata care si-a pierdut singurul copil. S-a intins instictiv si a prins mana baiatului sanatos care statea langa ea, propriul ei baiat. In timp ce se ruga in inima ei pentru familia sa, a simtit cum golul ei s-a dus. In locul lui, Allison a fost umpluta de recunostinta pana cand nu a ramas nici un loc gol in inima ei.

Umple-ti Golul din Inima


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Durerea Cronica
Tratamentul Pentru Cancer
Gestionarea Diabetului
Hepatita C
Bolnavii de Cancer
Menopauza
Obezitatea
Pancreatita
Incetinirea Procesului de Imbatranire
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Menopauza to My Google!
Add Menopauza to My Yahoo!
XML Feed: Menopauza
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.