Clicky

Obezitatea

Obezitatea

 - Perspectiva
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Obezitatea

Obezitatea – Care este problema?
Atatia oameni cauta ajutor impotriva obezitatii, iar ca raspuns, sunt bombardati cu o manie a dietelor, sfaturi nedorite si acuzatii din partea altora. Este evident de ce atatia oameni cauta ajutor. Potrivit Asociatiei Americane pentru Obezitate, aceasta cauzeaza moartea suplimentara a cel putin 300,000 de oameni in fiecare an in Statele Unite si necesita 100 bilioane de dolari cheltuieli pentru sanatate. La tarile dezvoltate ale lumii, dar si la cele care sunt mai industrializate, a crescut rata obezitatii populatiei lor datorita regimului alimentar si deciziilor nesanatoase in ce priveste modul de viata.

In forma ei cea mai simpla, obezitatea este un exces de grasime in corp. In mod frecvent rezulta in probleme semnificative de sanatate. Gasirea ajutorului este foarte importanta fiindca obezitatea este asociata cu mai mult decat de treizeci boli medicale.1


Obezitatea – Ce pot face?
Care sunt acele lucruri pe care un om le poate face pentru a se lupta cu obezitatea si a gasi ajutor si sprijin in aceasta lupta?

  • Descopera si dezvolta un regim alimentar nutritional si fii disciplinat pentru a-l implementa.
  • Selecteaza mancarurile care sunt pline de nutrienti si au mai putine calorii. Evita dulciurile, bauturile carbogazoase si amidonul.
  • Fa exercitiile parte zilnica a vietii tale.
  • Evita sa sari peste mancare.


Obezitatea – O experienta personala
Ca si copil, imi amintesc avertismentele parintilor: “Mai incet! Mesteca mancarea!” “Doar o portie de mancare! Daca continui sa mananci asa, vei arata asa si asa.”

In copilarie imi inchipuiam ca mancarea are scopul de alinare. Imi luam o gogoasa cu banii de lapte sau luam pe furis biscuiti graham in timp ce mama dormea cu fratele meu mai mic. Si acest obicei al meu a continuat de-a lungul anilor. Probabil te poti identifica cu mine.

Din cauza greutatii mele evitam sa particip la reuniunile de familie sau diverse evenimente. Cand pierdeam din greutate, cand cresteam din nou. Am tinut si diete, dar am si chefuit. Totusi, acum nici nu mai chefuiesc, nu mai tin nici dieta. Care este secretul meu?

Ceea ce functioneaza in cazul meu este echilibrul in mancarurile pe care le mananc si exercitiile ca prioritate. Mancarea nu este ca si drogurile sau alcoolul; noi chiar ne putem opri sa mai mancam. Avem o legatura neintrerupta 24/7 cu mancarea. Totusi, am invatat ca principiile lui Dumnezeu se aplica mancarii exact ca si in alte domenii.

Mult timp nu stiam ce inseamna sa fii satul; cand ma asez acum la mancare, Il rog pe Dumnezeu sa-mi arate, sa ma faca constient cand am mancat destul si sa nu trec dincolo de aceasta, sa nu mananc mai mult decat e necesar, pentru ca imi creez probleme ... si acest lucru se reflecta asupra tuturor domeniilor din viata mea. Dumnezeu este foarte credincios si lucrul acesta functioneaza atunci cand il aplic.

Cel mai important lucru care a functionat in cazul meu, a fost sa iau problema aceasta si s-o dau Domnului. Indiferent daca citesc din Biblie sau ma rog, eu ma desfatez in El.

Problema este ce este mai important: Dumnezeu sau mancarea, Dumnezeu sau banii, Dumnezeu sau eu.


Obezitatea – Schimbarea pespectivei noastre
Te poti identifica cu povestirea de mai sus? Poate mancarea a devenit un mod de a te linisti – o modalitate de vindecare a sentimentelor. De atatea ori mancand pentru a ne linisti, nu putem invata modul corect de rezolvare a problemei. Schimbarea gandirii noastre este cruciala. Gandeste-te la urmatoarle idei:

  • Roaga-te inainte sa mananci. Roaga-L pe Dumnezeu sa-ti spuna cand ai mancat destul.
  • Mancarea pana la saturatie cere sa mananci mai des. Nu fii surprins daca mananci la fiecare doua ore sau cand te opresti de la mancat esti deja satul.
  • Pregatirea din timp a mancarii asigura un obicei echilibrat de mancare.
  • Roaga-te pentru disciplina in mancare si exerseaza-ti obiceiuri.
  • Multumeste-I lui Dumnezeu ca ti-a creat trupul (1 Corinteni 3:16-17).
Poate te intrebi ce legatura are Dumnezeu cu ajutorul pentru obezitate. Este pierderea sau mentinerea greutatii realizata prin propria noastra vointa si decizie? Eu am inteles ca nu. Cand ne bizuim pe ajutorul lui Dumnezeu, suntem mult mai capabili sa reusim.

Gaseste Ajutorul lui Dumnezeu.

1 Asociatia Americana Pentru Obezitate (www.obesity.org).


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Menopauza
Obezitatea
Incetinirea Procesului de Imbatranire
Bolnavii de Cancer
Dependenta de Televizor
Sustinerea Bolnavilor de Alzheimer
Nasterea unui Copil Mort
Durerea Cronica
Leziuni Traumatice ale Creierului
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Obezitatea to My Google!
Add Obezitatea to My Yahoo!
XML Feed: Obezitatea
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.