Clicky

Sarcina in Adolescenta

Sarcina in Adolescenta

 - Cautarea Ajutorului
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Sarcina in Adolescenta

Sarcina in Adolescenta – Realitatea
Desi este o situatie extrem de dificila pentru o adolescenta sa se confrunte cu o sarcina in adolescenta, statisticile curente releva ca aproximativ 10% din fetele sub 19 ani raman insarcinate.

Este un lucru frumos si emotionant sa ai un copil si totusi, poate fi un timp nesigur si infricosator pentru o adolescenta care nu se astepta sa fie insarcinata. Multe fete sunt inspaimantate sa spuna parintilor lor ca sunt insarcinate. Altele au parinti total iresponsabili sau abuzivi care in mod categoric nu sunt un loc sigur sau o resursa pentru adolescenta lor insarcinata.

In cazul lui Kristin*, ea fost profund indragostita de prietenul ei si a crezut ca intr-o zi se vor casatori. Prietenul lui Kristin i-a zis ca o iubeste, parea un baiat bun in tot timpul lor de prietenie, dar nu a mai vrut sa aiba nimic de-a face cu Kristin cand ea i-a zis ca este insarcina; iar pentru a face situatia si mai grava, a negat ca este tatal bebelui pe care Kristin il purta. Din nefericire, tatal biologic de multe ori nu este interesat de casatorie sau paternitate, iar adolescenta-mama in devenire este abandonata, ca si Kristin, atunci cand are cea mai mare nevoie de sustinere in viata din partea barbatului.


Sarcina in Adolescenta – Verificarea optiunilor
Daca te confrunti cu o sarcina in adolescenta, nu mai poti lua o decizie fara sa te gandesti – la toate lucrurile. Daca ai fost sfatuita sa avortezi bebele tau, te rog sa nu te lasi constransa sa faci ceva despre care iti va parea rau tot restul vietii. Gandeste-te in mod intelept sa-ti pastrezi copilul sau sa-l dai pentru adoptie unui barbat si unei femei care nu pot avea copiii lor.

Viata pe care o porti este pretioasa pentru Dumnezeu si El are un plan pentru bebele tau. Ia-ti timp sa te gandesti si apoi ia o decizie cu care poti trai. Afla aici mai multe despre optiunile unei sarcini in adolescenta.


Sarcina in Adolescenta – Cum poti merge mai departe?
Indiferent daca ai luat deja decizia sau inca te gandesti ce sa faci cu sarcina si copilul pe care il porti, te poti simti manioasa, deprimata, vinovata, rusinata si neputincioasa. De asemenea, poti simti ca inocenta ta s-a dus si nu mai este nici o cale prin care sa poti lua viata de la capat. Daca experimentezi aceste sentimente, vreau sa-ti spun ca exista speranta.

A fost o femeie maritata, care nu doar a fost tarata din pat – goala – in timp ce facea dragoste cu un barbat care nu a fost sotul ei, dar a fost adusa in mod injositor – in public – la Isus, Fiul lui Dumnezeu, pentru ca oamenii sa vada ce va spune El despre pacatul ei. In acea vreme din istorie, atunci cand o femeie era prinsa in adulter, era legal ca oamenii sa arunce cu pietre in ea, lovind-o si in final omorand-o din cauza pacatului ei.

Este uimitor ca Isus nu a acuzat-o, nici nu a ridicat o piatra sa arunce in ea. Dimpotriva, El s-a intors spre acuzatorii ei si le-a zis: “Cine dintre voi este fara pacat, sa arunce cel dintai cu piatra in ea”. Unul cate unul, acestia au plecat, si a ramas doar femeia si Isus. El a intrebat-o unde i s-au dus acuzatorii si daca cineva dintre ei a condamnat-o. Ea i-a raspuns ca nici unul din ei nu a condamnat-o. Atunci Isus i-a spus: “Nici Eu nu te osandesc. Du-te, si sa nu mai pacatuiesti.” (Pentru a citi toata istoria, vezi Ioan 8:3-11).

Poti fi eliberata astazi de vinovatie si rusine de la tot ce s-a intamplat in viata ta daca te intorci spre Dumnezeu si Il rogi sa te ierte.

Afla Mai Multe Despre Cum Poti Avea o Relatie cu Dumnezeu!

*un nume schimbat pentru a proteja intimitatea


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Adoptia Copilului
Depasirea Avortului Spontan
Copiii Parintilor Alcoolici
Conflictul in Casatorie
Familii Mixte
Avortul in Faza Tarzie
Consilierea Crestina de Familie
Abuzul in Casatorie
Depasirea Divortului
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Sarcina in Adolescenta to My Google!
Add Sarcina in Adolescenta to My Yahoo!
XML Feed: Sarcina in Adolescenta
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.