Clicky

Sensul Tragediei

Sensul Tragediei

 - Gaseste Speranta in timpul Durerii
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Sensul Tragediei

Sensul Tragediei – Ce se intampla cu lumea?
Este vreun sens in tragedie? Nu esti singurul care pui intrebarea: “Ce se intampla cu lumea in care traim?” Intrebarea se naste atunci cand citim in ziarul de dimineata bilantul unui cutremur de pamant care a luat viata catorva sute de oameni. Este trist, dar cumva te linistesti cu gandul ca aceasta tragedie teribila nu se poate apropia de tine si nici nu te poate atinge.

Apoi intr-o dimineata, prezentatorul stirilor locale isi intrerupe programul obisnuit pentru a ne da un bilant al unui martor ocular despre impuscaturile intr-un camin studentesc, care au luat inutil vietile multor tineri. Sa-ti pui copilul in autobusul de scoala devine un lucru sperietor si te intrebi daca liceul local mai este un loc sigur pentru fiul sau fiica ta.

Sau, poate un om drag tie este ucis de un sofer beat, in timp ce se intoarcea de la serviciu. Acum tragedia si-a gasit drumul spre viata ta, iar tu iti dai seama ca lumea in care traiesti scapa din control, lasandu-te neputincios si speriat.


Sensul Tragediei – Daca exista Dumnezeu, de ce nu face ceva?
Cand cauti un sens in tragedie, poate il intrebi pe Dumnezeu, de ce se intampla toate aceste lucruri? Poate ai ceva cunostinte rudimentare despe un Dumnezeu care te-a creat, un Dumnezeu care te iubeste si se presupune ca Se ingrijeste de tine. Daca exista un astfel de Dumnezeu, de ce nu face ceva pentru a opri tragediile fara sens, ca sa nu se mai intample celor pe care ii iubesti – sa nu mai zguduie lumea ta?

Dumnezeu exista si Ii pasa cu adevarat de tine. De asemenea, Ii pasa de suferinta din lume. Problema e ca omul, folosindu-se de libertatea sa de a alege, a facut o alegere, cu mult timp in urma, de a se razvrati impotriva Celui care l-a creat, si de a prelua controlul asupra vietii sale. Acea alegere a dus la decaderea creatiei perfecte a lui Dumnezeu si la intrarea neascultarii si a pacatului in lume. Odata cu pacatul, a intrat durerea, boala si tragedia fara sens.

Poti sa citesti despre creatia si caderea omului in primele capitole din cartea Geneza, prima carte din Cuvantul scris al lui Dumnezeu pentru om. Atat istoria cat si Cuvantul lui Dumnezeu, noteaza ca Dumnezeu a facut ceva pentru a oferi omenirii o alternativa. In primele patru carti ale Noului Testament: Matei, Marcu, Luca si Ioan, poti citi despre planul lui Dumnezeu. Planul Sau include rascumpararea, mantuirea celor care au luat decizia corecta de a se intoarce la El si a-L cinsti pe El ca Dumnezeu. Intre timp, Dumnezeu promite harul Sau, mangaierea Sa si o speranta viitoare pentru toti ce care vor crede.


Sensul Tragediei – Unde ma pot indrepta pentru a gasi siguranta?
Violenta va continua sa fie intr-o lume in care creatia lui Dumnezeu a ales sa se razvrateasca impotriva planului si autoritatii Sale. Intr-o zi, tragedia poate sa bata chiar la usa ta. Unde te poti indrepta pentru a gasi siguranta in mijlocul a ceea ce pare sa fie o tragedie atat de mare?

Raspunsul este unul foarte simplu. Indreapta-te spre Cel care te-a creat, intoarce-te spre Dumnezeul care te iubeste si are un plan pentru viata ta; un plan care se intinde dincolo de aceasta viata, pana in vesnicie. Increde-te in planul lui Dumnezeu ca sa primesti har, mangaiere, speranta, si nadajduieste ca El ti le poate da. Dumnezeu nu promite ca cei care Il iubesc nu vor suferi niciodata, insa promite ca El va fi cu noi in suferinta si va intoarce ceea ce pare a fi cenusa vietii in ceva frumos; ceva care va dura toata eternitatea (Isaia 61:3, Eclesiast 3:11, Romani 8:28).

“Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El Insusi ingrijeste de voi” (1 Pentru 5:7).

Gaseste Speranta!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Statisticile Avortului Spontan
Sensul Tragediei
Sentimentul de Singuratate
Avortul in Faza Tarzie
Valoare de Sine
Confruntare cu Moartea
Depasirea Depresiei
Sindromul Post-Avort
Depasirea Avortului Spontan
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Sensul Tragediei to My Google!
Add Sensul Tragediei to My Yahoo!
XML Feed: Sensul Tragediei
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.