Clicky

Sentimentul de Singuratate

Sentimentul de Singuratate

 si Abandonare
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Sentimentul de Singuratate

Sentimentul de Singuratate – Izolarea
Sentimentul puternic de singuratate difera de la un om la altul. El este bazat pe perceptia noastra de cat de “uniti” suntem cu ceilalti. Aceasta explica cum ne putem simti singuri chiar si intr-o multime. Intelegerea unor motive pentru care ne simtim izolati de altii ne ajuta sa intelegem de ce suntem raniti:

  • Pierderea Relatiilor – Pierderea unui prieten lasa un mare gol in viata noastra. Singuratatea creste in timp ce infruntam obstacolele in stabilirea oricarei relatii noi semnificative.

  • Boala Cronica – Suferintele noastre pun limite socializarii. Ne simtim abandonati in perioada in care am avea cel mai mult nevoie de ceilalti. In cele din urma, acceptam cu sila izolarea in timp ce ne retragem.

  • Secretele Ascunse – Orice secret, cu cat trece timpul devine mai impovarator. Vinovatia, mania sau frica de consecinte ne obliga sa credem ca trebuie sa purtam singuri povara tacerii.

  • Lipsa Intimitatii – Stinghereala se instaleaza de obicei dupa impartasirea a ceva personal (fizic sau emotional), cand vezi ca celalalt incepe sa se distanteze. Te simti singur pentru ca ai fost atat de vulnerabil.

  • Problema de Incredere – Cand ne confruntam cu o nenorocire, boala grava sau circumstante devastatoare, ne dam seama ca nu avem la cine sa apelam.
Motivele pentru sentimentele de despartire pot fi mult mai complexe decat cele pe care le-am enumerat noi. Totusi este o singura cauza pentru a te simti singur. Pentru ca nu cunoastem pe cineva in care sa avem totala incredere ca va continua sa ne iubeasca si sa ne sprijineasca, suntem incapabili sa ne impartasim gandurile si sentimentele.


Sentimentul de Singuratate – Identitatea ta
Sunt cateva greseli frecvente pe care le facem incercand sa facem fata sentimentului de singuratate. In incercarea de a scapa de singuratatea noastra, ne uitam (singuri) la mai multe filme sau lucram mai multe ore. Unii oameni spera ca un animal de casa, un hobby sau carti de auto-ajutor le vor umple golul. Fiecare cale ofera doar o speranta temporara intr-un viitor mai luminos. In final, sentimentul de singuratate devine parte a identitatii noastre. Fara sa stim ne izolam mai departe fata de acea relatie perfecta.

Nu confunda niciodata sentimentul de singuratate cu a fi singur. Cele doua sunt la capetele opuse ale spectrului emotional. Unul ne goleste resursele, iar celalalt le inmulteste.

A Te Simti Singur (Abandonat) A Fi Singur (Solitudine)
Ne lasa goi pe dinlauntru si neimpliniti Ne aduce implinire prin inspiratie
Agraveaza stresul nostru interiorizat Ne aduce eliberare de orice distrageri/preocupari
Alimenteaza disperarea noastra si neincrederea in sine Alimenteaza trupul, mintea si duhul nostru


Sentimentul de Singuratate - Conexiunea
Tocmai cum poti experimenta sentimentul de singuratate in mijlocul multimii, poti experimenta tovarasie in timp ce esti singur. Psalmul 23 ne impartaseste garantia prezentei lui Dumnezeu in timpul perioadelor noastre de oboseala, deciziilor dificile si in mijlocul “vrajmasilor nostri”. Dragostea vesnica a Domnului ne aduce protectie si mangaiere chiar si in fata mortii.

Dumnezeu nu gaseste nici o placere in singuratatea noastra. Pe vremea intemnitarii in Roma, apostolul Pavel a fost parasit de conlucratorii sai (2 Timotei 4:16-17). Fiul lui Dumnezeu, Isus Cristos, a fost parasit de cei mai apropiati ai Lui, toti ucenicii (Ioan 16:32). In orice situatie de neputinta, Dumnezeu ne ofera putere si eliberare.

Dumnezeu a avut in plan ca omenirea sa aiba o conexiune vesnica cu El asa incat sa nu ne simtim niciodata singuri - Dumnezeu doreste sa fie cu noi. Pentru acest motiv, El L-a trimis pe Fiul Sau iubit, Isus Cristos, ca jertfa pentru reunirea noastra cu El (Ioan 3:16; Romani 5:8; 1 Ioan 4:10). Daca ne incredem in indurarea si dragostea Sa, El ii foloseste pe altii care au experimentat dragostea Lui, pentru a umple viata noastra din nou.

Cauta Ajutor!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Depasirea Depresiei
Atacuri de Panica
Statisticile Avortului Spontan
Biruieste Frica
Confruntare cu Moartea
Procesul de Suparare
Stapanirea Geloziei
Tehnica de Control a Maniei
Invingerea Depresiei
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Sentimentul de Singuratate to My Google!
Add Sentimentul de Singuratate to My Yahoo!
XML Feed: Sentimentul de Singuratate
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.