Clicky

Stapanirea Geloziei

Stapanirea Geloziei

 - Mai Amar sau Mai Bine
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Stapanirea Geloziei

Stapanirea Geloziei – O provocare zilnica
Stapanirea geloziei este mai usor de zis decat de facut! Indiferent daca aceasta este un cuvant constient sau un gand in mintea ta, gelozia este ceva cu care ne luptam zilnic. Uneori, acele ganduri mici care se strecoara in mintea noastra nu seamana a gelozie... dar oare este asa?

“Nu este corect ca Steve sa aiba mai mult concediu decat mine.”
“Copiii lui Kelly se poarta atat de frumos! As vrea ca si copiii mei sa fie ascultatori, astfel incat sa pot fi un parinte mai bun.”
“Derek tocmai si-a luat un SUV nou. Imi doresc sa fiu in locul lui.”
“Meredith a obtinut promovarea la serviciu, desi eu am meritat-o.”
“Bicepsul lui Daren este perfect. Voi lucra pana cand al meu va fi ca al lui.”

Ce este gelozia? Conform dictionarului Webster, cuvantul “gelozie” inseamna “sa ai resentimente sau sa fii invidios fata de succesul, realizarile, avantajele ... cuiva”.


Stapanirea geloziei – O experienta personala
Am lucrat cativa ani in acelasi loc de munca si eram obisnuit ca oamenii sa vina la mine cu diferite intrebari legate de computer. Nu-mi placea sa fiu intrerupt, dar faceam tot posibilul sa fiu de folos. Atunci Kelly a venit la departamentul meu. M-am bucurat de compania ei, si m-am gandit ca era un ajutor pentru personalul biroului nostru. In scurta vreme, am observat ca oamenii au inceput sa o caute pe ea cand aveau intrebari in ce priveste computerul. La inceput, m-am gandit ca in acest fel am scapat eu de intreruperi. Insa, cu timpul, lucrul acesta m-a durut. Simteam ca nimeni nu mai are nevoie de mine; parca eram in alt birou si nu-mi placea deloc lucrul acesta! Ganduri de gelozie bantuiau mereu in capul meu: De ce dintr-o data ea este expert? Ce o face pe ea mai buna decat mine? Pot raspunde la intrebarile lor mai bine decat ea!


Stapanirea geloziei – Care este problema?
Poate esti ca si mine - stapanirea geloziei este o provocare constanta pentru tine. Oricum, eu stiu sigur ca atunci cand gelozia nu este biruita, duce la amaraciune. De fapt, Biblia chiar vorbeste despre gelozie. Iacov 3:16 spune: “Caci acolo unde este pizma si duh de cearta, este tulburare si tot de felul de fapte rele”. Din aceasta intelepciune, invatam ca gandirea gresita produce traire gresita. Atunci cand avem ganduri de gelozie sau sentimente de invidie, vietile noastre vor fi caracterizate de confuzie, tulburare si lipsa de valoare. Nici un lucru bun nu vine dintr-un duh gelos si rau. Este esentiala tratarea geloziei!

Poate te gandesti: “Stapanirea geloziei in mod sigur nu este necesara intotdeauna!” Ai dreptate. Exista si “gelozie buna”. Totusi, foarte putine din momentele noastre de gelozie sunt indreptatite. “Adevarata dragoste niciodata nu este invidioasa, insa are dreptul sa fie geloasa pe cei pe care ii iubim” – spune autorul Warren Wiersbe. De exemplu, parintii au dreptul sa fie gelosi pe copiii lor si pe orice ar periclita bunastarea lor. Daca gelozia este intotdeauna rea, de ce Biblia se refera la Dumnezeu ca fiind gelos? Deuteronom 32:16 se refera la Dumnezeu cand spune: “L-au intaratat la gelozie prin dumnezeii straini, L-au maniat prin uraciuni.” Dumnezeu este caracterizat ca gelos atunci cand ne inchinam altor dumnezei. El merita toata onoarea si lauda!


Stapanirea geloziei – Remediul
Care este solutia pentru a invinge gelozia? Este oare posibil? Daca nu imi schimbam sentimentele si nu o incurajam pe Kelly sa-i ajute pe ceilalti, inca mai eram infrant de un lucru nesemnificativ. Inca mai pastram amaraciune in inima mea fata de ea. In schimb, am vazut ca gelozia distrugea rapid duhul meu si am avut nevoie sa invat cum imi pot stapani gelozia.

Daca te lupti in prezent cu gelozia, iti recomand sa-ti cercetezi inima. Exista un motiv pentru care gelozia te chinuie. Mai mult, exista ceva care sta la baza geloziei tale. Pentru mine, lucrul acesta era frica. Am vrut sa fiu cautat si important, si imi era teama ca nu cumva Kelly sa imi ia locul. Supravietuirea mea era in pericol! Am inteles ca lui Dumnezeu nu-I placea duhul meu gelos si El a vrut sa ma ajute. L-am rugat pe Dumnezeu sa indeparteze gandurile invidioase fata de Kelly si sa ma umple cu sentimente de prietenie fata de ea.

De ce sa nu-L rogi pe Dumnezeu sa-ti indeparteze sentimentele de gelozie? El este gata sa te ajute.

Invata Mai Multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Avortul in Faza Tarzie
Sensul Tragediei
Invingerea Depresiei
Procesul de Suparare
Depasirea Depresiei
Semnele Depresiei
Sindromul Post-Avort
Depasirea Avortului Spontan
Vindecarea unei Inimi Frante
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Stapanirea Geloziei to My Google!
Add Stapanirea Geloziei to My Yahoo!
XML Feed: Stapanirea Geloziei
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.