Clicky

Tehnica de Control a Maniei

Tehnica de Control a Maniei

 
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Tehnica de Control a Maniei

Tehnica de Control a Maniei – Cauzele Maniei
Poti invata tehnica de control a maniei, indiferent de cauza maniei tale. Admiterea faptului ca mania ti-a iesit de sub control este esential pentru abordarea problemei. Mania excesiva poate fi cauzata de probleme de sanatate, conflicte in familie, abuzul de droguri sau alcool, probleme financiare, stres sau teama extrem de puternica, cat si de gol spiritual. Mania necontrolata iti produce noi necazuri in viata. Insa, tu poti sa-ti controlezi mania! A-ti controla mania este o decizie pe care o poti lua!


Tehnica de Control a Maniei – Efecte
Mania necontrolata are efecte emotionale si fizice de lunga durata in corpul tau.

  • Efecte fizice: Mania dauneaza sanatatii: iti creste adrenalina, tensiunea, cat si viteza cu care iti bate inima; poate produce congestie si infarct.
  • Efecte emotionale: Mania creeaza stari de vinovatie intensa, sentimente de esec, depresie, agitatie continua, furie violenta si uneori este posibil sa duca la sinucidere.

Tehnica de Control a Maniei – Decizii Mania este un sentiment extrem de puternic. Mania necontrolata este o problema cu care te poti lupta toata viata. Nu este usor sa invingi mania; lucrul acesta presupune o decizie ferma. Iti cere onestitate, curaj si o foarte mare tarie launtrica. De asemenea, ai nevoie de ajutorul altora. Pentru a birui mania, sunt importanti urmatorii pasi:
  • Decide in mod constient sa fii calm. Nu reactiona, gandeste-te! Nu-ti uita scopurile si raspunde in mod corespuznator. Alege sa ramai calm!
  • Comunica. Cand te deranjeaza cineva, vorbeste cu el. Spune-i linistit cum te fac sa te simti cuvintele sau faptele lui. Invata sa te exprimi mai bine – clar si linistit. Decide sa comunici.
  • Retrage-te din scena pana cand poti raspunde fara manie. Nu vei reusi peste noapte. Incearca pas cu pas si zi de zi. Nu uita sa te relaxezi. Exercitiile de relaxare si muzica iti pot fi de ajutor. Aminteste-ti ca poti apela pentru ajutor la cineva in care ai incredere. Alege sa te retragi cand esti manios.
  • Fa-ti timp pentru tine in mod frecvent. Fa ceva de care te poti bucura cum ar fi plimbarea in parc, innotul, citirea Bibliei ori vizionarea unui film care te bine dispune. Fa un lucru placut cuiva pe care il admiri. Este normal sa te simti bine. Alege acest lucru!
  • Cauta lucrurile pozitive. Nu insista asupra lucrurilor negative. “Nu te ingrijora din cauza lucrurilor neinsemnate”. Invata sa fii iertator. Lucrul acesta este greu, insa e nevoie sa incepem prin a invata sa ne iertam pe noi insine!


Tehnica de Control a Maniei – Dobandirea Pacii Depline
O persoana care isi controleaza cu greu mania nu este un om rau. Mania fata de “lucrurile rele” nu este pacat! Nu e rusine sa recunoastem ca avem o problema si sa cautam ajutor din afara. Pacea si rezolvarea problemelor vietii pot fi gasite doar daca ne intoarcem la Dumnezeu. In Biblie sunt multe versete1 care se ocupa in mod specific de manie si implicatiile acesteia. Ai nevoie sa te rogi pentru putere si stapanire de sine, pentru a te bucura de o viata de bucurie si dedicare. De asemenea, ai nevoie sa te rogi lui Dumnezeu sa indeparteze intunericul maniei care te stapaneste. Alege sa faci lucrul acesta! “Celui cu inima tare, Tu-i chezasluiesti pacea; da, pacea, caci se increde in Tine. Incredeti-va in Domnul pe vecie, caci Domnul Dumnezeu este Stanca veacurilor.” (Isaia 26:3-4)

Invata Mai Multe Despre Viata cu Dumnezeu!

1 Iacov 1:19-20, 1 Corinteni 13:4-5, Proverbe 15:1, Proverbe 25:28, Proverbe 30:33, Galateni 5:22-25, Efeseni 4:26.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Depasirea Anxietatii
Avortul in Faza Tarzie
Biruieste Frica
Sindromul Post-Avort
Tehnica de Control a Maniei
Invingerea Depresiei
Vindecarea unei Inimi Frante
Sentimentul de Singuratate
Statisticile Avortului Spontan
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Tehnica de Control a Maniei to My Google!
Add Tehnica de Control a Maniei to My Yahoo!
XML Feed: Tehnica de Control a Maniei
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.