Clicky

Tratamentul Pentru Dependenta Sexuala

Tratamentul Pentru Dependenta Sexuala

 
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Tratamentul Pentru Dependenta Sexuala

Tratamentul Pentru Dependenta Sexuala – Cauze si Factori
Exista sase tipuri diferite de dependenta sexuala. Printre aceste tipuri variate este prezentat un spectru larg de cauze si factori complicati. Ceea ce este comun tuturor tipurilor este dorinta esentiala de a actiona pe baza impulsurilor sexuale. Orice dependent sexual se poate lupta cu unul sau mai multe feluri de dependenta. In cazuri mai rare, este posibil sa se manifeste trasaturi ale tuturor celor sase tipuri.


Tratamentul Pentru Dependenta Sexuala – Identificarea Tipului de Dependenta
Tipul cel mai rar raspandit este dependenta de sexul spiritual; cea mai raspandita este dependenta biologica. Celelalte patru tipuri includ dependenta psihologica, cea bazata pe trauma, anorexia sexuala si cea a tulburarilor comportamentale. Dependenta sexuala biologica este nu doar cea mai raspandita, dar si cea mai usor de vindecat cu ajutorul unui plan solid de tratament al comportamentului. Acest tip de dependenta isi are originea, de obicei, in pubertate, cand dependentul incepator se masturbeaza in fata imaginilor, fanteziilor, obiectelor sau oamenilor. Nivelul cel mai mare de endorfine si enchefaline este eliberat in organism in timpul orgasmului, atingand centrul de excitare al creierului si creand astfel un sentiment euforic care este de patru ori mai puternic decat heroina. Cu timpul, acest comportament si lucrurile imaginate sau privite pana in acel moment se consolideaza, creand cai neurologice in creier si determinand organismul sa devina excitat de acesti stimuli. Din nefericire, ciclul comportamentului continua si se agraveaza, prin urmare ducand la dependenta.

Cei care se confrunta cu tipul de dependenta psihologica sunt de cele mai multe ori victime ale vreunui fel de abuz. De fapt, 90% sunt abuzati emotional, 80% sexual si 70% fizic. Acest tip de dependenta este caracterizat de un “suflet chinuit”, care a ales sexul ca o modalitate de tratare a durerii. A actiona sexual devine o evadare din realitatea dureroasa a vietii de zi cu zi. In mod asemanator, dependenta bazata pe trauma consta in nevoia obsesiva de a repeta calvarul abuzului sexual, in incercarea de a castiga controlul asupra durerii, a de a recrea sau a distruge durerea prin placere. Nici dependentii psihologic, nici cei cu dependenta bazata pe trauma nu sunt responsabili pentru abuzul si neglijarea pe care le-au indurat. Cu toate acestea, ei sunt singurii care pot sa-si asume responsabilitatea pentru vindecare.

Dependenta anorexiei sexuale, a tulburarilor de comportament si a sexulului spiritual sunt mai putin raspandite, insa fiecare din ele prezinta aspecte unice. Anorexia sexuala sau relationala este sumbinarea intentionata sau inconstienta a intimitatiii in relatia inteleasa ca “actionare”; intimitatea este lucrul de care dependentului ii este frica si o evita prin comportamente de genul dragostei respinse, retragerii emotionale, blamarii, rusinii si/sau a controlarii. Cu totul invers stau lucrurile in cazul tulburarilor de comportament ale dependentilor sexuali. In timp ce acestia sunt foarte capabili sa creeze relatii, prezinta dificultati in a-si controla comportamentul, de obicei din cauza unui dezechilibru al chimiei din creier. Exact asa cum rinichii sau pancreasul pot sa se opreasca din functionarea corecta, avand nevoie de dializa sau medicamente, tot asa si creierul, ca organ, poate sa functioneze gresit in eliberarea neurotransmitatorilor, afectand comportamentul. Acest tip de dependenta, de obicei diagnosticat ca si depresie sau tulburare bipolara, poate fi tratat cu succes folosind antidepresante si/sau stabilizatori ai comportamentului. In cele din urma, dependentul de sex spiritual, desi neobisnuit, este unul care pur si simplu cauta spiritualitatea si/sau legaturi spirituale in toate locurile gresite. Simtind un gol in inima, ei au ales sa-l umple cu experiente sexuale, devenind “prinsi” in excitarea temporara si in implinirea momentana pe care le aduc, fara sa realizeze ca isi limiteaza alte aspecte durabile ale existentei lor.


Tratamentul Pentru Dependenta Sexuala – Poti fi Eliberat
Vestea buna este ca toate tipurile de dependenta sexuala pot fi tratate. De fapt, barbati din toata lumea sunt eliberati de vinovatia, rusinea si pierderea pe care le cauzeaza aceasta dependenta. Majoritatea barbatilor povestesc ca simt mai multa integritate si o scadere a anxietatii si depresiei – amandoua raspandite printre dependentii de sex, insa disparute odata cu vindecarea. De fapt, unii barbati chiar isi dubleaza castigul in primul an cand au ramas curati! Lucrul acesta, fara indoiala, este atribuit energiei, creativitatii si emotiilor suplimentare care inlocuiesc goliciunea dependentei. Daca te confrunti cu vreo dependenta sexuala si ai vrea sa te schimbi in bine, nu pierde nici un minut mai mult, cauta ajutorul disponibil pentru tine si incepe o noua viata de libertate fata de dependenta. Vei realiza daruri pe care niciodata nu ai realizat ca le ai si vei crea relatii de incurajare si sustinere pe care niciodata nu le-ai crezut posibile. Mai mult decat atat, Dumnezeu va rascumpara anii de lupta pe care i-ai indurat – da, este adevarat, alti barbati din viata ta au si ei nevoie sa auda mesajul acesta si Dumnezeu te poate folosi ca sa-i ajuti. Nu este nimic mai satisfacator decat sa vezi un alt barbat eliberat. Nu uita, cum un om impuscat nu este vinovat de crima, ci are nevoie sa-i fie scos glontul, noi, dependentii sexual, nu trebuie sa ne acuzam pentru lucrurile care ne-au cauzat dependenta; insa cu siguranta suntem raspunzatori obtinerea vindecarii de care avem nevoie!

Cauta Ajutor


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Recuperare

Dependenta de Pornografie
Dependenta de Masturbare
Abuzul Sexual
Dependenta Sexuala
Tratamentul Pentru Dependenta Sexuala
Victime ale Violului
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
 
 
 
Cauta
 
Add Tratamentul Pentru Dependenta Sexuala to My Google!
Add Tratamentul Pentru Dependenta Sexuala to My Yahoo!
XML Feed: Tratamentul Pentru Dependenta Sexuala
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.