Clicky

Un Parinte Singur

Un Parinte Singur

 - Sprijin
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Un Parinte Singur

Un Parinte Singur – O sarcina grea
Nu este nici o indoiala ca a fi un parinte singur este una din slujbele cele mai grele. Indiferent daca esti singurul parinte datorita divortului, mortii, sau ai nascut in afara casatoriei, drumul pe care mergi este greu. Este la fel de dificil daca esti tata sau mama divortat, care are sau nu custodia. Fiecare familie cu un singur parinte are provocarile sale unice.

Te straduiesti sa pastrezi in echilbru serviciul, grija pentru copil, munca de acasa, activitatile copilului si programul de vizite. De asemenea, ti-ar placea sa ai si ceva timp liber pentru nevoile personale.

Cu siguranta lucrurile financiare sunt de obicei printre cele mai mari preocupari, in special pentru parintele care a castigat custodia. Din nefericire, statisticile legate de sprijinirea copiilor delincventi sunt o alta preocupare. Intre timp, in mijocul tuturor acestor lupte, copiii si nevoile lor pentru atentie, timp de calitate, indrumare, si grija de zi cu zi par coplesitoare. Ni se pare ca fiecare zi din viata este o jonglare continua.


Un Parinte Singur – Exemple
Urmatoarele povestiri descriu din puncte de vedere diferite, cateva greutati ale parintelui singur:

  • “Acum cand au crescut copiii, ma uit inapoi si ma intreb cum am supravietuit. Am avut doi copii, un servici slab platit, iar fostul sot nu a platit niciodata pensia lor. De multe ori lucram la doua, uneori chiar la trei servicii, doar sa reusesc sa pastrez acoperisul de asupra capului si ceva mancare pe masa. Inca mai am mustrari de constiinta. De ce? Fiindca stiu ca atentia de parinte si indrumarea pentru copii mei au lasat mult de dorit. Nu am avut nici o familie pe care sa ma bazez pentru ajutor. Din moment ce lucram multe ore doar pentru a supravietui, nu aveam timp pentru ei. Insa, am descoperit ca Dumnezeu Si-a tinut mana protectoare asupra lor si mi-a dat puterea de a lupta.”

  • “Ca parinte singur care a pierdut custodia, copiii mi-au lipsit ingrozitor de mult in anii lor de crestere. Am incercat sa ma implic si i-am luat la mine cand mama lor era mai generoasa sau avea nevoie de babysitter. Insa, nu era acelasi lucru. Unul din cele mai grele lucruri cu care am avut de a face a fost otravirea mintilor lor mici impotriva mea. Tot ce am putut face a fost sa-i iubesc si sa ma implic cat era posibil. Fosta mea sotie este o femeie imorala, insa tribunalul nu a fost interesat de “drepturile tatalui” pentru nici un fel de “parere”. De fapt, pentru ca fiul meu a devenit mai incapatanat si rebel fata de mama lui, l-a trimis la orfelinat, refuzand rautacios sa mi-l lase mie. Dupa trei ani, in final am castigat custodia. In timpul acesta, m-am alaturat unui grup de sprjin din biserica mea, care m-a facut sa simt ca nu eram singur. Ei m-au ajutat sa inteleg ca nu trebuie sa las amaraciunea sa ma stapaneasca. Evrei 12:15 spune: “Luati seama bine ca nimeni sa nu se abata de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva sa dea lastari vreo radacina de amaraciune, sa va aduca tulburare, si multi sa fie intinati de ea.”
Acesti parinti au trecut prin situatii foarte dificile. Nici unul nu a renuntat si au gasit putere, speranta si bucurie pentru a putea rezista. Poti si tu daca vei privi la partile bune.


Un Parinte Singur – Gasirea ajutorului
Unul din cele mai bune lucruri pe care le poate face un parinte singur este sa caute un sistem bun de sprijin pentru familie. Multi parinti singuri sunt la sute de kilometri departare de un centru de sprijin. Daca nu ai unul in apropiere, dezvolta relatii speciale cu ceilalti. Aceste relatii pot fi cu alti parinti care sunt in aceeasi situatie cu tine sau familii din biserica. Exista multe grupe de parinti singuri care ofera babysitting, plimbare si alte servicii.

  • Alatura-te sau incepe “un program de adoptie a unui singur parinte”. Sunt multi oameni (de exemplu, bunici care locuiesc la cateva ore de nepotii lor) carora le-ar placea sa ajute un parinte singur cu treburile casnice, transportul, timpul liber si ingrijirea copiilor. Intereseaza-te in bisericile din zona ta.
  • Vorbeste cu pastorul daca sunt in biserica oameni care ajuta mamele tinere.
  • Alatura-te unui grup de sprijin pentru parintii singuri. De multe ori, aceste grupuri organizeaza plimbari cu familia sau doar cu parintii.
Dumnezeu iti poate ta o mare mangaiere in vremuri de singuratate si necaz. Dumnezeu spune ca niciodata nu te va lasa, nici nu te va parasi. Adu-ti aminte ca poti folosi experienta ta de parinte singur pentru a intari legatura intre tine si copiii tai. Roaga-te lui Dumnezeu sa-ti dea putere si calauzire sa-ti cresti copiii in felul in care vrea El si sa experimentezi astfel bucuria de a fi parinte.

Gaseste Speranta!

Bibliografie recomandata:
Successful Single Parenting (by Gary Richmond)
Bringing Up Boys (by Dr. James Dobson)
The Financial Guide for the Single Parent (by Larry Burkett)


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Abuzul Verbal
Adoptia Copilului
Abuzul in Casatorie
Femeia Nemaritata
Conflictele in Familie
Consilierea Crestina de Familie
Consiliere Crestina de Cuplu
Avortul in Faza Tarzie
Conflictul in Casatorie
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Un Parinte Singur to My Google!
Add Un Parinte Singur to My Yahoo!
XML Feed: Un Parinte Singur
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.