Clicky

Vindecarea unei Inimi Frante

Vindecarea unei Inimi Frante

 
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Vindecarea unei Inimi Frante

Vindecarea unei Inimi Frante – Exista speranta?
Exista oare speranta pentru vindecarea unei inimi frante? Ceva sau cineva tocmai ti-a frant inima. Ai fost luat prin surprindere de o tradare, un comportament socant sau de pierderea unui om drag. Dintr-o data te simti ca si cum ai pierdut toate sperantele ... s-ar putea sa simti o durere in piept, care te face sa te simti ranit si speriat. Cum poti avea speranta ca te vei recupera, sau cum poti sa descoperi ce fel de pasi vor duce la incheierea suferintei?

Cu totii stim ca emotiile sunt o parte vitala a modului in care suntem facuti. Inca nu putem intelege de ce ne ia asa de mult timp sa ne vindecam de ranile emotionale. Niciodata nu putem indeparta inainte de vreme o cusatura, pana osul rupt sau pielea taiata nu sunt refacute. Trebuie sa intelegem ca vindecarea emotionala completa ia timp. Cartea Psalmilor ofera o mare mangaiere atunci cand experimentam sentimente de lunga durata cum ar fi tristetea, frica si necazul. “Domnul tamaduieste pe cei cu inima ranita si le leaga ranile” (Psalmul 147:3)

Exista ceva dincolo de vindecare? Ce spuneti despre urmatoarele situatii:

  • La inceput, casnicia lui Dawn si Leo parea atat de stabila. Apoi, alcoolul si avansurile lui Leo fata de cumnata sa, Lori, au dus la un divort amarnic.
  • Louise a plans necontrolat atunci cand fiica ei a povestit molestarea suferita ca si copil.
  • Dupa al doilea avort spontan al lui Yvonne si Dave, ei s-au rupt de toate relatiile care le aduceau aminte de cei doi baieti pierduti.


Vindecarea unei Inimi Frante – Cheia este increderea
Tendinta noastra umana este de a evita situatiile dureroase, chiar de a le ingropa. Oare mai putem avea incredere in cei care ne ranesc asa de profund? Sunt cativa pasi spre vindecarea unei inimi frante.

  • Elibereaza-te – “sa iertati orice aveti impotriva cuiva” (Marcu 11:25). Lori a decis sa uite de ranile din trecut. Cativa ani mai tarziu, nepotul ei (fiul lui Dawn si Leo) s-a casatorit. Lori isi aminteste: “Experienta mea rea a dus la o prapastie intre cele doua familii. In mod miraculos, cand l-am iertat pe Leo, nunta ne-a adus pe toti laolalta si au fost create relatii sanatoase.”
  • Refocalizeaza-te – “(Dumnezeului) Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi” (Efeseni 3:20). Initial, Louise s-a pedepsit pe sine pentru ca nu a fost mai protectoare. Ea a incercat sa-si tina inima franta ascunsa de toti. Ea impartaseste: “Vinovatia si rusinea mi-au incetosat perspectiva. Dupa ce am discutat incidentul deschis impreuna cu fiica noastra, am ajutat si alte victime si acum vad rezultate pozitive in viata lor”.
  • Primeste – “(Dumnezeu) ne mangaie in toate necazurile noastre, pentru ca, prin mangaierea cu care noi insine suntem mangaiati de Dumnezeu, sa putem mangaia pe cei ce se afla in vreun necaz” (2 Corinteni 1:4). Anul trecut, Yvone a nascut un baietel frumos. “Nu putem intelege niciodata motivul pentru care trebuia sa induram asemenea durere coplesitoare. Treptat, goliciunea s-a umplut cu capriciile fiului lor, Daniel.” David si Yvone anul acesta isi vor lua diplomele in Asistenta. “Vrem sa-i ajutam pe altii care trec prin vremuri grele”.


Vindecarea unei Inimi Frante – Exista un motiv
A trait odata un tanar care a declarat ca area cea mai frumoasa si impecabila inima. Un om in varsta l-a contrazis. Multimea s-a uitat la inima acelui batran. Inima-i batea puternic, dar era plina de cicatrice. Unele parti au fost indepartate, iar altele introduse, dar nu se potriveau foarte mult. Batranul s-a uitat la acel tanar: “Nu-mi voi schimba niciodata inima cu a ta. Fiecare cicatrice reprezinta o persoana careia i-am daruit dragostea mea – am rupt o parte si le-am dat-o lor. Uneori ei mi-au dat o parte din inima lor franta, la care a trebuit sa ii ajustez colturile si crestaturile. Atunci cand o persoana nu-mi raspunde dragostei, este lasata o scobitura dureroasa. Aceste scobituri stau deschise, aducandu-mi aminte ca inca ii iubesc pe acei oameni. Poate intr-o zi ei imi vor raspunde cu dragoste si vor umple acele spatii.”

Nu am alege niciodata sa avem o inima franta! Agonia si timpul de refacere sunt insuportabile. Totusi, exista Cineva, care a avut o inima impecabila si a decis sa fie franta. Din punct de vedere medical, atunci cand o inima se rupe (se frange), tasneste apa (Ioan 19:33-34). In toate lucrurile, Isus a experimentat o inima franta. El intelege tradarile, ispitele si pierderea (Isaia 53:3; Luca 22:33-34; Matei 14:10-13). El este Mangaietorul, Consilierul si Prietenul care ne umple spatiile goale ale inimii.

Invata Mai Multe!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Depasirea Depresiei
Invingerea Depresiei
Tulburarea Obsesiv-Compulsiva
Vinovatia
Sindromul Post-Avort
Vindecarea unei Inimi Frante
Sentimentul de Singuratate
Depasirea Anxietatii
Confruntare cu Moartea
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Vindecarea unei Inimi Frante to My Google!
Add Vindecarea unei Inimi Frante to My Yahoo!
XML Feed: Vindecarea unei Inimi Frante
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.