Clicky

Workaholic

Workaholic

 - Echilibru?
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Workaholic

Workaholic: Caracteristicile unui Workaholic
Ca si ceilalti “aholici”, workaholicul are o dependenta nesanatoasa. In acest caz, depedenta este de munca, cariera sau o idee - ca ei sunt “singurii in stare sa faca serviciul acesta bine”. Fara acest scop epuizant, workaholicul poate crede ca este un ratat sau poate avea o imagine de sine scazuta. De multe ori, acesta este un semn al nesigurantei sau a prioritatilor gresit stabilite.

Workaholicii vor petrece cea mai mare parte a vietii lor la lucru sau aducand serviciul la ei acasa. De cele mai multe ori, vor avea putin timp pentru viata lor personala – familie, hobby-uri sau relaxare. A avea echilibru nu este doar o dorinta preferabila; este o necesitate pentru sanatatea mintala, fizica, spirituala si emotionala.


Workaholic: Cum sa gasesti echilibru
Fa un pas inapoi si uita-te la viata ta. Iti sacrifici alte domenii din viata pentru ca iti consumi timpul si atentia la serviciu? Daca urmarirea unui scop financiar de scurta durata este mai importanta decat asigurarea unei relatii de lunga durata cu sotul/sotia si copii, atunci ai nevoie sa-ti revizuiesti prioritatile. Sigur, vei spune ca lucrezi pentru a aduce bani in familie si ca acest lucru este o parte necesara a vietii. Insa, fii cinstit: exista un echilibru in timpul pe care il petreci pentru fiecare domeniu? Echilibrul este o adevarata cheie.

Aici sunt cativa pasi spre obtinerea unui echilibru sanatos:

  • Stabileste limite orelor si atentiei pe care o dedici serviciului tau.
  • Pune deoparte un timp pretios pentru relatiile si distractiile tale personale.
  • Infrunta posibila frica de esec sau nesigurantele – vorbeste cu un pastor sau un consilier.
  • Defineste-ti imaginea de sine prin Dumnezeu; nu-L inlocui cu idolatrizarea sinelui sau a carierei.
  • Foloseste-ti creativitatea pentru alte realizari decat serviciul, probabil hobbyurile.
  • Fii sensibil la nevoile familiei si ale prietenilor tai.
  • Fa antrenamente fizice sanatoase – innoata, plimba-te sau mergi la sala.
Atunci cand suntem bine echilibrati din punct de vedere fizic, mintal, spiritual si emotional, aceasta se reflecta in tot ceea ce facem. Ne vom descurca mai bine la serviciu, ne vom bucura de relatii mai putin tensionate cu cei dragi ai nostri si in final ne vom bucura de scopul si frumusetea vietii pe care Dumnezeu ne-a dat-o. Stii valoarea timpului “de a te opri si a mirosi trandafirii”.


Workaholic: Beneficiile Echilibrului Atunci cand obtinem un echilibru in viata, vom dobandi mult mai usor acea pace launtrica dupa care tanjim atat de mult. Nu trebuie sa ne fie teama de nesiguranta. Ne putem intoarce la Dumnezeu sa ne rugam pentru intelepciune si calauzire. Relatia noastra spirituala cu El nu poate fi ignorata. Acesta este modul in care Robert s-a exprimat: “Nu conteaza cat de mult lucrez, pentru ca nu voi fi niciodata indispensabil oricarei corporatii, companii sau angajator. Nu voi fi niciodata asa de valoros cum mi-ar placea sa ma gandesc. Aproape ca muream de stres si epuizare. Se merita? Mult timp ma gandeam ca da. Insa, am facut din serviciul meu un idol si am descoperit cat de mult am gresit.” “Nu-mi cunosteam copiii, casnicia mea se destrama si sanatatea mi se deteriora. Atunci, intr-o zi Dumnezeu mi-a adus aminte ca sanatatea si relatiile cu familia mea si El reprezinta totul in viata. Daca nu incepeam sa am grija de mine, nu mai putem fi util nici pentru familie, nici pentru sef. Daca nu gaseam un echilibru, imi pierdeam familia!

Nu ma puteam intoarce pentru a recastiga tot ce am pierdut cu familia, insa cu siguranta nu mai vroiam sa pierd ceva de acum inainte. Dumnezeu m-a ajutat sa vad valoarea lor si cat de mult ma pretuiesc ei. El este Acela care imi satisface nevoia de a auzi “Tu esti de neinlocuit!” Acum stiu ca eu imi pot stabili in mod gresit prioritatile; de aceea imi supun decizia lui Dumnezeu. El a planificat scopul vietii mele si eu m-am pocait de ignorarea familiei mele si Dumnezeului meu.”

Gaseste-ti semnificatia in viata!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Recuperare

Dependenta de Mancare
De ce eu, Doamne?
Victime ale Violului
Cum sa Te Sinucizi
Terapia prin Hipnoza
Codependenta
Dependenta de Fumat
Workaholic
Ajutor pentru Abuzul din Copilarie
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
 
 
 
Cauta
 
Add Workaholic to My Google!
Add Workaholic to My Yahoo!
XML Feed: Workaholic
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.