Clicky

Осиновяване на дете

Осиновяване на дете

 - Да изпълниш мечта
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Осиновяване на дете 2
(Прочетете Осиновяване на дете Част 1 Първо)

Осиновяване на дете – лично свидетелство
Couples may be trying to digest all the facts and figures found through their research into adopting a child. For encouragement, meet the Brenners.

Двойките може да се опитват да асимилират всички факти и цифри, открити при техните проучвания в областта осиновяване на дете. За насърчение, запознайте се със семейство Бренърс.


Осиновяване на дете – процеса
Останали бездетни, Бренърс вземат решение да направят осиновяване през ноември 2002 година. Техни приятели успешно били осиновили малко момиче от Китай, така че Бренърс се свързват с агенцията, специализирана в осиновявания от Китай. Социалният работник в тяхната държава установява, че те покриват държавните изисквания. Но първият опит на Бренърс да осиновят дете бил осуетен след проверки на средата, снемане на пръстови отпечатъци, проучвания на дома, уроци и безкрайни количества документи. Медицинската информация за Бренърс не отговаря на критериите от китайска страна.

Двойката се свързва отново с тяхната организация и по същото време агенцията е започнала работа с правителствата на Украйна, Узбекистан и Непал. Както при Китай, Бренърс не отговарят на медицинските критерии за Украйна. Корумпираната система за осиновяване в Узбекистан оставя Непал като окончателно решение след проучване на възможностите за вътрешно осиновяване.

Дългият процес на осиновяване започва през месец април 2004 г. за 2-месечно момиченце от Непал. Агенцията дава паричен депозит на непалското правителство за това двойката да започне процес на осиновяване. Бренърс нетърпеливо уреждат подробностите по пътуването, променят визите и изпълняват графика с ваксини за посещение на друга страна. Три дни преди пътуването непалското правителство затваря сиропиталището, в което пребивава бебето, за трафик на деца и дейности на черния пазар на хора.

Разочаровани, но непоколебими, Бренърс получават обаждане няколко седмици по-късно да посетят едногодишното момиченце на име Сушила. Поради нарастващите случаи на трафик на деца в сиропиталищата на Непал, офисите в Катманду спират приемането на документи за осиновяване два дни след като Бренърс подават документите си. Месец по-късно след проучване на сиропиталищата, Непал подновява системата за осиновяване. След това кралят на Непал разпуска правителството.


Осиновяване на дете – резултата
Имало много препятствия за преодоляване. До март 2005 г., документите на Бренърс били близо да загуба на валидност. Благодарение на бързите действия и на непалското и на американското правителство, те одобряват всички формуляри на Бренърс за осиновяване на тяхното малко момиче. На 4 юни 2005 г. Бренърс пристигат в сиропиталището в Непал, посрещнати от скъпите думи на Сушила, „Мамо, татко!”

„Ние сме изумени как Бог работи на Своето Си добро време. Ние не обичаме, когато Той отговори на молитва с „Чакай”, но какво свидетелство е това за Неговата сила и чудеса,” казва г-н Бренър.

Обмисляйки започване на вашето пътуване към осиновяване се молете заедно, за да се уверите, че това е посоката, в която Бог иска да отидете. Библията също ни казва, че ако търсим първо Божията воля, за всички наши други притеснения Той ще се погрижи (Матей 6:33). Бог ще даде мъдрост и ще помогне на тези, които Го търсят от все сърце (Еремия 29:13).

Осиновяването дори е споменато в Библията! Казва ни се, че Бог ни приема в семейството Си, когато Го приемем (Ефесяни 1:5-6; Римляни 8:14-17). Тази възможност е за всеки, независимо от вашето семейство, пол, възраст, националност или минало (Римляни 10:9-13) – всеки може да Го приеме.

Научете повече за това да бъдете приети в Божието семейство!

Полезна информация и услуги по осиновяване можете да откриете на www.bethany.org и www.shaohannahshope.com.


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Самотен родител
Справяне с разделянето
Справяне с развода
Празно гнездо
Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието
Християнско брачно съветване
Осиновяване на дете
Неомъжена жена
Въпроси относно развода
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Осиновяване на дете to My Google!
Add Осиновяване на дете to My Yahoo!
XML Feed: Осиновяване на дете
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.