Clicky

Осиновяване на дете

Осиновяване на дете

 - Да изпълниш мечта
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Осиновяване на дете

Осиновяване на дете – кои са факторите?
Вие сте двойка, която е бездетна или искате да уголемите семейството си, осиновявайки дете? Изследването на процеса на осиновяване разкрива удивително количество информация, докато все повече въпроси възникват. Дали искаме да осиновим дете от страната или от друга държава? Колко ще струва това? Какви са правните изисквания за приемни родители? Как да започнем?

Първото и най-важно нещо е бъдещите родители да са в съгласие по отношение на осиновяването. Родителството е екипно усилие и двете страни трябва да бъдат обединени в това. Двойките трябва да акцентират върху комуникацията и открито да споделят мисли и чувства по време на процеса.

Бъдещите родители ще преминат през организации за осиновяване, адвокати или агенции за приемна грижа. След като осъществите контакт с една от тези групи, ще започне проучване на домашната среда и ще бъдат обмислени редица фактори при оценката. Изследването на дома се фокусира върху това дали дома е стабилна и сигурна среда за детето. Някои от факторите, които се вземат предвид, са:

  • Семейно положение: По-лесно е за женени двойки да осиновят дете, отколкото сам човек. Някои рождени родители може да сметнат, че двама родители могат да дадат по-пълноценно внимание на детето им, отколкото само един родител.
  • Продължителност на брака: Едно общо изискване за приемни родители е те да са женени най-малко от три години.
  • Предишни бракове: Ако сегашния брак е стабилен и двойката се съгласява за осиновяването, предишните бракове не са проблем.
  • Възраст на приемните родители: Законовата възраст за приемни родители е от 18 до 40 годишна възраст. Някои агенции биха разгледали и по-възрастни двойки.
  • Изключения за максимална възраст при международни осиновявания: възрастта и зрелостта се считат за предимство в много чужди страни, в които има деца за осиновяване.
  • Здравни въпроси: Бъдещите родители трябва да бъдат в добро здраве. Някои агенции ще попречат на осиновявания, базирани на тегло, независимо дали то е по-ниско или затлъстяване. Преждевременната смърт се свързва с въпроси относно теглото и тази практика предпазва детето от евентуално осиротяване за втори път.


Осиновяване на дете – кои са критериите?
Обмислете следните критерии за осиновяване на дете:

  1. Задължителна правни критерии: Това са процедурни и законови изисквания, определени от законите на държавата и държавата, в която се извършва осиновяването. Това е мястото, в което пребивават приемните родители. Някои държави позволяват осиновявания от хора, които не живеят в същата държава посредством съдебни процеси. Тези условия са най-трудни и не могат да бъдат отменени или променени.
  2. Критерии, наложени от агенция: Тези изисквания се определят от отделните агенции за осиновяване извън нормите, определени от държавата. Те варират при различните агенции въз основа групата, върху която е фокусирано осиновяването. Всяка агенция определя свои критерии в рамките на специални обстоятелства, които могат да бъдат променяни.
  3. Критерии на рождените родители: Рождените родители са свободни да определят свои собствени критерии на базата на това, което те искат да постигнат в тяхната ситуация. Ако приемните родители мислят критериите за неприемливи, те са свободни да пропуснат възможността.
  4. Критерии на приемните родители: Приемните родители установяват този критерий. Това са причините, поради които двойката няма да осинови дете, като въпроси, свързани със здравето, възрастта, финансови съображения или други причини.

Осиновяване на дете – какви са финансовите възможности?
Осиновяването на едно дете може да бъде много скъпо и цената варира в зависимост от вида на осиновяването. Най-евтиния начин да се осинови едно дете е да се осинови в рамките на системата за насърчаване на приемна грижа, когато много държави субсидират настаняването на деца. Личното осиновяване или чрез агенция може да варира от $ 8000 до $ 30000 в зависимост от редица изисквания, като например разходи по раждането на майката, разходи за медицинско обслужване, както и дрехи по време на бременността. Международните осиновявания може да варират от $ 7000 до $ 30,000 или повече с непредсказуемо нарастване на сумите. Не забравяйте да попитате лицето по осиновяване за всяка схема на плащане или варианти със скали за подвижни плащания.

Прочетете Осиновяване на дете Страница 2


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Въпроси относно развода
Справяне с развода
Вербална злоупотреба
Самотен родител
Пораснали деца на алкохолици
Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието
Осиновяване на дете
Пристрастяване към телевизия
Неомъжена жена
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Осиновяване на дете to My Google!
Add Осиновяване на дете to My Yahoo!
XML Feed: Осиновяване на дете
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.