Clicky

Алкохолна зависимост

Алкохолна зависимост

 - Лични истории
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Алкохолна зависимост 2
(Прочетете Алкохолна зависимост Част 1 Първо)

Алкохолна зависимост – разказ на един възрастен
Бях на 30 години и, въпреки че искрено обичах своя съпруг, силно вярвах, че семейството не е пълноценно без деца. След третия си спонтанен аборт, аз бях в отчаяние. Открих някакво изостанало коледно шери и установих, че след третата чаша, ме заливаше едно прекрасно усещане за лекота и освобождаване от емоционалната болка. Бягството от болката беше толкова лесно!

За щастие, Бог дойде бързо, за да ме спаси. Започнах да се чувствам все по-неудобно всеки път, когато вземех бутилка. Знаех, че Бог се опитваше да си проправи път към мен и да ми покаже, че не това е начина за освобождаване от болката. Знаех, че мога да спра да пия само чрез силата на Бога... не моята собствена. След като се изповядвах пред мъжа ми, поисках неговата прошка. Аз също признах греха си пред Бога за това, че злоупотребявах с тялото си с алкохол.

С Бог и помощта на съпруга си, започнах да устоявам на изкушението алкохола да облекчи емоционалната ми болка (Евреи 4:16).


Алкохолна зависимост – историята на един тийнейджър
Израснах, гледайки баща си извън контрол всеки път, когато се напиеше. От основното до средното училище виждах как той биеше майка ми, когато беше под влияние на алкохола. От този момент нататък, много въпроси започнаха да проникват в съзнанието ми. Тези случаи създадоха гняв и омраза, което ме накара да стана непокорна дъщеря.

Когато влязох в колеж, реших да опитам алкохол. Мислех, че пиенето ще ме направи смела и по-силна, като баща ми, и по този начин щях да мога да защитя майка си от ръцете на му. Започнах с бира, но постепенно преминах към твърди течности и различни видове алкохолни напитки. Дойдох до период в живота си, когато пиех от залез до изгрев слънце. Дойде и времето, когато не можех да заспя, без да съм пила алкохол. Аз бях алкохоличка.

В продължение на четири години бях роб на алкохолната зависимост. Опитах се да затворя очите си за опасните факти, които знаех за алкохола. Колелото на живота ми се обърна с главата надолу и преживях срам, отхвърляне, самосъжаление и безнадеждност. Чувствах, че плувам в най-дълбоката част на морето, докато се борех със собствената си сила.

Търсех отговор как да спра, но не можех да открия такъв, който да работи. Опитах да спра, но алкохола непрекъснато ме преследваше. Почти се предадох и загубих всякаква надежда. Аз не знаех, че моята майка и най-голямата ми сестра са започнали да се молят за мен. Сестра ми винаги ме канеше да отида на църковните служби и да слушам посланията на пастора, но аз винаги отказвах.

Бях на път да се проваля в един от моите предмети в училище, така че моя професор ме помоли да присъствам на семинар, за да поправя ниската си оценка. Знаех, че присъствието ми на семинара беше шанс да премина в следващия клас, така че се втурнах във възможността да го посещавам! Семинарът беше под надслов „Не на наркотиците, пушенето, пиенето и предбрачния секс.”

По време на една сесия, говорещият попита публиката, „Кой иска да се промени, но не може сам... ” Това бях аз! Говорителят продължи, „Изправи се и се довери на Господ с цялото си сърце и не разчитай на собствения си разум; във всичките си пътища признавай Него и Той ще оправя пътеката ти.” В този момент се изправих смело и приех Исус в моето сърце като мой Господ и Спасител. От този момент бях в състояние да устоя и да кажа не на алкохола и напълно спрях да пия. Знаех, че това не стана поради моята способност, но поради Бог. Чрез Неговата благодат, аз бях променена и обновена. Слава на Бога!

Открийте силата на Божия дар към теб!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Възстановяване

Мразя живота си
Как да извърша самоубийство
Наркомания
Преживели сексуална злоупотреба
Пристрастяване към храна
Терапия чрез хипноза
Пристрастяване към пушенето
Анорексия и Булимия
Козависимост
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Алкохолна зависимост to My Google!
Add Алкохолна зависимост to My Yahoo!
XML Feed: Алкохолна зависимост
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.