Clicky

Алкохолна зависимост

Алкохолна зависимост

 - Силна нужда
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Алкохолна зависимост

Алкохолна зависимост – какво представлява алкохолизма?
Алкохолната зависимост просто се определя като натрапчива необходимост от опияняваща течност, която е получена от ферментирали джибри или плодове. Тези течности са бира, вино и други твърди напитки.

Алкохолизъм е налице, когато човек жадува за алкохол и не може да ограничи или да се въздържи от пиене. Ако някой изпита отблъскващи симптоми като гадене, потене, треперене или раздразнителност, когато консумацията на алкохол е прекратена, или ако има необходимост да пие големи количества алкохол, за да се чувства добре, то този човек най-вероятно е алкохолик.

Някои може да смятат, че е просто въпрос на това да имат волята да спрат да пият, но алкохолизма е по-сложно нещо. Страстното им желание за алкохол е толкова голямо, че то потиска способността им да спрат да пият. Болшинството алкохолици се нуждаят от помощ, за да спрат да пият. С лечение и подкрепа от семейство и приятели, много от тях са в състояние да спрат да пият и да възстановят живота си. Тъжен факт обаче е, че остават някои, които не са в състояние да спрат, въпреки помощта.


Алкохолна зависимост – какви са причините и последиците от алкохолизма?
Учените казват, че някой, който има алкохолно зависим в семейството си, е по-вероятно да развие алкохолизъм, ако реши да пие. Алкохолизмът също може да се развие или влоши въз основа заобикалящата среда на човека и травматични преживявания в живота. Тези фактори могат да включват култура, семейство, приятели, огромен натиск и начина, по който човека живее.

Алкохолизмът може да доведе до сериозни неприятности и може да бъде физически и психически разрушителен. В момента половината от всички престъпления, убийства, смърт при катастрофи и самоубийства са свързани с употреба на алкохол. Има и много здравословни проблеми, свързани с употребата на алкохол, като например увреждане на мозъка, рак, сърдечни заболявания и заболявания на черния дроб. Алкохолици, които не спират да пият, намаляват продължителността на живота си от 10 до 15 години.

  • Твърде голямото количество алкохол може да унищожи мозъчните клетки и би могло да доведе до увреждане на мозъка.
  • Алкохолът значително нарушава структурата и функцията на централната нервна система, което пречи на способността да обработвате, затвърдявате и възпроизвеждате информация.
  • Умерената консумация на алкохол може да повлияе на познавателните способности, докато големите количества пречат на снабдяването с кислород на мозъка, причинявайки загуба на памет, когато сте напълно пияни.
  • Алкохолната зависимост може също да възпали устата, хранопровода и стомаха и може да причини рак в тези области, особено при онези, които и пият и пушат.
  • Пиенето в големи количества може да предизвика сърцебиене и злоупотребяващите имат по-висок риск за високо кръвно налягане, сърдечни инфаркти и други увреждания на сърцето.
  • Алкохолът също така може да навреди на зрението, да увреди сексуалната функция, да забави кръвообращението, да бъде основание за недохранване и задържане на вода.
  • Той може също да доведе до проблеми с кожата и панкреаса, да отслаби костите и мускулите, като по този начин да намали имунитета
Голяма част от поетия алкохол се разгражда в черния дроб. Важно е да се отбележи, че черният дроб има фиксирана степен на разграждане на алкохола, така че когато черния дроб се претовари, може да се появят нарушения и нередности, правейки черния дроб главно място на повредата от алкохола. Увреждането на черния дроб може да се появи в три етапа. Първият етап е увеличение на черния дроб, при който чернодробните клетки са пропити с необичайна мастна тъкан. Вторият етап е алкохолния хепатит, при който чернодробните клетки се подуват, възпаляват и в крайна сметка умират. Третият етап е цироза, при която се формират тъкани нишковидни дупки, пречейки на потока на кръвта през черния дроб.


Алкохолна зависимост – какво да направим с алкохолизма?

  • Имайте желание да спрете зависимостта от алкохол. Трябва да имате сериозно желание да спрете да бъдете алкохолик.
  • Поемете инициатива да установите причината за това да сте алкохолик. Научаването на причината за някой проблем е важна част от решаването му. Ако това да сте алкохолик се дължи на някои травматични преживявания, вие трябва да ги оставите и да се избавите от тях. Прошката е хубаво нещо, което можете да направите. Потърсете съветничество за помощ в изцелението.
  • Вземете решение да получите помощ. Разпознаването на необходимостта от помощ е едно важно нещо. Има много центрове за рехабилитация на алкохолно зависими, които могат да ви помогнат в лечението ви. Можете също така да получите различни видове помощ от семейството си, приятелите и преди всичко от Бога.
Продължете да четете, за да откриете два вдъхновяващи примери за постигнати успехи във възстановяването от алкохолна зависимост.

Прочетете Алкохолна зависимост Страница 2


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Възстановяване

Пристрастяване към пушенето
Пристрастяване към храна
Как да извърша самоубийство
Работохолик
Наркомания
Козависимост
Преживели сексуална злоупотреба
Анорексия и Булимия
Терапия чрез хипноза
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Алкохолна зависимост to My Google!
Add Алкохолна зависимост to My Yahoo!
XML Feed: Алкохолна зависимост
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.