Clicky

Справяне с безпокойството

Справяне с безпокойството

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Справяне с безпокойството 2
(Прочетете Справяне с безпокойството Част 1 Първо)

Справяне с безпокойството - лична история
Аз се борех с безпокойството – страх, който се промъкваше в съзнанието ми постоянно, притеснявайки се за член от семейството, ситуация в работата, краен срок, неподредена къща, болен приятел. Аз крачех, намирайки още неща за чистене и ги добавях към моя списък със задачи. И когато се обръщах към Бог, се изправях пред Него със стиснати зъби, питайки: "Защо аз, Господи, защо?" Настоявах Той да поправи тези неща: Да изцели приятеля ми. Да промени живота на член на семейството. Да ми даде прислужница. Да ми намери работа.

Аз не чувах нищо в отговор.

Когато спрях, обаче, и поех дълбоко въздух, подготвяйки се да слушам, наистина да чуя нещо различно от моите притеснения, всичко се промени. Аз извадих Библията си (и докато го правех се молех Бог да смекчи сърцето ми, позволявайки ми да Го чуя). Най-накрая разпознах Божия глас, който говореше тихо и Неговите ръце да ме обгръщат. В Еклесиаст 3 Бог ми напомни да се успокоя и да пусна от ръцете си моите грижи. "Има време за всичко," казва Бог. Аз се наведох, отпускайки раменете си, защото не моето време беше от значение. Бог ще направи най-доброто за всичко на Неговото време, а не на моето. Аз Му предадох проблемите си и Го оставих да се погрижи за тях на правилното време.

Тогава взех списъка със задачи. Почистих каквото можах, останалото може да почака. Обадих се по телефона и попитах моя приятел как се чувства, казвайки му, че се моля. Поканих човекът от семейството си на чай и ние побъбрихме. Направих каквото мога, позволявайки Бог да поеме по-голямата част, разтоварвайки ме от моите тревоги. Не бих могъл да направя повече. Останалото зависи от Бог и Неговото време.


Справяне с безпокойството – намерете утеха в Божиите ръце
Справянето с безпокойството предлага свобода от тежестта на стреса. Притчи 12:25 обяснява, че грижата натежава над човека. Въпреки това, същия стих, обяснява, че "добра дума ободрява [разтревожения човек]." Кои добри думи дава Библията на притеснения човек?

Според Библията, Бог може да се справи с вашия стрес, дори и когато вие не можете. Въпреки това, както твърди Библията, вие първо трябва да се смирите преди Бог да може напълно да отнеме товара ви. 1 Петрово 5:6-7 заявява: „Смирете се под мощната ръка на Бога, за да ви възвиси своевременно; и всяка ваша грижа възложете на Него, защото Той се грижи за вас.” Бог иска да ви издигне над опасността, но трябва първо да смирите себе си – изоставяйки гордостта, която казва, че можете да оправите всеки един проблем в живота си. Смирението дава възможност на Бог да влезе в живота ви и да го управлява. Така че се откажете от контрола и предайте грижите си на суверенния Бог.

Справянето с безпокойството не само изисква да смирите себе си. Вие също трябва да общувате с Бог, казвайки Му проблемите си. Библията казва: „Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо, с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение” (Филипяни 4:6). Молете се на Бог. Кажете Му тревогите си. Бог ви слуша винаги.

Когато Бог отнема вашето безпокойство, какво ви предлага Той в замяна? Филипяни 4:7, след като препоръчва молитва в тревожни времена, обяснява, че „Божият мир, който никой ум не може да схване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христа Исуса”. Бог ще ви даде мир. Той ще отнеме безпокойството ви и ще изпълни сърцето и ума ви със спокойствие. Дори и да не можете да разберете Неговата сила, представете проблемите си пред Бог. Вие ще бъдете изумени от мира, който Той може да ви даде.

Открийте Божия мир!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Процесът на скърбене
Маниакална депресия
Обсесивно-компулсивно разстройство
Статистика за спонтанните аборти
Техники за управление на гнева
Справяне с депресия
Справяне с безпокойството
Признаци на депресия
Постабортен синдром
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Справяне с безпокойството to My Google!
Add Справяне с безпокойството to My Yahoo!
XML Feed: Справяне с безпокойството
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.