Clicky

Справяне с развода

Справяне с развода

 - Какви са възможностите?
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Справяне с развода 2
(Прочетете Справяне с развода Част 1 Първо)

Справяне с развода – цената за хората
Справянето с развода – независимо дали сте преминали през такъв или сте били свидетел – е трудно, а често и откровено грозно. Разводът кара хората да казват и да правят неща, които обикновено не биха направили. Той понякога кара хората да правят немислими и неприемливи неща. Той е битка за територии, в която и двамата губят до известна степен. Това е битка, която причинява жертви, а жертвите не винаги са двамата души, подписващи документите.

Средната процедура за развод трае една година. В зависимост от причината и решението на делото за развод, то може да отнеме значително по-дълго. Разводът се отразява не само на хората, пряко въвлечени (съпруг, съпруга, деца), но се простира и извън семейството. Всеки брат или сестра, родители, леля, чичо, далечни членове на семейството, приятели и колеги ще трябва да се справят с вашето решение. Решението, което вземате, е обмислено и вие вероятно си представяте последиците за вас, но влиянието върху другите трудно може да се измери. Но бъдете сигурни, че те ще бъдат засегнати.


Справяне с развода – как развода ще повлияе върху децата ми?
Когато се заемате с развод, децата заемат първото място. Ето няколко статистики по случая ... Деца от домове, в които не присъства бащата, стават причина за:

  • 63% от самоубийствата на младежи [Амер. катедра по здравеопазване & човешки ресурси към Бюрото за преброяване].
  • 71% от бременните тийнейджъри [Амер. катедра по здравеопазване & човешки ресурси].
  • 90% от всички бездомни и избягали деца [Амер. катедра по здравеопазване & човешки ресурси].
  • 70% от непълнолетните, настанени в държавни институции [Амер. катедра по правосъдие, Специален доклад, Септември 1988].
  • 71% от всички деца, изключени от гимназия [Националната асоциация на директорите, Доклад за състоянието на гимназиите].
  • 85% от всички младежи в затворите [Източник: Фултън Ко Джорджия нарастване на затворниците, Тексаска катедра за наказания, 1992].


Справяне с развода – какви са възможностите?
Заели ли сте се с развод? Обмисляте ли развод? Моля, премислете плана си. Дайте на своя брак всичко, което имате. Дайте още един шанс – или два, или три. Опитайте се да започнете да гледате на развода не като вариант, а като последна възможност, когато всички други са пропаднали.

Основното е, че Бог иска да останете омъжени. Когато встъпвате в брак, вие правите завет пред Бога и себе си. И Бог иска да почитате този завет.

Ако сте разделени, Бог иска да направите всичко възможно да се съберете отново с вашата половинка. Разбира се, това може да е невъзможно; има области извън вашия контрол, които биха направили невъзможно и може би дори опасно да останете. Въпреки това, нашият Бог е Бог на помирение. Исус Христос, който възстановява нарушените взаимоотношения между хората и Небесния Отец, със сигурност има силата да събере разделените двойки.

Продължете да обмисляте възможностите сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Неомъжена жена
Празно гнездо
Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието
Въпроси относно развода
Справяне с развода
Справяне с разделянето
Самоубийство на дете
Вербална злоупотреба
Пристрастяване към телевизия
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Справяне с развода to My Google!
Add Справяне с развода to My Yahoo!
XML Feed: Справяне с развода
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.