Clicky

Справяне с развода

Справяне с развода

 - Фактите и разходите
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Справяне с развода

Справяне с развода – статистиките
Как се справя обществото с развода? Нека погледнем фактите. Според американския отдел на здравеопазването и Центрове по човешки ресурси за контрол и превенция на заболяванията, годишния процент разводи беше 4,1 на хиляда през 2001 г., при 8,2 на хиляда брака през същата година. Простата аритметика показва, че 50% от браковете завършват с развод. През 2002 г. броят беше подобрен леко до 3,9 разводи и 8,1 брака. Обаче, през 2003 г., наблюдаваме числата да се връщат обратно нагоре, към 4,0 и 7,9, като процентът на разводите се качва над 50%. Тези цифри не включват статистики от Калифорния, Хавай, Индиана, Луизиана или Оклахома. Например в Калифорния, макар и да не обявяват статистика за разводите, пресмятанията варират от 60-75% от браковете да завършват с развод. В Англия и Уелс числата са малко по-високи. През 2000 година 267961 души са се оженили и 141135 са се развели. Това представлява 52,6% разводи.

През последните 25 години във всяка държава е в сила закон за развод „по взаимно съгласие”, правещ развода по-лесен, по-бърз и по-малко изпълнен с морална вина. Нивото на разводи в Америка се повиши рязко до нови височини (или низини) под системата на развод по взаимно съгласие. Въпреки че не цялата част от нарастването може да се обясни единствено с промените в закона, това важи за значителна част. Проучване през 1989 във Вирджиния относно последиците от развода по взаимно съгласие в 38 щата откри „много силни доказателства”, че този закон е увеличил разводите в осем щата и „някои по-малки доказателства” за увеличение в още осем. Авторът на проучването, юрист и социолог Томас Б. Марвел заключава, „Средно, законът за развод по взаимно съгласие увеличи разводите с около 20 до 25%. В нито един от проучваните щати този закон не е довел до намаляване на разводите.”


Справяне с развода – финансови разходи
Много от хората, справящи се с развод, търсят в интернет някаква помощ. Забележително, всеки уеб сайт, изброен в първите 100 от търсачките, се опитва да продаде „направи си сам” пакет, книга за това как да получите развод, или свързани с развод правни услуги. Следните цифри са само пример за това:

За посредничество при развод, разходът обикновено е между $ 1000 и $ 5000, в зависимост от сложността на проблемите и степента на несъгласие между съпрузите. Поради това, средната цена за посредничество е около $ 2500.

При разводи в съда няма граница! Всяка страна плаща обикновено собствения си договор с адвокат най-малко $ 1500 и таксите започват от там. Обикновено разводите чрез съд струват между $ 10,000 и $ 50,000 – за всяка страна! Ето някои допълнителни данни:

  • Развод с малък конфликт на интереси, с някои преговори и с необжалвано крайно решение, двамата съпрузи наемат адвокати, на които плащат около $ 350 на час: $ 16,500.
  • Случай на развод с ограничено съперничене, без деца, съд по общите финансови въпроси: $ 45,000.
  • Случай на развод със съперничене с въпроси относно попечителство, които се уреждат точно преди датата на процеса: $ 75,000.
  • Случай с пълно съперничене за попечителство, който продължава в процес: $ 150,000.
  • Случай с пълно съперничене за попечителство и финансови въпроси, включващ оценители за попечителството над децата и съдебни оценъчни експерти за бизнеса, пенсии и т.н.: $ 250,000.

Прочетете Справяне с развода Страница 2


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Комбинирани семейства
Осиновяване на дете
Въпроси относно развода
Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието
Християнско брачно съветване
Празно гнездо
Мъртво раждане
Самоубийство на дете
Пристрастяване към телевизия
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Справяне с развода to My Google!
Add Справяне с развода to My Yahoo!
XML Feed: Справяне с развода
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.