Clicky

Справяне със загуба на работа

Справяне със загуба на работа

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Справяне със загуба на работа 2
(Прочетете Справяне със загуба на работа Част 1 Първо)

Справяне със загуба на работа – друга лична история
Справянето със загубата на работа беше трудно за мен. Би било наистина полезно, ако имах писмо, което да ми каже, че животът ми ще бъде в застой в продължение на две години, докато науча някои ценни уроци за Бог и връзката ми с Него, но такова писмо не дойде. Бог обича изненадите. Той разреши ситуация в работата на съпруга ми, която ни донесе внезапна безработица. О, да, минахме през „нормалните” етапи на гняв, отричане, вина и твърде популярните „Ние ще им покажем!”мисли.

Няколко дни по-късно реалността ни заобиколи и ние започнахме да сме, за всички неща, благодарни. Бях толкова благодарна, че имахме сила от Бог за всяко ново преживяване, спестовна сметка, която да помогне в началото и най-вече посвещение един на друг в брака. Експертите казват, че трудните моменти наистина могат да изпитат брака, но нашето изпитание засили връзката ни. Аз неуморно отказвах да се предам, дори когато интервютата за работа се проваляха, на изпратените документи не се отговаряше и не се появиха перспективи за дълго, дълго време. Със сигурност имаше тъмни дни, когато питах, „Боже, какво изобщо правиш?” Но това не беше отказване. Просто бях честна с нашия Създател.


Справяне със загуба на работа – развиване на отношение на благодарност
Докато се справях със загубата на работа, се опитвах да поддържам живота ни както обикновено, до колкото беше възможно. Ние продължихме да се събираме с приятели, семейство и съседи. Разбира се, намалихме разходите, но все още можете да се забавлявате, дори когато не вечеряте в скъпи ресторанти. Останах свързана с групи за изучаване на Библията и продължих да бъда активна в моята църква. Тогава съпругът ми създаде офис у дома и ние уважавахме „работното му време”. Не навлизах в неговото време. Той се нуждаеше от място и спокойствие да премисли през какво преминавахме, да изработи план и да започне да търси друга работа.


Справяне със загубата на работа – как да избегнем самосъжалението
В онези дни на справяне със загубата на работа, аз неизбежно се поддавах на моменти, когато не исках да изляза от моите тревоги, да сложа грим и да изляза от къщата. Аз също станах жертва на самосъжалението. Каква грозна картина! Сигурен лек за това снизходително поведение е да отидете и помогнете на някой друг, така че аз го направих. Поех работа на половин ден, за да помогна на приятел в нейния малък бизнес.

Молитва, молитва и още молитва е тайното оръжие, което често използваме. Бях толкова благословена да имам голяма мрежова поддръжка. Моите болки бяха техни и във всеки един момент можех да се обадя, за да говоря, да се разходя, да плача, а понякога дори да се смея с тях. Приятелите са това, което едно малко дете описва като „Исус с модерни дрехи.” Помолете другите да се молят за вас и можете да бъдете изненадани от резултатите.


Справяне със загуба на работа – очаквайте Божиите изненади и Неговите скрити уроци
През времето на загуба на работата, прекарах месеци в опити да развеселя мъжа ми. Знаех, че Бог има много определен план предвид. Не можех да повярвам на ушите си, когато на съпруга ми беше предложена работа точно там, където наистина исках да бъде - на място, близо до семейството и старите приятели!

На онзи Ден на благодарността съпругът ми се помоли за благословение за празничното ядене и благодари на Бог за това, че не позволи „нашите обувки да овехтеят”, препратка към евреите, които пътуваха четиридесет години в пустинята. Толкова много добри уроци дойдоха от нашето пътуване в земята на безработицата, че и двамата сме съгласни, че не бихме се отказали от възможността да научим толкова много за Бог – Неговата вярност, доброта и насока.

Когато Бог позволява „изненада” в живота ви, може би ще търсите скритите уроци, така че да можете да израснете в отношението си с Него.

Започнете връзка сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Възстановяване

Козависимост
Наркомания
Терапия чрез хипноза
Преживели сексуална злоупотреба
Работохолик
Анорексия и Булимия
Пристрастяване към пушенето
Помощ при злоупотреба като дете
Пристрастяване към храна
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Справяне със загуба на работа to My Google!
Add Справяне със загуба на работа to My Yahoo!
XML Feed: Справяне със загуба на работа
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.