Clicky

Справяне със загуба на работа

Справяне със загуба на работа

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Справяне със загуба на работа

Справяне със загуба на работа – загуба на ценността
Защо справянето със загубата на работа е толкова трудно? Когато се запознаем с нов човек, един от първите въпроси, които задаваме, е: „ С какво се занимавате?” Изглежда, че голяма част от нашата стойност е обвита от работата, с която се занимаваме. Нашата работа става нашата идентичност - кои сме ние. Това, което вършим, се превръща в това, което ценим! Когато изгубим работа или сме изправени пред промяна в кариерата, ние често се чувстваме като че ли сме загубили стойността си.


Справяне със загуба на работа – лична криза
Справянето със загуба на работа може да създаде криза на идентичността. Загубих кариерата, която имах за повече от двадесет и пет години, поради сериозно нараняване. Поради произтичащите ограничения, не можех да намеря друга работа. Когато работех в моята сфера на дейност, чувствах такава гордост и удовлетворение. Аз ценях образованието си, моя опит, продължителността на кариерата ми и моите възможности. Сега това беше изчезнало.

Изведнъж, всички тези неща, които бяха толкова важни за мен, станаха безсмислени. Когато загубих моята работа се почувствах сякаш бях загубил много повече от просто работа. Бях объркан и страдах от депресия, поради загуба на работа. Как можех да се издържам? Вече не бях сигурен в това кой съм или дали имам възможност да правя нещо въобще. Моята собствена стойност пропадна. На каква стойност е живота ми сега? Той също изглеждаше безсмислен.

Имаше един човек в Библията, които се чувстваше по същия начин. Еклесиаст 1:2 казва: „Суета на суетите ... Суета на суетите, всичко е суета” Така се чувствах и аз!


Справяне със загуба на работа – ценни уроци, които научих
Моето пътуване за справяне със загубата на работа беше пълно с уроци. Чудех се дали Бог Го е грижа за моето положение. Въпреки че исках да познавам Бог повече, трябваше да изчерпя собствените си ресурси, преди да се обърна към Него за отговори. Открих, че моите ценности бяха безсмислени в светлината на страха от Бог. Също така открих, че моята стойност не е в мен и това, което можех да правя, а в Бог и в това, което Той е видял в мен и това, което иска да направи чрез мен.

Когато най-накрая бях готов да слушам Бог, Той ми показа, че не гледа на стойността на Неговото творение чрез това, което можех да правя. В Неговите очи моята стойност не беше само в моите постижения. Всъщност, тя изобщо не беше свързана с мен! Моето значение нито започваше, нито завършваше с моята кариера. Изгубвайки работата си, намерих един нов смисъл в живота си – смисъла, който Бог е имал през цялото време. Въпреки че моята кариера може да е свършена, един цял нов свят ме очакваше, когато търсех нова посока от Бог. Най-накрая съм готов да Го оставя да изпълни целта, за която ме е създал. Имах цяла нова перспектива за справяне със загубата на работа.

Божиите пътища определено не са моите пътища. Моят опит ме научи, че докато не съм готов да се предам на Неговите пътища, ще съм в застой. Отстъпвайки моя живот и воля на Божията воля (която определено е по-добра от моята!), намерих истинността на думите на Павел във Филипяни 3:7-9: „Това, което беше за мене придобивка, като загуба го счетох за Христа. А още всичко считам като загуба заради това превъзходно нещо - познаването на моя Господ Христос Исус, за Когото изгубих всичко и считам всичко за измет, само Христа да придобия, и да се намеря в Него, без да имам за своя правда оная, която е от закона, но оная, която е чрез вяра в Христа, тоест, правдата, която е от Бога въз основа на вяра.”


Справяне със загуба на работа – Божият план за вас
Какво ще ви струва откриването на Божия план за вашия живот? Ще трябва ли да претърпите загуба на работа? Може би вече сте го преживели и затова четете това точно сега. Не мога да ви предложа съвет за обобщаване на подготовката или техники за интервюиране, но мога да ви уверя, че вашия Създател има по-добра идея от всичко, което някога сте се обмисляли преди. Защо не Го помолите точно сега? Нека Исус стане 0000господаря на живота ви0000 и да откриете целта на живота си.

Еремия 29:11 гласи: „Защото аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.”

Прочетете Справяне със загуба на работа Страница 2


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Възстановяване

Помощ при злоупотреба като дете
Преживели сексуална злоупотреба
Наркомания
Как да извърша самоубийство
Справяне със загуба на работа
Пристрастяване към храна
Терапия чрез хипноза
Възстановяване от съзависимост
Мразя живота си
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Справяне със загуба на работа to My Google!
Add Справяне със загуба на работа to My Yahoo!
XML Feed: Справяне със загуба на работа
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.