Clicky

Наркомания

Наркомания

 - Постоянна помощ
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Наркомания

Наркомания – описание
Наркоманията е натрапчива зависимост от законни или незаконни наркотици. Наркотиците могат да включват предписвани лекарства, незаконни наркотици и алкохол. Докато един наркоман може да използва повече от един наркотик, той обикновено има „най-силен наркотик” – най-трудната за прекратяване зависимост.

Един наркоман може да бъде зависим емоционално, психически и / или физически, в зависимост от използваните наркотици. Неговото силно желание го кара да прибягва до всякакви средства за получаване на дрога. Удовлетворяването на желанието му става с най-висок приоритет – дори с цената да загуби всичко, което някога е било важно: работа, дом, приятели и семейство.


Наркомания – лична история
Тийн наркоманията е разрушителна и опасна за живота. Поучете се от мен; това е моята история.

На 13-годишна възраст моята дъщеря попадна на марихуана и започна да взема. В рамките на няколко опита Стейси стана зависима. Дъщеря ми започна да сменя приятелите (които не познавах). Стана мрачна, лъжеше, непокорна и незаинтересована от училище. През първите няколко месеца не можех да разбера какво става с моята сладка, състрадателна, честна, почтителна дъщеря. Тя се променяше драстично пред очите ми.

През това време баба ми умря. Ние винаги сме били близки с нея, но реакцията на Стейси беше равнодушна, студена и дори подиграваща се на моята емоционална реакция.

Това преживяване ме събуди. Трябваше да направя нещо. С разбито сърце и отчаяна, аз първо се консултирах със съветника в средното училище, който ме увери, че в училището не се продават наркотици. Моят инстинкт ми казваше друго.

После я заведох при съветник по програма за лечение за наркозависими. Там Стейси призна своята зависимост към марихуана. Тя се съгласи да остане за лечение – 30-дневен срок!


Наркомания – да намериш помощ
Помощта при наркомания се предлага в различни форми и програми за лечение. Тази 30-дневна програма беше първата от 4 програми, на които присъства моята дъщеря през следващите 3 години. Последната програма беше на няколко часа път за срок една година на място, където тя живееше. Помогнаха ли леченията? Ами, и да, и не. Те помогнаха на мен (като съзависима) и те помогнаха на нея да научи за разрушителните последици от наркотиците. Но прекъснаха ли те зависимостта и започна ли възстановяване? За съжаление, не.

Мъката да гледам как дъщеря ми пропилява живота си беше повече, отколкото можех да понеса. Това беше като че безпомощно я гледам да извършва бавно самоубийство. През този мъчителен кошмар, обаче, нещо помогна.

Започнах да посещавам срещи, предназначени за семейства на наркомани. Чрез тези срещи намерих много необходимата подкрепа и съпричастност. По-важното, намерих завръщане към моите духовни корени.

Групата признаваше Бог като единствен източник на истински контрол над нашите близки и изпитанията. Въпреки че бях се отклонила от духовния живот знаех, че доктрините на Библията все още са верни.

Моята дъщеря сега е на 33. Тя имаше дълги периоди, в които беше чиста, но се върна към пристрастяващия наркотик и това и струваше работата, неспособност да има деца и дългосрочни проблеми със здравето. Аз все още се моля за нея ежедневно. Докато групите за подкрепа на лечението могат да помогнат знам, че само Бог може напълно, завинаги да я изведе от пристрастяването. Когато всичко друго пропадне и тя предаде контрола над живота си на Христос, Той ще я избави от наркоманията.

„Уповавай на Господа от все сърце, и не се облягай на своя разум. Във всичките си пътища признавай Него, и Той ще оправя пътеките ти.” (Притчи 3:5-6)

„Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори, защото всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на тогова, който хлопа, ще се отвори.” (Матей 7:7-8)

„Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя. Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите покой на душите си. Защото Моето иго е благо, и Моето бреме е леко.” (Матей 11:28-30)

Научете повече за тази лична изцеляваща връзка с Исус!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Възстановяване

Възстановяване от съзависимост
Преживели сексуална злоупотреба
Алкохолна зависимост
Анорексия и Булимия
Козависимост
Пристрастяване към пушенето
Справяне със загуба на работа
Мразя живота си
Наркомания
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Наркомания to My Google!
Add Наркомания to My Yahoo!
XML Feed: Наркомания
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.