Clicky

Празно гнездо

Празно гнездо

 - Намерете мир
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Празно гнездо

Празно гнездо: Не беше ли това целта?
Когато децата са малки ги учим да си връзват обувките, да си правят сандвичи и евентуално как да шофират и да си перат дрехите. Родители прекарват време да учат децата си с надеждата те да бъдат независими, продуктивни млади хора. И не беше ли това целта? Въпреки това, някои родители имат противоречиви чувства, когато децата започнат да поемат рискове сами.

Чувствата на майката могат да включват чувство за безполезност. Тя открива, че търси какво да прави с допълнителното време, което е било изразходвано за шофиране, посещаване на училищни задължения, домакинстване на партита и така нататък. И двамата родители могат да се борят с чувство на загуба на власт. Освен това, съпрузите могат да открият, че имат по-малко за какво да си говорят, тъй като децата им са били в центъра на разговорите за толкова много години. Но това е момента във времето, за който сме ги подготвяли.


Празно гнездо: Как да запълним празнотата?
Ако родителите са женени, това време може да се използва за фокусиране един върху друг. То може да бъде невероятно време, за да подновите интимността, която сте имали преди и да се съсредоточите върху взаимоотношенията си. Може да сте самотен родител или може би имате нужда от преходен период. Така или иначе, има много начини да се намали чувството на загуба, когато гнездото се изпразни.

  • Създайте вечери-срещи със своя съпруг или прекарвайте повече време с приятели.
  • Дайте квартира на студент. Може да бъде много задоволително да знаете, че сте помогнали на един млад човек в ново преживяване.
  • Участвайте в младежката църковна група или позиция на доброволец. Младежите са прекрасни същества, пълни с живот, енергия и повечето са склонни да ги споделят с възрастни, които се интересуват от тях.
  • Това е моментът да бъдете повече ангажирани във вашата църква. Много църкви имат групи с родители точно като вас, които се събират за излети, споделяне на сходни неща и групи за хобита.
  • Пътувайте или подновете хобита.


Празно гнездо: лична история
Една жена разказва „Когато последното ми дете напусна дома, това ме удари силно. Бях родител през по-голяма част от моя съзнателен живот и не знаех какво да правя със себе си. Липсваше ми звука на млади гласове, запълващи въздуха и заниманията с децата вън и вътре. Първата година се съгласих да приема студент на разменни начала от Европа. Нейното присъствие ми помогна да направя прехода. Но открих, че все още имаше празнота, която да запълня. Аз станах по-доволна, когато започнах да търся моята неосъществена цел и попитах: „Какво Бог иска за моя живот сега?” Когато попитах, Той ми показа!

За първи път в живота си можех да предприема мисионерско пътуване, което винаги съм искала. Това беше най-прекрасното, благословено преживяване в моя живот, освен това да имам моето семейство. Колкото повече задоволявах моята нужда да бъда благословение за другите, аз бях още по-благословена от хората, които срещах. Те имаха толкова малко и това ми показа колко много имам аз. Не съм имала повече време да се чувствам слаба и самотна”.

Бог ни дава страхотно чувство за стойност, когато Му се доверим. Той казва в Исая 46:4: „Даже до старостта ви Аз съм същият, и докато побелеете Аз ще ви нося Аз ви направих, и Аз ще ви държа, Да! Аз ще ви нося и избавя.” Господ е тук, за да ни помогне да се насладим на нашите години, да имаме мир и да открием идеалното равновесие в този следващ етап от живота.

Научете как да се справяте със самотата!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Осиновяване на дете
Християнско брачно съветване
Мъртво раждане
Комбинирани семейства
Неомъжена жена
Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието
Самоубийство на дете
Справяне с развода
Пораснали деца на алкохолици
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Празно гнездо to My Google!
Add Празно гнездо to My Yahoo!
XML Feed: Празно гнездо
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.