Clicky

Как да извърша самоубийство

Как да извърша самоубийство

 - Въпрос на живота
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Как да извърша самоубийство

Как да извърша самоубийство – мога ли наистина да се нараня?
Аз бях депресирана, но исках да го отрека. Започнах да мисля как да се самоубия. Знаех, че бях много обезкуражена, защото събитията в живота ми не вървяха в посоката, в която исках или очаквах. Но можех ли наистина да бъда депресирана? Самоубийството беше ли възможност? Със сигурност можех да се справя с това! Не се нуждаех от помощ. Можех да се справя с това сама. В крайна сметка, нещата не бяха толкова зле, нали?

След това заплашителни мисли започнаха да влизат главата ми – начини да се самоубия. Чудех се как да вържа правилния възел, за да направя примка. Този прът там ще бъде ли достатъчно силен или висок, за да провисна? Ще имам ли физическата възможност да постигна такъв подвиг? Тези методи за самоубийство бяха страшни мисли. От къде са идваха? Как влязоха в главата ми?

По-късно, мислите станаха по-настойчиви. Беше като че ли тези мисли имаха собствен характер, отделна единица, която по някакъв начин живееше в ума ми. Бях започнала да се притеснявам и чудя дали се нуждая от помощ. Не преминавах през това и ужасяващите мисли се влошаваха!

Не казах на никого за тези мисли. Те бяха толкова ужасяващи за мен – за моята оптимистична, дружелюбна личност. Страхувах се да кажа на хората от страх, че ще омаловажат чувствата ми и ще ме накарат да се срамувам. Те можеше да ме отхвърлят и аз не можех да се справям с тези реакции. Толкова усърдно се опитвах да се справя с това, което ми се случваше. Исках да бъда силна. Исках да вярвам в Бог. Опитах се много усърдно да мисля позитивно. Може би мога да премахна този ужасен досадник, който беше започнал да живее в мозъка ми!

Опитах се да се справя с депресията сама, но настоятелния глас ставаше по-силен. Достигнах точка, където измислих метод за самоубийство и се чудех как трябва да съставя предсмъртното си писмо, което щях да оставя на моето семейство. Една част от мозъка ми обмисляше тези мисли по напълно ирационален начин, докато по-рационалната част от мозъка ми знаеше, че самоубийството е погрешно и то ще разруши моето семейство. Беше почти като че ли съм двама души едновременно – лицето, контролирано от този настоятелен глас и другата част от мен, която обичаше Бога и вярваше, че има добър план за живота ми, вместо болезнения процес, в който бях толкова дълбоко потопена.


Как да извърша самоубийство – заглушаване на натрапника
Моите мисли бяха фокусирани върху това как да се самоубия. Знаех, че съм в беда и се нуждаех от помощ. Не можех да се справя с това сама. Мислите бяха твърде много! Нуждаех се от помощ! Дълбоко в сърцето си знаех, че Бог ме обича. Не разбирах как Той би могъл да ме обича, но вярвах, че е така. Първо потърсих жената на пастора си, един човек, когото много уважавах. Бях изненадана и утешена да науча, че тя е преминала през сериозна депресия и разбира през какво преминавам. Тя ме окуражи да не се страхувам от лечение и консултации. С комбинация от лекарства, консултации и Божията помощ, аз съм значително по-добре и вече не съм депресирана. Ужасяващият натрапник никога не се завърна.

Ако този ужасяващ досадник е вкарал мисли в ума ви, не се наранявайте. Вие сте възлюбени! Без значение какво е положението ви, има помощ. Не бъдете горделиви или срамуващи се като мен. Консултирайте се с лекар, съветник, ръководител на църква или център за предотвратяване на самоубийства. Получете помощ, от която имате нужда и заслужавате. Вие не трябва да живеете в депресия или обърканост.


Как да извърша самоубийство – да разбереш Божията любов
Бог знае, че планирате как да се самоубиете. Въпреки че на моменти не можех да го видя, сега осъзнавам колко много ме обича Бог. Знам, че Той беше там, за да ме защити и че Той сложи хора на моя път да ми помогнат през този труден момент. Научих толкова много за това колко широка, колко висока, колко дълга и колко дълбока е Божията любов.

Аз разбрах, че Той доброволно предаде Неговия Син, Исус, на смърт заради мен, така че да не се налага и аз да го правя. Когато си представя Исус, висящ на кръста, със сърце изпълнено с любов към мен, Той пита: „Това не е ли достатъчно?”

Бог грижи ли се?


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Възстановяване

Пристрастяване към пушенето
Възстановяване от съзависимост
Анорексия и Булимия
Преживели сексуална злоупотреба
Козависимост
Справяне със загуба на работа
Алкохолна зависимост
Терапия чрез хипноза
Наркомания
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Как да извърша самоубийство to My Google!
Add Как да извърша самоубийство to My Yahoo!
XML Feed: Как да извърша самоубийство
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.