Clicky

Брачна изневяра

Брачна изневяра

 - Нараняване и надежда
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Брачна изневяра

Брачна изневяра – фактите
Фактите относно брачната изневяра (сексуална невярност към партньора) са поразителни. Анкетите показват, че въпреки че 90% от женените хора не одобряват извънбрачните връзки, статистическите данни от националното проучване сочат, че 15% от жените и 25% от мъжете са имали извънбрачни отношения. Тези числа нарастват до 20%, когато се включат емоционални връзки и сексуални отношения без сношение. Друг източник, Митът за моногамията, с автор Пеги Вогън, обобщава, че 60% от мъжете и 40% от жените ще имат връзка на някакъв етап от техния брак.


Брачна изневяра – истината
Друг термин за брачна изневяра е прелюбодеяние. Новата енциклопедия Британика заявява, че „прелюбодейството изглежда толкова универсално, а в някои случаи, толкова обичайно, както брака." В действителност, изследователят на брака, Зелда Уестмийдс посочва, че макар и много прелюбодейства никога да не са били разкрити, „всички доказателства сочат, че този вид връзки се увеличават.”

Тези статистики са шокиращи, но това, което е още по-тревожно е, че те дори не се доближават до излагането на силното емоционално въздействие, което има брачната изневяра върху живота на хората. Представете си безутешната мъка и болка, да не говорим за объркването, тревожността и безсънните нощи, които изпълват тези проценти. Когато всичко излезе наяве, верният партньор може да преживее кошмара, но неговите или нейните белези няма лесно да се излекуват и повредата на брака може никога да не бъде изцяло поправена. Извънбрачните връзки също могат да отекват и в някои дългосрочни последици, с които и двамата съпрузи ще трябва да се справят през много години, като полово предавани болести и бременност.


Брачна изневяра – защо се случва
Причините за брачната изневяра са толкова много и най-разнообразни, както хората, които са участвали. Емили М. Браун, директор на Ключова свързваща терапия и Център за посредничество, е класифицирала причините за извънбрачни връзки както следва: избягване на конфликти, избягване на интимност, сексуална пристрастеност, раздвояване и бягство. Много от причините, изложени тук, се вписват в една или повече от тези категории.

Интересното е, че брачните връзки не винаги са знак за проблемен брак. Някои съпрузи се поддават на примамката на извънбрачните отношения в резултат на преживяване на необичаен стрес над нормалните промени в начина на живот, като да станеш родител или децата да напуснат дома. Така че прелюбодейството може да се появи и в щастливи бракове, както и в нещастните. В някои случаи брачните партньори може да изглеждат задоволително за външните хора, но съпругът или съпругата започват връзка поради собственото си ниско самочувствие, привично избягване на конфликти или страх от интимност. Верният съпруг е работил усилено за брака, но без значение колко упорито работи, неверния партньор ще има любовна връзка поради своите си собствени недостатъци. Други причини за брачна изневяра обикновено са симптоматични на нездрав и често разпадащ се брак. Това са неща, като липса на привързаност между брачните партньори, сексуална пристрастеност на един или двамата съпрузи, чувства на сексуално превъзходство въз основа на пол или статус, както и начините за излизане от нещастен брак.


Брачна изневяра – как да се отнасяме към нея
Без значение как е определена брачната изневяра, всички причини са като заболяване, което разяжда корените на здравото растение като евентуално може да го убие. Брачната изневяра никога не може да бъде лек за тази болест. Вместо това, извънбрачните връзки стават причина заболяването да метастазира като рак и скоро целия брак е заразен и трябва да бъдат предприети екстремни мерки, за да бъде спасен.

Продължавайте да четете сега!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Справяне с развода
Пораснали деца на алкохолици
Вербална злоупотреба
Въпроси относно развода
Християнско брачно съветване
Мъртво раждане
Празно гнездо
Как да управляваме Синдрома на дефицит на вниманието
Самотен родител
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Брачна изневяра to My Google!
Add Брачна изневяра to My Yahoo!
XML Feed: Брачна изневяра
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.