Clicky

Статистика за спонтанните аборти

Статистика за спонтанните аборти

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Статистика за спонтанните аборти

Статистика за спонтанните аборти – поглед върху числата и определенията
Статистиката за спонтанните аборти може да бъде драматична. Спонтанните аборти, според сведенията, се срещат в 20% от всички бременности. Въпреки това, според някои източници, това може да е неточна цифра. Много жени преди да разберат за формиращия се живот в тях, може да пометнат без да го знаят – приемайки спонтанния аборт просто като по-тежък цикъл. Ето защо, процентът на спонтанните аборти може да бъде близо до 40 или 50%. От броя на жените, които пометват, 20% страдат от повтарящи се аборти.

Помятане означава загуба на развиваща се бременност до двадесетата гестационна седмица. Медицинската терминология назовава това събитие като спонтанен аборт. Много жени, които помятат, намират този термин за обиден. Въпреки това, важно е да се отбележи, че терминът "аборт" просто означава пропусната бременност. Той не включва, в областта на медицината, приключване на бременност поради избор на жената. Правилната дума за една избрана процедура е аборт по избор. Когато една жена изгуби бебето си след двадесетата седмица от бременността, загубата се счита като раждане на мъртво дете.

Помятанията попадат в две категории. Един изолиран аборт се отнася до единичен, спорадичен случай. Често, изолиран аборт възниква в резултат на хромозомна грешка в яйцеклетката или спермата. Тази хромозомна грешка не се повтаря. Ако една жена преживее три последователни спонтанни аборта, тогава абортите се считат за повтарящи се. Жена, която страда от повтарящи се спонтанни аборти, може да премине през медицински тестове, за да се открие кои основни условия могат да причинят повтарящите се аборти. Като цяло, тези основни условия трябва да бъдат лекувани, за да може жената успешно да износи бебе.


Статистика за спонтанните аборти - три вида спонтанни аборти
Статистиката за спонтанните аборти може да се променя, защото абортът се случва по различен начин, всеки водещ до пропускане на бременността. В зависимост от обстоятелствата може да се наложи медицинска намеса, за да се осигури физическата безопасност на жената.

Мисед аборт: настъпва, когато тялото на жената не изхвърля мъртвия плод. Мисед абортите могат да останат неоткрити в продължение на няколко седмици. Симптомите могат да включват липса на симптоми за бременност, но, поради повишените нива на хормона, някои жени страдат от мисед аборт, дори когато имат симптоми на бременност.

Непълен аборт: възниква, когато тялото на жената изхвърля само част от тъканите от бременността. По време на непълния аборт може да останат части от плода, плодното сакче или плацентата. Симптомите включват открита шийка, контракции както и изхвърлянето на кръв и части от плода.

Пълен аборт: възниква, когато жената ражда един безжизнен плод. По време на пълния аборт женското тяло изхвърля цялата тъкан. Симптомите включват изхвърляне на цялата тъкан от бременността и затворена шийка.

Аборти, които са мисед или непълни обикновено изискват дилатация и кюртаж (Д&К). Д&К налагат ръчно отваряне на шийката на жената и изстъргване на матката. Ако един мисед аборт се случи през шеста седмица и половина или по-рано, лекарят може да предложи на жената да изчака няколко дни, за да види дали нейното тяло ще изхвърли плода спонтанно, както става в повечето случаи. По този начин се избягва Д&К.


Статистика за спонтанните аборти– разбиране на болката
Статистиката за спонтанните аборти не представя цялата история. Справянето с аборта обикновено не се фокусира върху медицинските данни и физически последици. Спонтанният аборт създава минимална физическа болка, със симптоми като болки в кръста, контракции и загуба на кръв. Тези симптоми, обаче, обикновено са леки и физическото тяло на жената се възстановява бързо и лесно.

Спонтанният аборт, обаче, носи голяма психологическа болка. Загубата на бременност не приключва просто с изхвърлянето на плода – за много, спонтанен аборт означава смърт на дете. Въпреки, че медицинска терминология не счита развиващия се ембрион или плод за дете, много майки още в началото се привързват към бременността. Когато се случи спонтанен аборт, жената губи не само бременност, но и детето и мечтите си за това дете.


Статистика за спонтанните аборти - избягване на мълчанието
Статистиката за спонтанните аборти не е добре оповестена. Спонтанният аборт би бил много по-лесен, ако над темата не висеше мълчанието. Спонтанният аборт остава неприятна тема в нашето общество. Мълчанието, обзело темата, причинява повече психологическа болка за тъгуващата майка, тъй като тя не е в състояние да жалее открито и спокойно. Процесът на жалеене осигурява голямо изцеление на емоционалното и психическо здраве на жената и без него тя открива, че страда сама.

Справяне със спонтанен аборт и изцеление!

В материала са използвани Женско ръководство за лекари за спонтанния аборт от Лин Фридман и Ирене Дария, Ню Йорк, 1996. И Другата страна на бременността: Справяне със спонтанния аборт и мъртво раждане от Шерил Лин Мимс Хименес, 1982.


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Справяне с депресия
Маниакална депресия
Обсесивно-компулсивно разстройство
Справяне със спонтанен аборт
Преодоляване на завистта
Справяне с депресията
Процесът на скърбене
Признаци на депресия
Техники за управление на гнева
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Статистика за спонтанните аборти to My Google!
Add Статистика за спонтанните аборти to My Yahoo!
XML Feed: Статистика за спонтанните аборти
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.