Clicky

Преживели сексуална злоупотреба

Преживели сексуална злоупотреба

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Преживели сексуална злоупотреба 2
(Прочетете Преживели сексуална злоупотреба Част 1 Първо)

Преживели сексуална злоупотреба – може ли живота да си заслужава?
Като преживели сексуална злоупотреба може да питате, може ли наистина да оставя миналото, преживявайки го и да имам живот, който да си струва да се живее? Отговорът е ДА! Да, можете!

Може би сте чували фразата: „Ако мислите, че е добро, направете го.” Може би така сте живели живота си. Вие сте в застой, просто правейки това, което ви кара да се чувствате добре, обичани и приети. Може би това все още включва злоупотребата или някой атрибут на злоупотребата. Това не трябва да бъде вашият живот!

Може би вече започвате да осъзнавате, че живота е много повече от това, което се е случило вчера. Като преживял сексуална злоупотреба, аз познавам празнотата. Знам какво е усещането да имаш нужда от дълбока любов и приемане.

Блез Паскал, философ от епохата на Просвещението, е установил, че има дупка с форма на Бог, или вакуум, във всяко човешко същество, която може да бъде запълнена само от Бог. Може да сте чували истории за хора, преживели сексуална злоупотреба, чиито живот е бил променен. Може би дори познавате някой такъв – и копнеете да бъдете като него. Искате да преминете оттатък от просто справянето с миналото – вие искате да се промените! Вие копнеете за живот на победа.


Преживели сексуална злоупотреба – да разбереш копнежите на душата си
Този копнеж, който чувствате, е дупката или празнотата, която Паскал е споменал. Само Бог може да запълни този вакуум с безусловната Си любов и приемане. Нещо повече – Той копнее да направи точно това! Бог стана човек в Исус Христос и живееше сред хората, така че може да се идентифицира с нас в нашата същност. Той ни нарича Неговата любима и иска да изпитаме Неговата любов. В Библията ние четем 1 Йоан 3:1, където се казва: „Каква любов е дал нам Отец, да се наречем Божии чада; а такива и сме. Затова светът не познава нас, защото Него не позна.” Бог ни приема такива, каквито сме, когато дойдем при Него.


Преживели сексуална злоупотреба – как да преминем от преживяване в преодоляване
Като преживели сексуална злоупотреба, можете да го преодолеете! Не е ли това вълнуваща новина? Как да постигнем това преодоляване? За начало, Бог ни обещава, че, когато дойдем при Него, ние получаваме чисто ново начало. В Исус Христос ние ставаме нови създания! 2 Коринтяни 5:17 казва: „За туй, ако е някой в Христа, той е ново създание; старото премина; ето, всичко стана ново.” Божието Слово казва, че в Исус Христос ние сме победители: „Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто.” (Римляни 12:21) Бог вече е извършил нашата работа и Той ни обича, точно каквито сме.

Като преживели сексуална злоупотреба, вие сте преминали през много. Да се научим да живеем като ново създание е като малко дете, което се учи да ходи. Детето прави по една стъпка наведнъж.

Физически, ние оставаме наранени и ще носим белезите, докато сме живи. Но Бог обещава, че Той е там и никога няма да ни остави. „... Никак няма да те оставя; и никак няма да те забравя” (Евреи 13:5). Той е там, когато съзнанието ни припомня ситуации и когато нашия ум, воля и емоции са в тъмнина и отчаяние. Когато ние страдаме от душевно страдание и осъждане, Бог е там.

Като преживели сексуална злоупотреба, ще ни бъде трудно да съгласуваме мисли и чувства по отношение на любовта и приемането. Поради нашето минало, ние ще знаем чувствата на борба и сълзи, които ще раздират сърцето и душата ни. Никой не трябва да преживява това, през което сме преминали. Но има надежда.

Тъй като Бог изпрати Сина Си да умре за нас (Йоан 3:16), ние можем да знаем, че имаме стойност и ценност. Като преживели сексуална злоупотреба, за нас това понятие е трудно да го разберем – но това е необходимо, ако ние искаме да преминем от преживял в победител.

Същността на преодоляването е осъзнаването, че любовта и приемането са от съществено значение за нашето изцеление. Ние не можем да направим това сами – в действителност това е невъзможно! Матей 19:26 казва: „За човеците това е невъзможно; но за Бога всичко е възможно.”

Научете повече!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Възстановяване

Пристрастеност към мастурбация
Преживели изнасилване
Преживели сексуална злоупотреба
Пристрастяване към порно
Лечение на сексуална пристратеност
Помощ при злоупотреба като дете
Мразя живота си
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Преживели сексуална злоупотреба to My Google!
Add Преживели сексуална злоупотреба to My Yahoo!
XML Feed: Преживели сексуална злоупотреба
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.