Clicky

Преживели сексуална злоупотреба

Преживели сексуална злоупотреба

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Преживели сексуална злоупотреба

Преживели сексуална злоупотреба – има ли надежда?
Ако сте преживели сексуална злоупотреба, сте имали ужасно изпитание и може би търсите някакво разбиране и душевно спокойствие. Аз нямам всички отговори, но съм преживял сексуална злоупотреба и мога да се идентифицирам с чувствата, които имате. Най-накрая намерих душевно спокойствие и бих искал да споделя с вас някои мисли за това как да преодолеете тази невъобразима болка.

Знаете ли защо сте преживели това? Някои могат да го наричат съдба, оцеляване на най-силната, умствена или емоционална сила на духа или божествена намеса. Какво е за вас?


Преживели сексуална злоупотреба – да приемеш миналото
Преживяването на сексуалната злоупотреба включва приемане на миналата злоупотреба – изправени пред факта, че се е случило. Без значение какъв вид сексуално насилие (независимо дали кръвосмешение или от непознат) или колко трагични са последиците, приемането на миналото е от жизненоважно значение. Приемането на миналото е важна стъпка не само към оцеляване, но и към преодоляване.

Прегледайте миналото си с обучен професионалист, ако е възможно. Вижте как сте се справили със злоупотребата, когато се е случила.

  • Какви са били вашите мисли? Усетихте ли гняв, омраза или потиснатост?
  • Обвинявали ли сте себе си или може би сте се чувствали виновни (или нечисти)?
  • Затворихте ли се в себе си, заживявайки в собствен свят?
  • Казахте ли на някого? Този човек пренебрегна ли ви?
  • Пренебрегнахте ли злоупотребата, надявайки се, че ще отмине?
  • Молихте ли се на Бог, искайки да се намеси, но злоупотребата е продължила?
  • Как се почувствахте към себе си? Към другите? Имахте ли въпроси за доверието? Ако е така, с кого?
  • Имахте ли проблеми с властта?
  • Бяхте ли отдалечени и настрана, може би срамежливи – опитвайки се да комуникирате като другите деца?
  • Или сте се криели зад непукизъм, когато сте били наистина в състояние на отричане? Може би сте се страхували да се вгледате в себе си и да се справите с яростната атака на чувства и мисли. Може би просто не сте знаели какво да правите или как да се чувствате.
Не е изненадващо, че това, което ни се е случило в миналото, често се пренася в настоящето.


Преживели сексуална злоупотреба – да живееш в настоящето
Ако сте преживели сексуална злоупотреба, как вървят нещата сега? Аз, като преживял такова нещо (кръвосмесителни / хомосексуални действия от дядо ми) признавам, че се борих с последиците от сексуалното насилие – чувства на гняв, омраза, тъга, вина и срам към моя насилник и непряко към мен самия. Понякога тези чувства и мисли може да застанат на пътя, намесвайки се в други отношения. Като преживели сексуална злоупотреба, имате ли подобни чувства? Някога чудили ли сте се защо аз, какво съм направил, за да заслужа тази злоупотреба? Ако е така, не сте сами.

За съжаление тези чувства и мисли не изчезват магически. От личен опит и от разговорите с други хора, преживели сексуален тормоз, аз открих, че споделяме и показваме подобни мисли и чувства, все още борейки се да намерим изход. Като преживял това, аз просто искам да бъда чут и разбран. Искам някой, с когото мога да се идентифицирам. Искам да ми кажат, че съм добре. Когато човек е била насилван сексуално, мисли като аз не съм добре и аз никога няма да бъда добре могат да се вкоренят в психиката му. Освен това, често има проблеми с приемането на самия себе си, вина, осъждане, чувства, че никога няма да си същия и така нататък. Тези чувства не са верни. Ние сме добре и ние можем да живеем живот на победа!

Един проактивен подход за справяне с миналата злоупотреба включва получаване на помощ и интроспективен поглед върху това, което се е случило. За нещастие, много преживели сексуална злоупотреба избират да не търсят помощ. Объркването на неразрешената сексуална злоупотреба може да накара някои хора да преминат от жертва в извършител. Или жертвата се научава да се справя чрез самобичуване, като наркотици и алкохол или развива пристрастеност към секс или порнография. Много от преживелите злоупотреба смятат, че не могат да преминат през това, което им се е случило.

Ако злоупотребата идва от същия пол, това за съжаление може да доведе до по-късно взаимодействие със същия пол. Ако злоупотребата е извършена от някой от противоположния пол, като баща и дъщеря, дъщерята често се стреми да запълни тази празнота чрез безразборен секс. Тя е наистина търси любов и се е научила, че ще я намери чрез сексуална активност. Разбира се, тя не намира любов, а душевна болка и понякога повече злоупотреба или дори болест. Тези лъжи могат само да доведат до разбити сърца и животи.

Ако не се справи с нуждата или празнотата, злоупотребата често живее в жертвата. Сенките на злоупотребата живеят в различни форми, тъй като жертвата търси удовлетворение по погрешни начини или места. Непознавайки истинската любов, преживелият злоупотреба може само да имитира любов в замяна.

Има ли начин да преодолеете миналото? Вярвам, че има. Нека разгледаме някои възможни решения за изцеление от сексуален тормоз.

Прочетете Преживели сексуална злоупотреба Страница 2


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Възстановяване

Пристрастеност към мастурбация
Пристрастяване към порно
Помощ при злоупотреба като дете
Лечение на сексуална пристратеност
Преживели изнасилване
Мразя живота си
Преживели сексуална злоупотреба
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Преживели сексуална злоупотреба to My Google!
Add Преживели сексуална злоупотреба to My Yahoo!
XML Feed: Преживели сексуална злоупотреба
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.