Clicky

Признаци на депресия

Признаци на депресия

 - Предупредителните знаци
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Признаци на депресия

Признаци на депресия - Значение
Признаците на депресия може да бъдат неразпознати, тъй като те често могат да се объркат с общите характеристики на човешката природа. Симптомите на депресия включва поведение, което е извън равновесие или характеристики, които не са в границите на това, което се смята за нормално за този човек. Тези знаци се разпознават от професионалисти, но има още много други индикации, които често остават неразпознати и нелекувани.

Ако имате някакво съмнение или безпокойство по отношение симптоми на депресия, моля отидете при някой веднага за правилна диагноза. Може да има химичен дисбаланс, който да налага лечение.


Признаци на депресия - предупредителни знаци
Признаците на депресия може да бъдат трудни за определяне. Приятели, семейство и колеги може да приемат, "че той / тя си е такъв/а." Те могат да не забележат по-сериозните предупредителни признаци на депресия.

Всеки човек е създаден уникален от Бог, така че няма списък на симптомите, подхождащ за всеки индивид. Въпреки това, тук е даден списък от симптоми, показващи възможна депресия:

  • Умора - въпреки достатъчното време за сън, балансирана диета и изобилие от физически упражнения, човекът може да се чувства изтощен редовно.
  • Смяна на настроенията - човек може да е щастлив в един момент и след това да се натъжи или раздразни в следващия.
  • Трудности при справяне с живота – ежедневната рутина на ставане, отиване на работа и прибирането вкъщи може да изглежда безполезна. Депресираният човек може да се чувства, като че ли не е важен, неговата или нейната работа няма значение, животът няма значение. Налице е силно чувство на безизходица.
  • Депресията често е предизвикана от трагедия, смъртта на любим човек, развод, диета, наркотици, алкохол и др


Признаци на депресия - A Path Към изцеление
Когато виждаме признаци на депресия, какво можем да направим? Първо, ние трябва да я приемем. Депресията е истински проблем – много сериозен. На второ място, ние трябва да разберем, че няма нищо срамно в депресията. Може би само е срамно да не се занимаете с нея, позволявайки тя да продължи, засягайки вас и близките ви хора. Трето, осъзнайте, че не сте сами. Другите хора също се борят със сходни проблеми и въпроси. Четвърто, потърсете помощ, когато разпознаете симптомите на депресия. Пастири, обучени съветници и лекари могат да предложат насоки, които може да помогнат при някои от въпросите или проблемите, които живота може да поднесе.

Има един стих в Библията, който дава съвет на онези, които се борят с депресия. Той казва, „Не се безпокойте за нищо; но във всяко нещо, с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение” (Филипяни 4:6). Бог знае през какво преминавате и копнее да разговаряте с Него в молитва. Може би сте чували израза, "Изповедта е добра за душата." Това е вярно.

Бог предлага защита и на нашия мисловен живот също. Когато ни се скупчат тъмни, депресиращи мисли, Библията казва: „Най-после, братя, всичко, що е истинно, що е честно, що е праведно, що е любезно, що е благодатно, - ако има нещо добродетелно, и ако има нещо похвално, - това зачитайте.” (Филипяни 4:8).

Научете се да се справяте!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Справяне с депресия
Справяне с депресията
Статистика за спонтанните аборти
Справяне със смъртта
Маниакална депресия
Преодоляване на завистта
Признаци на депресия
Пристъпи на паника
Преодоляване на страха
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Признаци на депресия to My Google!
Add Признаци на депресия to My Yahoo!
XML Feed: Признаци на депресия
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.