Clicky

Пристрастяване към пушенето

Пристрастяване към пушенето

 
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Пристрастяване към пушенето 2
(Прочетете Пристрастяване към пушенето Част 1 Първо)

Пристрастяване към пушене – лична история
Един ден осъзнах – имах зависимост към пушене. Знаех, че трябва да спра, но не знаех дали ще мога. Когато се опитах да спра със собствените си сили, методите на подмяна не успяха. Разочаровах се от опитите да спра да пуша, само за да се проваля отново. Уморих се от симптомите на отказване. И накрая помолих Бог да ми помогне да победя моята пристрастеност. Той ми помогна с други области на моя живот, така че мислех, че ще видя какво има да каже Той относно пушенето.

Бог ни е предоставил „ръководство”, доказано като истинно през вековете, което ни учи как работи човешкото тяло: това е Библията. Можеше ли да има нещо в Библията, което да ми помогне да спра да пуша? Въпреки че не е медицински текст, това са думите на Бог. Нейните страници съдържат основните принципи за добро здраве.

Първо, Библията ни нарежда да не позволяваме нашите тела да се превърнат в роб на нещо. 1 Коринтяни 6:12 казва: „Всичко ми е позволено, ала не всичко е полезно; всичко ми е позволено, но не ща да съм обладан от нищо.” Аз знаех, че бях управляван от никотина. Бях негов роб.

По-нататък в същия пасаж прочетох, „Или не знаете, че вашето тяло е храм на Светия Дух, който е във вас, когото имате от Бога? И вие не сте свои си, защото сте били с цена купени; затова прославете Бога с телата си” (1 Коринтяни 6:19-20). Знаех, че пушенето е много лошо за моето здраве, така че това беше лошо за мен. Аз трябваше да го оставя.

С доверие в Бог да ми помогне да се откажа от пушенето, аз можах да изоставя цигарите си завинаги. Това не винаги е лесно, но знам, че е правилното решение. Ами вие? Дали това е най-доброто решение за вас? Сигурен съм, че е така! Бог иска да ви помогне с тази зависимост. Ще Му позволите ли?

Бог ви обича толкова много, че изпрати Своя Син Исус да умре за вас. Той иска да има връзка с вас. Бог иска да ви освободи от пристрастяващата сила на никотина. Обръщайки се към Исус в покаяние и вяра, вие можете да преживеете Божията свобода и любов.

Научете повече за това взаимоотошение!


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Възстановяване

Наркомания
Козависимост
Терапия чрез хипноза
Пристрастяване към пушенето
Как да извърша самоубийство
Помощ при злоупотреба като дете
Алкохолна зависимост
Преживели сексуална злоупотреба
Възстановяване от съзависимост
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Предизвикателства на живота
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Пристрастяване към пушенето to My Google!
Add Пристрастяване към пушенето to My Yahoo!
XML Feed: Пристрастяване към пушенето
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.