Clicky

Самоубийство на дете

Самоубийство на дете

 - Мъката на родителя
Вие сте тук: Предизвикателства на живота >> Самоубийство на дете

Самоубийство на дете – нежеланата истина за децата и самоубийството
"Карен," съпругът ми каза след като затвори телефона, "намерили са Роби в апартамента му ... мъртъв."

Бях изумена и покрусена от мъка. Какво би могло да се е случило? Болен ли е бил, или е бил убит?

"Карен, знам колко е болезнено това," каза Джон. "Роби беше мой заварен син, но аз го обичах като свой. Карен, той се е самоубил."

Аз чух думите, но в съзнанието си, ги отрекох напълно. "Моля те, Боже. Дано има грешка!" се молех. По някое време тази нощ, аз приех нежеланата истина.

Животът винаги е бил труден за Роби. При раждането, липсата на кислород доведе до нарушения в речта, увреждания при ученето както и до проблем в слуховото възприятие. Като голям, той беше диагностициран с дислексия .* Един импулсивен млад човек, той винаги предприемаше действия преди да е премислил нещата. Докато импулсивността често се свързва със Синдрома на дефицит на внимание, в поколението на Роби, СДВ се посочваше като "минимално мозъчно увреждане."

На двадесет и две, Роби се премести в Орегон, за да докаже на себе си, че може да се справя сам. Той напусна програмата за обучение, която би му помогнала да намери работа в компании, желаещи да работят с хора със специални нужди, въпреки умоляването от моя страна. Той ни увери, че ще се оправи. Един месец след преместването в Орегон, неговата работа пропадна и той отиде във Вашингтон. Преди време, той беше наел апартамент, имаше работа, както и църква, която посещаваше. Доколкото бяхме осведомени вкъщи, Роби се справяше добре.

Сега един телефонен разговор от Вашингтон беше разбил всичките ми надежди и мечти за щастливо бъдеще за сина ми. Тази нощ сълзите пропиха в моята възглавница, докато накрая аз се отпуснах в благословен сън.

Събудих се и започнах да разбирам, че бях сънувала Роби. Той ме извика и ми каза, че Исус ме обича. "Къде си, Роби?" попитах. Той ми каза, че не може да дойде при мен, но ме обича.


Самоубийство на дете – вечни ръце за родителите на самоубилия се
Току-що преживявах самоубийство на дете – моето дете! "Моля те, Господи, помогни ми." Аз извиках и помислих върху стиха, „Исус се просълзи." От този момент нататък знаех, че няма да бъда сама в мъката си.

Дори и утехата, която ми предложиха състрадателните приятели и семейство, не можеше да проникне в сърцевината на моята агония. Но, в същото време, чувствах вечните ръце на Бог, който ме носеше. Дълбоко в себе си разбрах, че от самото начало, Бог сам разбираше мъката.


Самоубийство на дете – изцеление и надежда
Често реакцията към загубата на близък, особено самоубийство на дете, е отричането. Ние мислим, че ако извикаме "НЕ!" достатъчно силно, ще научим, че всичко това е било само грешка. Като прегръдка от приятел, отричането дава на физическото тяло миг, за да възприеме шока. Отричането тогава се обръща към шока, като успокоително за болката. То ни позволява да преминем през уведомяване на семейството, приятелите и организиране на всичко. През този период на загуба, мечтите и спомените често връщат нашите близки за кратко време.

В крайна сметка, Бог е Онзи, който ще излекува нашата болка. Ние винаги ще носим белезите на самоубийството на дете, но ако търсим Божиите причини, ще намерим цел в нашата болка. Разбирането, за първи път, на Божия суверенитет ми помогна да приема нежеланото – самоубийството на моя син. Божиите вечни ръце са обвити около мен, за да ме носят през моята мъка.

Научете повече за Справяне със смъртта

Забележка:
Тази история е взета и адаптирана от публикуваната наскоро книга, Прекалено рано да се сбогувам от Карен Козман.

*Дислексия означава всяко едно от различните разстройства в обучението, свързани с увреждане на способността да се интерпретират пространствени връзки или да се интегрира слухова и визуална информация, често водещо до трудности в научаването да се четеВиж ти, Роби беше преминал години на специални обучения и те не бяха диагностицирали този проблем. Той беше диагностициран в клиника по четене, в която го заведох на 20 годишна възраст.


Хареса ли ви информацията? Помогнете ни, като споделите с другите, използвайки бутоните за публикуване.
Следвайте ни на:
English  
Social Media
Следвайте ни на:

Споделете ни:


Предизвикателства на живота

Въпроси относно развода
Комбинирани семейства
Пристрастяване към телевизия
Осиновяване на дете
Самотен родител
Пораснали деца на алкохолици
Празно гнездо
Християнско брачно съветване
Неомъжена жена
Additional Content To Explore...

Бог съществува ли научно доказано?
Бог съществува ли според философите?
Библията истинна ли е?
Кой е Бог?
Кой е Исус?
Коя религия?
Как мога да израсна с Бог?
Популярни теми
Възстановяване
 
 
 
ТЪРСЕНЕ
 
Add Самоубийство на дете to My Google!
Add Самоубийство на дете to My Yahoo!
XML Feed: Самоубийство на дете
Предизвикателства на живота Home | За нас | Карта на сайта
Авторски права © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Всички права запазени.