Clicky

Abuzul in Casatorie

Abuzul in Casatorie

 - Folosirea Gresita a Puterii
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Abuzul in Casatorie

Abuzul in Casatorie – Ce este el?
Abuzul in casatorie este un comportament dificil de definit din cauza ca acesta cuprinde un set de simptome care includ atat abuzul fizic, cat si/sau unul emotional. Cand ia forma abuzului emotional, este caracterizat prin ridiculizarea verbala si/sau umilirea si neglijarea. Abuzul fizic implica amenintarea cu violenta fizica si poate include palmuirea, impingerea sau atacuri fizice deliberate.

Abuzul in casatorie este genul de comportament care poate fi rezultatul unui numar diferit de factori. Poate fi un comportament invatat, pe care copilul il observa la parintii lui si mai tarziu il repeta in relatiile de adult. Studiile arata ca abuzatorii sunt de multe ori motivati de sentimente de lipsa de autoritate si nesiguranta. Abuzul in casatorie ridica eul si aduce un simt fals al controlului. El poate fi rezultatul unui sentiment gresit de dragoste care duce la un comportament posesiv nesanatos si/sau gelozie.

Societatea devine acum mult mai constienta de abuzul in casatorie decat a fost in trecut. Inainte, chiar daca era raportat autoritatilor un abuz grav, legea sovaia sa se implice. Se presupunea ca omul este stapan in cetatea lui si autoritatile nu au nici o obligatie. In cel mai bun caz, era vazut ca o nelegiuire. Punctul acesta de vedere s-a schimbat. Daca un barbat sau o femeie se simt abuzati, acum multe organizatii sunt dispuse sa-i ajute. De asemenea, sunt multe web site-uri care ofera informatie, ajutor si sfaturi.


Abuzul in Casatorie – Chiar asa de serios e?
Abuzul in casatorie este o forma foarte serioasa de exploatare care va creste cand este lasata netratata. Este un ciclu de violenta care de multe ori incepe cu o forma de denigrare verbala si abuz emotional, si se intensifica pana se manifesta printr-o forma de abuz fizic. Abuzul verbal poate este chiar mai amenintator decat abuzul fizic deschis. Cu timpul ranile negre si albastre, cat si oasele rupte de la abuzul fizic se vindeca, insa abuzul verbal continua sa roada tacut imaginea de sine a victimei.

Abuzatorul clasic transmite victimei sale mesajul ca ea este vinovata de comportamentele lui negative; ca ea este un esec in cele mai multe sau toate rolurile pe care le indeplineste; si ca, fara el, ea este neputincioasa. Victimele abuzului in cele din urma ajung sa creada ca sunt neputinciosi si obiecte ale rusinii. Conform statisticilor, numarul femeiilor abuzate este mult mai mare decat cel al barbatilor.


Abuzul in Casatorie – Ce spune Biblia?
Peste tot in Biblie gasim ca Dumnezeu sanctioneaza orice forma de abuz in casatorie. In Coloseni 3:18-19, barbatii sunt invatati sa-si modeleze dragostea fata de sotiile lor dupa dragostea lui Isus pentru biserica. Ea este descrisa ca genul de dragoste jertfitoare; genul de dragoste care cauta tot ce este mai bun pentru cel pe care il iubeste. Formele emotionale si fizice ale abuzului sunt diametrial opuse conceptului de sacrificiu; astfel de comportamente sunt egoiste si parvenite. 1 Corinteni 13 invata ca dragostea autentica este totul si totodata ne spune despre cum nu este dragostea. Potrivit acestui pasaj, dragostea nu-si cauta folosul ei, nu se manie usor si nu se poarta necuviincios. Este clar ca abuzul nu este dovada a dragostei adevarate.

Interpretarea gresita a textului din Efeseni 5:22 i-a facut pe unii sa creada ca rolul supunerii permite abuzul de putere si/sau maltratarea sotiei. Adevaratul inteles al acestui pasaj este o demonstratie a rolului pe care il are barbatul de a fi initiatorul dragostei neconditionate, care rezulta in rolul sotiei de a-i raspunde, situandu-se pe sine sub conducerea lui. Supunerea nu este ceva de luat, ci mai degraba - de oferit.

Jane a fost multi ani victima abuzului in casatorie. Pana sotul ei sa inceapa s-o loveasca cu pumnul si sa o impinga, ea nu a avut nici o urma vizibila a durerii. Dupa ce a fost impinsa incat a zburat pe scari, ea a cautat ajutor la adapostul local pentru femeile abuzate. Consilierul ei a incurajat-o sa nu se intoarca acasa pana sotul ei nu va fi de acord sa caute ajutor pentru comportamentul lui abuziv. Cand David a aflat ca risca sa-si distruga casnicia, a inteles ca trebuie sa caute ajutor. In final, a invatat sa-si exprime sentimentele si sa gaseasca modalitati semnificative de dezvoltare a valorii de sine. Jane si David mai tarziu au venit la consiliere crestina de cuplu pentru a lucra la dezvoltarea unei relatii autentice si de dragoste.

Daca momentan esti intr-o relatie abuziva, te incurajam imediat sa cauti ajutor.

Invata Mai Multe Despre Rezolvarea Conflictului in Casatorie.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Abuzul Verbal
Depasirea Divortului
Depasirea Avortului Spontan
Abuzul in Casatorie
Conflictul in Casatorie
Femeia Nemaritata
Conflictele in Familie
Consilierea Crestina de Familie
Copiii Parintilor Alcoolici
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Abuzul in Casatorie to My Google!
Add Abuzul in Casatorie to My Yahoo!
XML Feed: Abuzul in Casatorie
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.