Clicky

Conflictul in Casatorie

Conflictul in Casatorie

 
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Conflictul in Casatorie

Conflictul in Casatorie – Sursa
Conflictul in casatorie este o parte normala a vietii de casatorie. Atunci cand doi oameni se unesc in casatorie, vor aparea si conflicte. Fiecare persoana a avut o experienta de viata diferita, si fara indoiala, are asteptari diferite de la casatorie si de la partener. In consecinta, fiecare va reactiona in mod diferit la provocarile vietii.


Conflictul in Casatorie – Raspunsul
Ori de cate ori doi sau mai multi oameni se unesc, sansa conflictului in familie creste inevitabil. Conflictele in casatorie nu sunt rele in sine. Raspunsul nostru la conflicte este cel care poate sa fie benefic, sau daunator. Conflictul in casatorie poate fi o provocare care sa ne ajute sa crestem in maturitate ca si persoane, poate face o relatie mai matura, sau poate destruge casniciile noastre. Poate Dumnezeu foloseste remarcile usturatoare ale partenerului nostru pentru a slefui colturile aspre ale caracterelor noastre ca un smirghel.

Vei fi suprins sa afli ca Biblia discuta acest lucru. In cartea lui Iacov ni se spune sa ne bucuram cand drumul este greu pentru ca atunci rabdarea noastra are sansa sa creasca. Cand rabdarea noastra creste, ea arata ca suntem maturi (Iacov 1:1-4). Ea arata ca dragostea ramane cu adevarat in noi. Natura dragostei autentice este indelung rabdatoare si plina de bunatate, niciodata invidioasa sau geloasa, niciodata trufasa, egoista sau violenta. Dragostea nu cauta folosul ei. Ea nu este iritabila. Nu-i tine pe oameni robi si nici nu le numara greselile (1 Corinteni 13).

Vedem ce este de fapt in noi cand sotul/sotia “ne apasa pe butoane”. Vom izbucni in manie? Ne vom purta nepoliticos? Ii vom impune parerea noastra? Vom permite conflictelor din casatorie sa ne conduca viata? Vom implementa tehnici de creare a unei comunicari mai bune? Chiar daca sotul/sotia nu are dreptate in ceea ce spune, raspunsul nostru arata de fapt cine suntem in interior. Suntem liberi sa alegem. Putem reactiona intr-un mod constructiv sau putem reactiona intr-un mod negativ, facand parada cu mania noastra, sentimentele de nedreptate si orgoliul nostru ranit.


Conflictul in Casatorie – Exemple
Nu trebuie sa cautam mult pentru a vedea exemple de conflicte in casatorie. Conflictul poate varia de la un dezacord minor cu privire la cina din aceasta seara, pana la extremele abuzului.

Deseori cand conflictul are loc in casatorie este usor sa treci de partea nevinovata, sa te simti nedreptatit sau justificat. Erau situatii in casnicia mea cand am simtit sincer ca am dat tot ce puteam sa dau si ca acum e randul lui sa se schimbe. Cu ajutorul consilierii si rugaciunii am descoperit ca inima mea si motivatiile mele de multe ori erau departe de a fi corecte sau nobile, si am gresit mult in atitudinile si reactiile mele fata de sotul meu. Am invatat ca sotul meu are multe de spus si deseori foarte corect.

In Biblie este un exemplu al unei femei care avea toate motivele sa fie manioasa pe barbatul ei, sa se poarte nepoliticos, sa-l certe, dar ea nu a facut-o. In schimb, a hotarat sa fie impaciuitoare. Numele ei era Abigal, iar numele sotului ei era Nabal. Gasim istoria in 1 Samuel 25. Nabal a facut un lucru nechibzuit. El i-a jignit pe oamenii lui David si i-a batjocorit cand acesta avea nevoie de ajutor. David s-a maniat foarte tare si a vrut sa-l omoare pe Nabal si pe oamenii lui. Abigal, in loc sa fie manioasa pe sotul ei si sa-l certe pentru stupiditatea lui de a-i pune pe toti in pericol de moarte, a actionat intr-un mod constructiv si le-a salvat viata.

Un exemplu modern al atitudinii lui Abigal este cel al unui cuplu tanar in care sotul a parasit biserica in care au crescut impreuna, in care s-au casatorit, si s-a dus la ocultism. Desi acest lucru i-a sfasiat inima tinerei femei, ea nu a lasat sa se creeze conflict in casnicie. Ea a fost rabdatoare si buna cu el. In loc sa-l critice, ridiculizeze sau sa-l cicaleasca pentru decizia lui, ceea ce cu siguranta i-ar fi despartit, ea a ales sa continue sa-i raspunda cu dragoste. Datorita atitudinii ei fata de el, la timpul potrivit el a vazut greseala deciziei lui si s-a intors in biserica.

Invata Mai Multe Despre Managementul Maniei


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Adoptia Copilului
Abuzul in Casatorie
Consilierea Crestina de Familie
Conflictele in Familie
Avortul in Faza Tarzie
Consiliere Crestina de Cuplu
Depasirea Avortului Spontan
Familii Mixte
Femeia Nemaritata
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Conflictul in Casatorie to My Google!
Add Conflictul in Casatorie to My Yahoo!
XML Feed: Conflictul in Casatorie
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.