Clicky

Biruieste Frica

Biruieste Frica

 - De la Frica la Credinta
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Biruieste Frica 2
(Citeste Biruieste Frica Partea I)

Biruieste Frica – O experienta personala
Nu am fost invatat niciodata sa inving frica, ci mai degraba frica a fost imprimata in mine de la o varsta timpurie. Atat tata, cat si mama erau religiosi, dar de credinte diferite. Tatal meu catolic avea o pozitie dominanta si astfel catolicismul era un mod de viata pentru familia noastra. Primii opt ani de scoala i-am petrecut intr-o scoala catolica. Mesajul pe care il auzeam in casa si biserica era ca trebuie sa fiu bun, iar daca nu, voi merge in iad. Aceasta credinta era suficienta pentru a-mi produce frica – totul avea drept rezultat moartea si iadul! Era ca si cum ai trai pe un nisip miscator. Spovedania, cainta si penitenta ma eliberau, insa era intotdeauna ceva de scurta durata. Nu aveam o intelegere spirituala a mortii, dar tot ce auzeam mi-a crescut frica de moarte.

Intr-o noapte, cand aveam aproape treisprezece ani, si eram cat pe ce sa adorm, am auzit: “daca te culci, vei muri!”. M-am ridicat din pat sa vad cine putea sa zica aceasta, insa nu era nimeni. Asa ca, m-am culcat din nou, crezand ca e un vis urat si am asteptat sa-mi vina somnul, insa acesta nu venea. Dimpotriva, am auzit din nou aceleasi cuvinte. De data aceasta frica m-a epuizat. M-au trecut toate sudorile si am inceput sa tremur. Am strigat-o pe mama si ea a venit alergand, s-a asezat langa mine si m-a cuprins. Cand i-am zis ce s-a intamplat, ea m-a mangaiat, m-a linistit, iar apoi s-a culcat langa mine pana am adormit amandoi. Dimineata m-am trezit cu gandul: “Uau! A fost realmente ingrozitor. Am simtit ca e real, dar inca mai sunt in viata. Nu am murit si ce a fost a fost!” Dar nu a fost asa cum ma gandeam. De fapt, a continuat urmatorii 20 de ani din viata mea. Niciodata nu puteam prevesti cand putea sa se intample. Acest lucru nu se intampla in fiecare noapte, asa ca intotdeauna ma lua prin surprindere. Tot timpul ma arunca intr-o stare de panica profunda. Nu am mai strigat niciodata dupa mama si nu am zis nimanui despre aceste intamplari.

Am parasit biserica cand am implinit douazeci de ani fiindca am devenit furios pe un dumnezeu care m-a tinut in acest nisip miscator, care nu era iubitor, nici bun, ci sever si niciodata multumit. Mi-am luat diploma in educatie, iar mai tarziu am obtinut un masterat in consilierea educationala. Am invatat multe despre psihologie, dar niciodata nu am invatat sa-mi inving frica, desi cautam raspuns in fiecare curs de psihologie pe care l-am avut. La inceputul varstei de 30 de ani, frica imi distrugea viata si a devenit cu multe fatete. M-am casatorit, am avut o fiica, iar apoi si un fiu. Pe dinafara viata mea era minunata, dar invalmaseala interioara ma inabusea. Nu am avut niciodata pace si nici nu puteam sa fiu suficient de ocupat ca sa opresc gandirea mea bazata pe frica.

In final, unul din fratii mei a venit la mine si mi-a spus: “Dumnezeul Bibliei nu este acelasi dumnezeu despre care am invatat de mici copii. Trebuia sa fi citit singuri Biblia si daca o faceam, L-am fi vazut in mod diferit. El intr-adevar ne iubeste, ne va vindeca si ne va elibera”. Era pentru prima daca cand a aparut in mine speranta si a fost suficient sa ma trimita spre Biblie pentru un raspuns. M-am intors la biserica, dar am stat departe de ambele denominatiuni ale parintilor. Mi-a luat cativa ani pentru studiu – ascultare si invatare – inainte sa inteleg in cele din urma ca aceste temeri imi controlau viata pentru ca eu le-am permis s-o faca. In sfarsit am inteles ca nu a fost scopul lui Dumnezeu sa ma tem de orice lucru. Mai degraba El doreste sa ma incred in El, sa ma bizuiesc pe El si sa fiu sigur de viata mea vesnica cu El.

Intr-o seara, m-am pus in pat si am auzit din nou: “daca te culci, vei muri!” De data aceasta, m-am ridicat din pat si ma gandeam daca sa cred ce am auzit sau sa cred ce am invatat din Biblie. Am decis ca nu am nimic de pierdut, decat frica. Pentru prima data, mi-am recunoscut frica si i-am zis tare: “Aceasta e minciuna si a fost minciuna inca din prima zi! M-ai chinuit pentru ultima data. Eu nu voi muri noaptea aceasta pentru ca viata mea este in mainile lui Dumnezeu. Daca El decide sa ma ia, va fi chiar bine, fiindca stiu ce ma asteapta. Sunt bolnav si obosit de minciuna aceasta si multe altele care imi fura pacea. Refuz sa ma las invins de frica, pentru ca este in contradictie cu ce spune Dumnezeu. Imi schimb gandirea noaptea aceasta. Mintea mea este oficial in reconstructie si este acum sub controlul lui Dumnezeu”. Frica a incercat sa vina in atac, dar atunci am auzit o alta voce: “Diavolul uraste sa te vada zambind si daca vei zambi, te pui inapoi in pat si vei dormi, il vei pune in incurcatura”. Am ras, I-am multumit lui Dumnezeu din toata inima, m-am pus inapoi in pat si m-am culcat.

Oare s-a oprit totul atunci? Au fost infrante toate temerile mele? Cred ca da, insa batalia pentru mintea mea a continuat multe luni de zile. Dumnezeu a fost credincios sa ma ajute sa inteleg cand sa raspund gandurilor mele vechi bazate pe frica. De fiecare data, luam hotararea de a ma opri sa cred ce era in mintea mea si de a alege sa cred Cuvantul lui Dumnezeu. Ioan 8:31-32 spune: “... Daca ramaneti in cuvantul Meu, sunteti in adevar ucenicii Mei; veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi”. Au trecut 30 de ani de cand m-am ridicat din pat si am invins frica. Am petrecut aceiasi 30 de ani pastrand sub stapanire noile oportunitati de infricosare. Cu ajutorul Duhului Sfant imi apar sistemul de credinta!

Te lupti cu frica? Psalmul 34:4 spune: “Eu am cautat pe Domnul, si mi-a raspuns: m-a izbavit din toate temerile mele”. Dumnezeu vrea sa te elibereze, deci roaga-L! De ce sa nu indrepti acea frica spre Dumnezeu? Daca nu ai avut niciodata o relatie cu El, poti incepe chiar acum. Biruirea fricii de orice fel este posibila, insa inainte este nevoie sa devenim copii ai lui Dumnezeu. El este doar la o rugaciune departare.

Roaga-te Acum


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Tehnica de Control a Maniei
Valoare de Sine
Descurajare
Stapanirea Geloziei
Depasirea Depresiei
Avortul in Faza Tarzie
Vindecarea unei Inimi Frante
Atacuri de Panica
Boala Maniaco-Depresiva
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Biruieste Frica to My Google!
Add Biruieste Frica to My Yahoo!
XML Feed: Biruieste Frica
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.