Clicky

Boala Maniaco-Depresiva

Boala Maniaco-Depresiva

 - Urcusuri si Coborasuri
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Boala Maniaco-Depresiva

Boala maniaco-depresiva – Ce inseamna?
Maniaco-depresiv se refera la starea care oscileaza intre “urcus” (maniac) exagerat si “coboras” (deprimat) exagerat. Un alt nume al bolii maniaco-depresive este tulburarea bipolara. Ea se refera la acea stare a omului care alterneaza intre “polurile” maniei (urcusuri) si depresiei (coborasuri). Tulburarea bipolara este o tulburare a creierului care produce schimbari neobisnuite in starea, energia si capacitatea de functionare a omului.

Boala maniaco-depresiva sau tulburarea bipolara ii afecteaza atat pe barbati, cat si pe femei. Desi poate aparea la orice varsta, de obicei incepe in adolescenta tarzie. Tulburarea bipolara este intalnita la oameni de toate varstele, rasele, grupurile etnice si clasele sociale. Se pare ca ea are legaturi genetice si are tendinta de a se transmite in familii. Din nefericire, pe langa faptul ca afecteaza viata celui bolnav, boala poate devasta vietile celor care il ingrijesc, cat si ale celor din cercul apropiat al familiei.


Boala maniaco-depresiva – Cum este diagnosticata?
Simptomele bolii maniaco-depresive sau tulburarii bipolare sunt clasificate fie dupa episodul maniacal, fie dupa cel depresiv. Starile maniaco-depresive sunt diagnosticate in felul urmator:

  • Episodul maniacal: Un episod maniacal este diagnosticat daca starea ridicata are loc cu trei sai mai multe simptome diferite, mai mult de o zi, aproape in fiecare zi, timp de cel putin o saptamana. Daca starea este iritabila, trebuie sa fie prezente 4 simptome suplimentare.

  • Episodul depresiv: Un episod depresiv este diagnosticat daca 5 sau mai multe din aceste simptome persista mai mult de o zi, aproape in fiecare zi, o perioada de 2 saptamani sau mai mult.

  • Episodul mixt bipolar: Totusi, la unii oameni, simptomele de manie si depresie pot aparea impreuna intr-o stare mixta bipolara. O persoana poate avea o stare foarte trista si neputioncioasa, insa in acelasi timp sa se simta energica si plina de viata.


Boala maniaco-depresiva – Care sunt optiunile de tratament?
Descopera-ti problemele personale: boala maniaco-depresiva are un caracter repetabil si este necesar un tratament permanent. Cantitatea adecvata de somn si timpul regulat de somn sunt de imporanta majora in tratarea tulburarii bipolare. Cunoasterea problemelor personale cum ar fi programul de somn sau evenimentele din viata, este folositoare in tratarea corespunzatoare a bolii.

Medicatie: In general, psihiatrii prescriu medicamente cunoscute ca si “stabilizatori de stare”, de exemplu litiu sau valproat. Daca este nevoie, antidepresantele sunt folosite pentru a balansa urcusurile si coborasurile ale bolii.

Monitorizeaza functionarea tiroidei: Oamenii cu tulburarea bipolara de multe ori au functionare anormala a tiroidei. Este necesar ca marimea glandei tiroide sa fie atent monitorizata fiindca ea afecteaza starea si energia persoanei.

Invata sa identifici recidivele: Pentru o persoana cu boala maniaco-depresiva, intelegerea bolii si capacitatea de a recunoaste recidivele sunt vitale unui tratament reusit. Aceasta se aplica atat persoanei bolnave, cat si membrilor din familie care deseori cauta tratament.


Boala maniaco-depresiva – Exista speranta?
Nu este un lucru neobisnuit ca bolnavul si membrii lui din familie sa aiba un sentiment de tristete si insuficienta referitor la diagnosticul bolii maniaco-depresive, in ciuda optiunilor de tratament monitorizate cu grija.

Biblia spune in 2 Timotei 1:7: “Caci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frica, ci de putere, de dragoste si de chibzuinta”. Cei care se incred in Isus pentru mantuire devin copii ai lui Dumnezeu si Dumnezeu le da Duhul lui de putere, dragoste si autodisciplina. Nimeni nu trebuie “sa fie singur”. In pofida diagnosticului bolii maniaco-depresive, daca ai o relatie personala cu Dumnezeu prin Isus Cristos, fiul Lui, si te bazezi pe El pentru calauzire si directie, vei avea putere sa traiesti.

Citeste o Experienta Personala Despre Depasirea Depresiei!

Resursa: The National Institute of Mental Heath: www.nimh.nih.gov/publicat/bipolar.cfm.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Stapanirea Geloziei
Sentimentul de Singuratate
Avortul in Faza Tarzie
Tulburarea de Personalitate Borderline
Calmant Pentru Stres
Vinovatia
Depasirea Anxietatii
Depasirea Avortului Spontan
Boala Maniaco-Depresiva
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Boala Maniaco-Depresiva to My Google!
Add Boala Maniaco-Depresiva to My Yahoo!
XML Feed: Boala Maniaco-Depresiva
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.