Clicky

Consilierea Crestina de Familie

Consilierea Crestina de Familie

 
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Consilierea Crestina de Familie 2
(Citeste Consilierea Crestina de Familie Partea I)

Consilierea Crestina de Familie – Idei pentru Declaratia de Misiune a familiei
Aloca timp pentru familia ta in fiecare saptamana – fa-o dinainte. Scrie pe calendar. Opreste-te sa mai zici ca “mai ai inca un lucru de facut” inainte sa pleci acasa de la lucru. Planifica fiecare saptamana cu obiective specifice si tine-te de ele.

Scoate din programul tau lucrurile care nu sunt importante. Indeplineste misiunea la care Isus te-a chemat, nu misiunea pe care altii vor s-o faci pentru ei. Fii nemilos in aceste cazuri! Daca situatia de la servici cere tot timpul ore in plus pentru a termina munca, este timpul sa incerci alte modalitati de a-ti indeplini sarcina. Nu poti implini misiunea organizatiei de unul singur, deci, nu mai incerca! Roaga-te Domnului sa trimita lucratori la seceris si apoi stai jos si vezi-L la lucru. Roaga-te pentru rezultate supranaturale in timpul programat pentru ziua respectiva, apoi du-te acasa si fii un slujitor al unui alt seceris pe care Dumnezeu ti l-a incredintat – familia ta. Daca esti liderul altora, spune-le realmente sa scrie in descrierea serviciului lor nevoia de a fi dedicati familiei lor si in special cum vor realiza acest lucru.

Dezvolta o activitate impreuna cu familia ta ca si intreg si/sau cu anumiti membri din familie. Poate fi o excursie, un mic dejun sambata intr-un restaurant, sau o cafea cu sotul/sotia ta cand va rugati impreuna pentru ziua care urmeaza. Cand faci acest lucru, nu uita ca acele momente memorabile sunt aproape ca si “accidentele intentionate”; ele se intampla, dar nu intotdeauna fiindca le-ai programat tu. De aceea, fii sigur sa planifici cantitati mari de timp de-a lungul anului pentru ca ele sa aiba sansa sa se intample.

Creaza un plan spiritual “de dezvoltare a vietii” pentru fiecare din copiii tai, notand partile lor tari, domeniile pentru imbunatatire si planurile tale pentru a slefui caracterul lor in timp ce cresc sub supravegherea ta. Copiii nostri sunt sageti care sunt trimise intr-o lume pe care noi nu o vom vedea niciodata in intregime. Este responsabilitatea noastra de a-i modela in sageti care vor zbura drept si vor parcurge distanta pana la telul imparatiei pe care Dumnezeu l-a intentionat pentru ei.

Programeaza o iesire de seara cel putin o ora pe saptamana... cu fiecare copil si partenerul tau, timp in care esti concentrat doar asupra lor. Nu trebuie sa fie scump – aici timpul este exclusiv ingridientul critic. Cand bugetul nostru a fost restrans, am avut acest timp cu fiul meu in gradina din spatele casei.

Cand esti in calatorie, trimite e-mailuri sau vederi familiei tale. Suna-i pe telefon si roaga-te cu ei pe langa conversatie.

Iar la sfarsitul fiecarei zile, pune copiilor tai sau partenerului tau aceste trei intrebari.

  • “Ce lucru s-a intamplat astazi de care esti mandru?”
  • “Ce lucru s-a intamplat astazi ca ai vrea sa-l faci din nou?”
  • “Unde L-ai vazut pe Dumnezeu in ziua pe care ai avut-o?”


Consiliere Crestina de Familie – Fa acum cateva schimbari!
Cand le vorbesc barbatilor despre ce inseamna sa fii tata la seminariile de consiliere crestina pentru familie, le cer sa gaseasca cuvinte care definesc amintirea tatilor lor. Multe cuvinte care au fost gasite sunt cuvinte negative – cuvinte precum “absent”, “autoritar” si “izolat”. Daca copii tai sunt intrebati acelasi lucru despre calitatea ta de parinte sau sotia/sotul tau ar analiza viata ta la serviciul de inmormantare, ce cuvinte vor folosi? Daca nu esti multumit de cuvintele care iti trec prin cap, este timpul sa faci unele schimbari in modul in care iti conduci familia. Si apropo, daca esti barbat in familia ta, asigura-te ca nu-ti abandonezi toate sarcinile de conducere a familiei in favoarea sotiei; rolul de conducator nu este destinat sa fie asumat doar de ea. Implica-te!

Imi place cum se exprima Eugene Petersen in “Mesajul”: “Cine isi exploateaza sau abuzeaza casa va mosteni vant...” (Proverbe 11:29).

Cand anii mei de lucru ajung la sfarsit si castelurile slujirii mele stau inalte si puternice, vreau sa tin ceva mai mult decat aer, nu-i asa? Esti multumit cu investitia ce ai facut-o pana acum in zidirea familiei si casniciei tale? Daca raspunsul este nu, de ce sa nu stingi computerul chiar acum si sa-ti planifici cateva iesiri cu copiii tai si partenerul?

Dezvolta-te Acum Mai Mult!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Femeia Nemaritata
Conflictul in Casatorie
Depasirea Avortului Spontan
Consilierea Crestina de Familie
Conflictele in Familie
Abuzul Verbal
Depasirea Divortului
Familii Mixte
Adoptia Copilului
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Consilierea Crestina de Familie to My Google!
Add Consilierea Crestina de Familie to My Yahoo!
XML Feed: Consilierea Crestina de Familie
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.