Clicky

Consilierea Crestina de Familie

Consilierea Crestina de Familie

 
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Consilierea Crestina de Familie

Consilierea Crestina de Familie – Cea mai importanta slujire pentru noi
Consilierea crestina de familie incepe cu un simplu semnal de alarma. Pentru mine, semnalul a inceput cand m-am strecurat in camera fiului meu, intr-o seara tarziu, dupa ce am ajuns acasa de la lucru, ca sa-l strang in brate si sa-l pup de noapte buna; l-am gasit treaz si ingandurat sub plapuma.

“Ei, tata, este miercuri!” – mi-a spus fiul meu in varsta de 12 de ani. “Tata, seara aceasta era seara intalnirii de familie. Ai uitat!”

Undeva printre lucrurile urgente, in listele cu donatori si lucrule care trebuie facute, am uitat cea mai importanta responsabilitate pe care Dumnezeu mi-a incredintat-o: familia mea. Au trecut saptamani intregi de cand nu am petrecut o seara impreuna cu sotia mea, doar noi doi – fara obligatiile din agenda de serviciu – si am stiut ca lucrurile trebuie schimbate, si inca repede. In loc sa ma concentrez asupra serviciului, aveam nevoie sa ma focalizez asupra familiei mele si sa-i fac sa stie ca ei sunt la fel de importanti ca si serviciul meu.


Consilierea Crestina de Familie – O istorie care se repeta
De ce multe familii au nevoie de consiliere de familie? Ei, bine, ne stabilim obiectivele pe care trebuie sa le indeplinim si undeva in mijlocul lucrului, uitam ca ne asteapta acasa un baietel care spera sa joace de-a prinselea, o fetita adolescenta care are nevoie sa vorbeasca despre baieti sau un sot/sotie care are nevoie sa fie tratat/a cu toata atentia pe care obisnuiam s-o folosim in timpul curtarii.

De ce se intampla? Cum se intampla? Ce putem face ca sa nu se intample? Si de ce simtim ca trebuie sa muncim atat de greu si mult?

Recent, m-am intalnit cu un lider responsabil cu cafeaua in biserica. In timp ce sorbeam Starbuck-ul, adevarul despre familia lui a iesit in evidenta – asa cum se intampla de multe ori inainte cu alti lideri de slujire. Liderul cu care m-am intalnit mi-a povestit despre cum a ajuns slujirea lui. Stii, slujirea ii mergea bine, insa familia suferea atat de mult incat el a lasat temporar slujirea deoparte pentru a se concentra asupra familiei pana se schimba lucrurile. M-am bucurat de decizia lui, insa am fost surprins fiindca nu am mai vazut un alt caz cand slujirea sa puna in umbra familia liderului.

Biologul din Harvard Dr. George Wald, castigor al Premiului Nobel, a impartasit cateva ganduri: “Lucrul de care cineva are nevoie nu este Premiul Nobel, ci dragostea. Cum credeti ca cineva ajunge sa fie laureat Nobel? Dorind dragoste, iata cum. Dorind-o asa de mult, omul lucreaza tot timpul si ajunge sa fie un laureat Nobel. Este un premiu de consolare. Cat de importanta este dragostea.”

Permite-mi sa te intreb: daca stam la cafea langa casa ta si vorbim, pot sa te intreb o intrebare strict personala? Care este Premiul Nobel pentru care te lupti? Se poate ca luptand pentru premiu sa fi lasat in umbra familia ta pretioasa sau sotia de care ai fost indragostit pana peste urechi cand ii faceai curte? Ei au nevoie de timpul tau cel mai bun, nu de ramasitele timpului.

Bine, inainte de a se raci cafeaua si amandoi sa plecam, daca ai timp pentru putina echilibrare intre slujire si familie, aici sunt cateva idei la care poti incepe sa te gandesti si care sa te ajute sa te intorci inapoi pe drumul bun. Ai un pix? Scrie-le pe servetelul tau.


Consilierea Crestina de Familie – Fa o Declaratie de Misiune a familiei
Cand se ajunge la consilierea crestina de familie, este important ca ea sa fie dorita de toata familia ca si cum ati face un lucru impreuna. Am vrut ca familia noastra sa fie de aceeasi parere referitor la motivul pentru care suntem pe pamant si cel fel de principii vor guverna timpul nostru impreuna. Am vrut o grila pentru luarea de decizii si rezolvarea conflictului. Ai nevoie de o declaratie? Aceasta este a noastra:

Familia noastra trece prin calatoria vietii impreuna, fiind inradacinata in Cristos si inaripata pentru misiunea noastra, se echipeaza pentru a face diferenta in lumea noastra prin invatarea de a trai ca si Isus, pentru Isus si in Isus.

Am facut alte elemente ale acestei declaratii de misiune in forma de casa cu peretii rasului, usile rugaciunii si ferestrele altor trasaturi importante de caracter.

Citeste Consilierea Crestina de Familie Pagina 2 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Adoptia Copilului
Conflictul in Casatorie
Depasirea Divortului
Conflictele in Familie
Consiliere Crestina de Cuplu
Femeia Nemaritata
Consilierea Crestina de Familie
Abuzul in Casatorie
Avortul in Faza Tarzie
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Consilierea Crestina de Familie to My Google!
Add Consilierea Crestina de Familie to My Yahoo!
XML Feed: Consilierea Crestina de Familie
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.