Clicky

Depasirea Anxietatii

Depasirea Anxietatii

 - Libertate in Dumnezeu
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Depasirea Anxietatii 2
(Citeste Depasirea Anxietatii Partea I)

Depasirea Anxietatii – O Experienta Personala
Ma lupt cu anxietatea – o teama care se strecoara constant in mintea mea, ingrijorandu-ma de un membru din familie, o situatie de la servici, un deadline, o casa darapanata sau un prieten bolnav. Ma gandesc si gasesc multe lucruri pe care trebuie sa le scot sau sa le adaug la lista mea de activitati. Iar atunci cand ma intorc spre Dumnezeu, ma infatisez inaintea Lui cu dintii inclestati si Il intreb: “De ce eu, Dumnezeule? De ce?” Am pretentii ca El sa rezolve aceste lucruri: sa vindece un prieten, sa schimbe viata unui membru din familie, a-mi dea o prietena, sa-mi ofere un servici.

Nu aud nici un raspuns.

Totusi, cand ma opresc, si rasuflu adanc, pregatindu-ma sa acult, intr-adevar sa ascult, sa ascult ceva diferit decat ingrijorarea mea, totul se schimba. Deschid Biblia (si in timp ce o deschid, ma rog lui Dumnezeu sa-mi inmoaie inima si sa-mi permita sa-L aud). In final, observ vocea lui Dumnezeu care vorbeste incet si bratele Lui care ma infasoara. In Eclesiast 3, Dumnezeu imi aminteste s-o iau mai incet si sa-mi iau mainile de pe necazuri. “Toate isi au vremea lor”, spune Dumnezeu. Incuviintez, imi las umerii sa se relaxeze; fiindca nu ce fac eu are importanta. Dumnezeu va face fiecare lucru frumos, la vremea Lui, nu a mea. Ii incredintez problemele mele si Ii permit sa Se ingrijeasca El de ele, la timpul potrivit.

Atunci reusesc in toate activitatile pe care le am. Aranjez si fac ce pot, restul pot astepta. Ridic telefonul si il intreb pe prietenul meu cum se simte, spunandu-i ca ma rog pentru el. Il invit pe un membru din familie la un ceai si povestim impreuna. Fac ceea ce pot, lasandu-I lui Dumnezeu partea mai mare si despovarandu-ma de ingrijorari. Pot face doar atat. Restul sunt pentru Dumnezeu si timpul Lui.


Depasirea Anxietatii – Gasirea Consolarii in Bratele lui Dumnezeu
Depasirea anxietatii iti ofera eliberare de povara stresului. Proverbele 12:25 arata ca anxietatea il doboara pe om. Totusi, acelasi verset continua: “o vorba buna il inveseleste ”. Ce cuvinte spune Biblia unei persoane ingrijorate?

Conform Bibliei, Dumnezeu poate rezolva stresul tau, chiar si atunci cand tu nu poti. Totusi, asa cum afirma Biblia, mai intai trebuie sa te umilesti inaintea lui Dumnezeu care iti poate lua complet povara. 1 Petru 5:6-7 spune: “Smeriti-va dar sub mana tare a lui Dumnezeu, pentru ca la vremea Lui, El sa va inalte. Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El Insusi ingrijeste de voi”. Dumnezeu vrea sa te scoata din pericol, dar mai intai trebuie sa te smeresti si sa lasi mandria care iti spune ca poti rezolva singur orice problema a vietii. Smerenia Ii permite lui Dumnezeu sa intre in viata ta si sa lucreze. Asa ca, preda-I Lui controlul si arunca toate ingrijorarile tale asupra Dumnezeului Suveran.

Depasirea anxietatii nu necesita doar smerirea ta. De asemenea, trebuie sa comunici cu Dumnezeu si sa-I spui problemele tale. Biblia spune: “Nu va ingrijorati de nimic; ci in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri” (Filipeni 4:6). Roaga-te lui Dumnezeu. Spune-I Lui preocuparile tale. Dumnezeu este acolo sa te asculte.

Odata ce Dumnezeu ti-a luat anxietatea, ce are El sa-ti ofere? Filipeni 4:7, dupa ce te sfatuieste sa te rogi in vremurile de ingrijorare, arata ca: “Pacea lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere, va va pazi inimile si gandurile in Cristos Isus”. Dumnezeu iti va da pace. El iti va lua ingrijorarea si iti va umple inima si mintea cu liniste. Chiar daca nu-I poti intelege puterea, da-I lui Dumnezeu problemele tale. Vei fi uimit de pacea pe care ti-o poate da.

Gaseste Pacea Lui Dumnezeu!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Depasirea Anxietatii
Sindromul Post-Avort
Sensul Tragediei
Confruntare cu Moartea
Teama de Despartire
Depasirea Avortului Spontan
Vindecarea unei Inimi Frante
Tehnica de Control a Maniei
Sentimentul de Singuratate
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Depasirea Anxietatii to My Google!
Add Depasirea Anxietatii to My Yahoo!
XML Feed: Depasirea Anxietatii
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.