Clicky

Depasirea Anxietatii

Depasirea Anxietatii

 - Viata Lipsita de Ingrijorare
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Depasirea Anxietatii

Depasirea Anxietatii – Raspunsul Stresului
Depasirea anxietatii incepe cu intelegerea raspunsului dat de stresul din corpul nostru. Corpul trece prin trei etape de stres. Ele sunt dupa cum urmeaza:

Lupta sau Fuga: In timpul acestui stadiu, corpul percepe pericolul amenintator. Un val de energie copleseste corpul, facand ca omul sa lupte cu amenintarea sau sa fuga dinaintea pericolului.

Rezistenta: Acest stadiu are loc atunci cand pericolul persista dupa perioada de lupta sau fuga. Corpul secreta mai multi hormoni pentru a mobiliza organismul in timpul stresului de lunga durata.

Epuizarea: Dupa ce corpul incheie cu succes primele doua etape, va intra intr-un nou stadiu, istovirea. Acesta este timpul cand corpul epuizat se aprovizioneaza.


Depasirea Anxietatii – Cand Stresul Devine o Problema?
Depasirea Anxietatii este o necesitate in lumea noastra moderna si grabita. Orarele ocupate, intensificate de circulatiile aglomerate, problemele financiare si greutatile in relationare ii pot aduce pe multi oameni in stari cronice de stres.

Stresul devine o problema atunci cand o persoana trece printr-un sentiment de pericol prelungit. In timpul etapelor de lupta, fuga sau rezistenta, corpul produce multi hormoni care sa-l ajute. Totusi, cantitatile excesive ale acestor substante identice, pot avea efecte daunatoare pentru corp. De exemplu, adrenalina ajuta prin producerea energiei in timpul perioadelor de stres. Insa, folosirea prelungita a adrenalinei de catre corp, duce la slabirea inimii. Cortisolul si vasopressinul, amandoua eliberate in timpul perioadei de rezistenta, ridica tensiunea si nivelul de zahar in sange si pot stramta peretii arterelor prin cresterea trombocitelor din sange.

In timpul stresului prelungit, trupul are rareori timp pentru a se aproviziona. Corpul ramane intr-un ciclu de lupta, fuga si rezistenta cu timp putin - sau deloc pentru a se odihni. Aceasta afecteaza ciclul de somn al trupului, crescand doar istovirea corpului si reducand restaurarea completa.


Depasirea Anxietatii – Simptome
Depasirea anxietatii incepe cu aflarea simptomelor stresului excesiv. Aceste simptome includ: epuizare, probleme cu somnul, dureri de cap de la tensiune, ingrijoare constanta, cearcane, tulburari intestinale, imunitate scazuta, iritabilitate sau accese si izbucniri de manie, lipsa concentratiei, etc.

Daca simti ca experimentezi simptome de anxietate, vorbeste cu medicul tau de familie. Acesta poate diagnostica anxietatea evaluand istoria ta personala si medicala. Tratarea anxietatii este mai usoara cand ai ajutorul cuiva.


Depasirea Anxietatii – Pasi spre o Viata Lipsita de Ingrijorare
Depasirea anxietatii este posibila daca omul este angajat activ in schimbari pozitive. Sunt cativa pasi pe care omul ii poate urma pentru a gasi siguranta intr-o lume plina de ingrijorari.

Depasirea stresului si anxietatii include urmatorii pasi:

  • Rade: Nu-ti lua viata asa de serios. Simtul umorului te ajuta sa biruiesti ingrijorarea prin relaxarea mintii. Cel care rade de asemenea poate produce endrofina, substanta care ajuta la alinarea durerii si ofera un sentiment de relaxare si bucurie. Spune o gluma, uita-te la o comedie si rade atunci cand te loveste nenorocirea. Te vei simti mai bine cu zambetul pe buze.

  • Fa planuri: Ingrijorarea nu rezolva nimic. Ea nu poate schimba situatiile sau rezultatele. Singura modalitate prin care poate veni schimbarea este prin actiune. In loc sa te ingrijorezi, intareste-te actionand pentru schimbare. Te ingrijorezi pentru bani? Fa-ti un buget si aplica-l sau cauta un sfat financiar profesional. Productivitatea creeaza o atmosfera de schimbare pozitiva, si in acelasi timp face posibila invingerea anxietatii – ceea ce ingrijorarea nu poate realiza.

  • Plante medicinale: Sunt mai multe plante care, daca se folosesc, ajuta la diminuarea sentimentelor de stres. Printre ele se distinge Kava, folosita pentru tensiune nervoasa, agitatie si stres. Kava contine un sedativ usor care ajuta corpul sa se relaxeze fizic si mintal. Pentru cei care au probleme cu ficatul sau sufera de boala Parkinson este contraindicata folosirea acestei plante. Plantele adaptogenice, cum sunt ginsengul sau laptele de ciulin, sunt plante bune de care se poate tine seama. Adaptogenele, tonifiantele nervilor, contribuie la intarirea rezistentei corpului la stres. Ca intotdeauna, urmeaza instructiunile de pe cutie si consulta-te cu medicul tau inainte de a incepe orice tratament pe baza de plante.

  • Cauta ajutorul specialistilor: A avea pe cineva cu care poti discuta despre ingrijorarile tale te ajuta sa-ti diminuezi anxietatea. Un consilier bun va asculta atent, ajutandu-te sa descoperi preocuparile care stau la baza anxietatii. Astfel vei putea sa-ti creezi metode productive de stapanire a stresului, asa incat sa te poti vindeca emotional si psihic.

Citeste Depasirea Anxietatii Pagina 2 Acum!

Material luat din Healing Anxiety With Herbs de Harold H. Bloomfield, M.D., New York: HarperCollins, 1998.


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Provocarile vietii

Depasirea Depresiei
Boala Maniaco-Depresiva
Tulburarea de Personalitate Borderline
Calmant Pentru Stres
Vinovatia
Valoare de Sine
Tehnica de Control a Maniei
Depasirea Avortului Spontan
Depasirea Anxietatii
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Recuperare
 
 
 
Cauta
 
Add Depasirea Anxietatii to My Google!
Add Depasirea Anxietatii to My Yahoo!
XML Feed: Depasirea Anxietatii
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.