Clicky

Depasirea Pierderii Locului de Munca

Depasirea Pierderii Locului de Munca

 
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Depasirea Pierderii Locului de Munca 2
(Citeste Depasirea Pierderii Locului de Munca Partea I)

Depasirea Pierderii Locului de Munca – O alta experienta personala
Depasirea pierderii locului de munca a fost grea pentru mine. Mi-ar fi fost de mare ajutor daca aveam o scrisoare care sa-mi spuna ca viata mea va fi intr-un suspans doi ani de zile, timp in care am invatat cateva lectii pretioase despre Dumnezeu si relatia mea cu El; insa nu am primit o astfel de scrisoare. Lui Dumnezeu ii plac surprizele. El a permis o situatie in viata sotului meu la serviciu care ne-a adus brusc in somaj. O, da, am trecut prin etapele “normale” de manie, negare, vinovatie si apoi atat de popularele ganduri de genul “Le vom arata noi!”

Cateva zile mai tarziu, am inteles realitatea si am inceput sa fim multumitori pentru toate lucrurile. Eram atat de recunoscatoare ca am avut putere de la Dumnezeu pentru fiecare experienta noua, bani economisiti care sa ne ajute la inceput, si in special un devotament reciproc in casnicie. Expertii spun ca vremurile grele intr-adevar pot slabi o casnicie, insa incercarea aceasta a consolidat relatia noastra. Am refuzat cu indarjire sa ma dau batuta, chiar si atunci cand interviurile nu duceau la primirea locului de munca, CV-urile trimise nu primeau nici un raspuns, si mult, mult timp nu aparea nici o perspectiva la orizont. Cu siguranta au fost zile in care puneam intebari de genul: “Doamne, ce faci in lumea noastra?” Insa, acest lucru nu inseamna sa renunti. Inseamna doar sa fii sincer cu Creatorul tau.


Depasirea Pierderii Locului de Munca – Dezvoltand o Atitudine de Multumire
Cand m-am confruntat cu pierderea locului de munca, am incercat sa ne pastram viata cat se poate de normala. Am continuat sa ne intalnim cu prietenii, familia si vecinii. Bineinteles ca ne-am redus cheltuielile, insa te poti bucura de viata chiar si atunci cand nu mergi sa iei cina in restaurante scumpe. Am pastrat legatura cu grupurile de Studiu Biblic si am continuat sa ma implic activ in biserica mea. Nu demult, sotul meu a instalat un birou la noi acasa si respectam acele “ore de birou”. Nu il deranjam in acel timp. El avea nevoie de spatiu si liniste, sa nu fie deranjat, astfel incat sa se poata gandi la ceea ce experimentam, sa alcatuiasca un plan si sa facem ceva pentru a gasi un alt serviciu.


Depasirea Pierderii Locului de Munca – Cum sa eviti autocompatimirea
In acele zile de confruntare cu pierderea locului de munca, inevitabil am avut momente in care nu vroiam sa ies din hainele mele de casa, nu vroiam sa ma aranjez si sa ies din casa. Am devenit victima autocompatimirii. Ce imagine neplacuta era aceasta! Un remediu sigur pentru acest fel de comportament indulgent este sa cauti sa ajuti pe cineva, asa cum am facut si eu. Mi-am luat un serviciu cu jumatate de norma pentru a ajuta o prietena in mica ei afacere.

Rugaciunea, rugaciunea si iarasi rugaciunea este arma secreta pe care prea adeseori o consideram ceva de la sine inteles. Am fost atat de binecuvantata ca am avut un grup extraordinar de sustinere! Durerea mea a fost si durerea lor si in orice moment puteam sa-i sun, sa vorbesc cu ei, sa ies cu ei la plimbare, sa plang si chiar sa radem impreuna. Prietenii, cum ii descrie un copil, sunt “Isus imbracat in haine moderne”. Roaga-i pe altii sa se roage pentru tine si vei fi uimit de rezultate.


Depasirea Pierderii Locului de Munca – Uita-te la surprizele lui Dumnezeu si la lectiile Lui ascunse
In timpul cat am fost fara loc de munca, am petrecut luni de zile incurajandu-l pe sotul meu ca lider. Stiam ca Dumnezeu are in vedere un plan bine definit. Cu greu mi-a venit sa cred cand am aflat ca sotul meu a primit o slujba exact acolo unde doream sa fie – un loc aproape de familie si cu mult timp pentru prieteni.

In acea Zi a Recunostintei (Thanksgiving) sotul meu s-a rugat pentru binecuvantarea mancarii si a multumit lui Dumnezeu ca nu a lasat “sa se invecheasca incaltamintea noastra”, o expresie folosita cu referinta la calatoria poporului Israel timp de patruzeci de ani in pustie. Am invatat atat de multe lectii bune in timpul calatoriei noastre prin pamantul somajului, incat amandoi am fost de acord ca altfel nu am fi avut oportunitatea de a invata atat de multe despre Dumnezeu – credinciosia, compasiunea si calauzirea Lui.

Atunci cand Dumnezeu lasa o “surpriza” sa se intample in viata ta, incearca sa descoperi lectiile ascunse, astfel incat sa poti creste in relatia cu El.

Incepe Acum o Relatie cu El!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Recuperare

Dependenta de Alcool
Victime ale Violului
Depasirea Pierderii Locului de Munca
Dependenta de Droguri
De ce eu, Doamne?
Terapia prin Hipnoza
Cum sa Te Sinucizi
Imi urasc viata
Workaholic
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
 
 
 
Cauta
 
Add Depasirea Pierderii Locului de Munca to My Google!
Add Depasirea Pierderii Locului de Munca to My Yahoo!
XML Feed: Depasirea Pierderii Locului de Munca
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.