Clicky

Depasirea Pierderii Locului de Munca

Depasirea Pierderii Locului de Munca

 
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Depasirea Pierderii Locului de Munca

Confruntarea cu Pierderea Locului de Munca – Pierderea valorii de sine
De ce depasirea pierderii locului de munca este atat de grea? Cand ne intalnim cu o persoana noua, una dintre primele intrebari este: “Ce lucrezi?” Aceasta inseamna ca o mare parte din valoarea noastra de sine depinde in intregime de serviciul pe care il avem. Serviciul nostru devine identitatea noastra – cine suntem noi. Ceea ce facem determina cat valoram! Atunci cand ne pierdem locul de munca sau ne confruntam cu schimbari de cariera, de multe ori simtim ca ne-am pierdut valoarea.


Depasirea Pierderii Locului de Muncaa – Criza personala
Confruntarea cu pierderea locului de munca poate crea o adevarata criza de identitate. Mi-am pierdut cariera la care am tinut mai mult de douazeci si cinci de ani, din cauza unui accident serios. Datorita limitarilor produse, nu puteam sa-mi gasesc un alt serviciu. Cand am fost angajat in domeniul meu, am experimentat atata mandrie si satisfactie! Imi apreciam educatia, experienta, vechimea si capacitatile. Acum, totul a disparut.

Brusc acum, toate lucrurile care erau atat de imporante pentru mine, au devenit lipsite de semnificatie. Cand mi-am pierdut cariera, am simtit ca am pierdut mai mult decat serviciul. Eram naucit si sufeream de depresia pierderii locului de munca. Cum o sa-mi castig existenta? Nu eram foarte sigur cine eram in prezent sau daca mai aveam capacitatea de a face ceva. Imaginea mea de sine a fost total distrusa. Ce valoare mai avea viata mea acum? Si ea mi se parea lipsita de sens.

Exista un om in Biblie care a experimentat mai mult acest lucru. Eclesiastul 1:2 spune: “O, desertaciune a desertaciunilor… o desertaciune a desertaciunilor! Totul este desertaciune” Asa m-am simtit si eu.


Depasirea Pierderii Locului de Munca – Lectii pretioase invatate
Calea mea de depasire a pierderii locului de munca a fost plina de lectii. Ma intrebam daca Dumnezeu este preocupat de situatia mea. Desi vroiam sa-L cunosc mai mult, trebuia sa ajung la capatul resurselor mele inainte de a ma intoarce spre El pentru raspunsuri. Am descoperit ca toate valorile mele au fost fara importanta in lumina temerii de Dumnezeu. De asemenea, am descoperit ca valoarea mea nu se gasea in mine si in ceea ce eram capabil sa fac, ci in Dumnezeu, in ceea ce a vazut in mine si in ceea ce El vroia sa faca prin mine.

Cand am fost in sfarsit gata sa-L ascult pe Dumnezeu, El mi-a aratat ca nu priveste valoarea creatiei Sale dupa ceea am fost capabil sa fac. In ochii Lui, valoarea mea nu consta in realizarile mele. De fapt, valoarea mea nu statea deloc in mine! Semnificatia mea nu a inceput si nici s-a sfarsit cu cariera mea. Pierzandu-mi locul de munca, am gasit un nou sens in viata mea – sensul pe care Dumnezeu l-a intentionat de la inceput. Chiar daca mi-am pierdut cariera, o lume complet noua ma asteapta atunci cand caut calauzirea lui Dumnezeu. In sfarsit, am fost gata sa-L las sa-Si indeplineasca scopul pentru care m-a creat. Am avut astfel o perspectiva complet noua in confruntarea mea cu pierderea locului de munca.

Caile lui Dumnezeu cu siguranta nu sunt caile noastre. Experienta mea m-a invatat ca pana nu eram gata sa accept caile Sale, eram in impas. Lasandu-mi viata si vointa in voia lui Dumnezeu (care in mod sigur este mai buna decat a mea), am inteles adevarul din cuvintele lui Pavel in Filipeni 3:7-8: “Dar lucrurile, care pentru mine erau castiguri, le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Cristos. Ba inca, si acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, fata de pretul nespus de mare al cunoasterii lui Cristos Isus, Domnul meu. Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca sa castig pe Cristos.”


Depasirea Pierderii Locului de Munca – Planul lui Dumnezeu pentru tine
Ce te va costa sa descoperi planul lui Dumnezeu pentru tine? Va trebui sa-ti pierzi locul de munca? Poate ti l-ai pierdut deja si acesta este motivul pentru care citesti aceste lucruri acum. Nu-ti pot oferi sfaturi despre cum sa-ti pregatesti CV-ul sau tehnici pe care sa le folosesti la interviu, insa te pot asigura ca, Creatorul tau are ganduri mai bune decat orice la care te-ai gandit tu. De sa nu-L intrebi chiar acum? Lasa-L pe Isus sa fie calauza vietii tale, si descopera semnificatia pe care viata ta o are dintotdeauna.

Ieremia 29:11 spune: “Caci Eu stiu gandurile, pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde.”

Citeste Depasirea Pierderii Locului de Munca Pagina 2 Acum!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Recuperare

Terapia prin Hipnoza
Dependenta de Alcool
Vindecarea de Codependenta
Anorexie si Bulimie
Dependenta de Mancare
Depasirea Pierderii Locului de Munca
De ce eu, Doamne?
Victime ale Violului
Dependenta de Fumat
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
 
 
 
Cauta
 
Add Depasirea Pierderii Locului de Munca to My Google!
Add Depasirea Pierderii Locului de Munca to My Yahoo!
XML Feed: Depasirea Pierderii Locului de Munca
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.