Clicky

Dependenta de Alcool

Dependenta de Alcool

 - Marturii Personale
Esti aici: Provocari ale Vietii >> Dependenta de Alcool 2
(Citeste Dependenta de Alcool Partea I)

Dependenta de Alcool – Povestea unei femei adulte
Eram in varsta de 30 de ani si desi il iubeam mult pe sotul meu, credeam cu tarie ca nici o familie nu este completa fara copii. Dupa al treilea avort spontan eram in disperare. Am descoperit niste vin ramas de la Craciun, si am constatat ca dupa al treilea pahar m-a coplesit un sentiment de alinare si eliberare de durerea mea emotionala. Scaparea de durere era atat de usoara!

Din fericire, Dumnezeu mi-a venit rapid in ajutor. Am inceput sa ma simt tot mai neplacut de fiecare data cand ajungeam la sticla. Am stiut ca Dumnezeu vrea sa ma faca sa inteleg ca nu aceasta era calea de iesire din durere. Am inteles ca as putea sa putea pune capat bauturii doar prin puterea lui Dumnezeu ... nu prin a mea. Dupa ce i-am marturisit sotului meu, mi-am cerut iertare de la el. De asemenea, I-am marturisit si lui Dumnezeu pacatul de a-mi abuza corpul prin alcool.

Cu ajutorul Lui si al sotului meu, am inceput sa rezist ademenirii alcoolului de a-mi alina durerea emotionala (Evrei 4:16).


Dependenta de Alcool – Povestea unei tinere
Am crescut fiind martora la felul in care tatal meu iesea de sub control de fiecare data cand se imbata. Din scoala generala si pana in liceu, am vazut cum o putea rani pe mama atunci cand era sub influenta alcoolului. De atunci incoace o multime de intrebari au inceput sa-mi treaca prin minte. Aceste imprejurari au creat in mine manie si ura, si am devenit o fata rebela.

Cand am intrat la facultate am decis sa incerc sa beau alcool. Am crezut ca bautura ma va face mai curajoasa si mai puternica decat tatal meu si astfel o voi putea apara pe mama de mainile lui. Am inceput cu bere, iar apoi treptat am trecut la lichioruri tari si alte feluri de bauturi alcoolice. Am ajuns la un moment dat sa beau de la apusul soarelui pana la rasarit. A urmat apoi o perioada in care nu puteam dormi fara sa beau alcool. Eram alcoolica.

Patru ani de zile am fost roaba dependentei de alcool. Incercam sa “imi inchid ochii” fata de pericolele cunoscute ale alcoolului. Toata viata mele s-a intors cu susul in jos si simteam rusine, respingere, autocompatimire si deznadejde. Simteam ca ma inec in cel mai adanc loc al marii in timp ce ma luptam din rasputeri sa rezist.

Cautam o modalitate de a pune capat bauturii, insa nu puteam gasi nimic care sa functioneze. Incercam sa ma opresc, dar alcoolul continua sa puna stapanire pe mine. Aproape ca am renuntat si am pierdut orice speranta. Nu stiam ca mama si sora mea mai mare au inceput sa se roage pentru mine. Sora mea tot timpul ma chema sa merg la biserica si sa ascult predicile pastorului, dar mereu o refuzam.

Eram aproape sa fiu picata la o materie in facultate, asa ca profesorul meu m-a rugat sa merg la un seminar pentru a-mi compensa notele mici. Stiam ca frecventarea seminarului era o sansa sa trec la materia respectiva si de aceea m-am grabit sa folosesc aceasta sansa. Seminarul era pe tema: “Spune NU Drogurilor, Fumatului, Bauturii si Sexului Premarital.”

In timpul uneia din sesiuni, vorbitorul a intrebat auditoriul: “Cine vrea sa se schimbe, dar nu poate singur...”? Aceea eram eu! Vorbitorul a continuat sa spuna: “Ridica-te si increde-te in Domnul din toata inima ta si nu te bizui pe intelepciunea ta; recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile”. M-am ridicat in picioare si L-am primit pe Isus in inima mea ca Domn si Mantuitor personal. De atunci am putut sa rezist, sa spun NU alcoolului, si astfel am pus capat bauturii. Stiam ca acest lucru nu se datoreaza capacitatii mele, ci lui Dumnezeu. Prin harul Sau am fost schimbata si reinnoita. Slava Domnului!

Intelege puterea pe care o are darul lui Dumnezeu pentru tine!


Iti place aceasta informatie? Ajuta-ne, impartasind-o cu altii folosind butoanele de social media de mai jos. Ce este aceasta?
Urmareste-ne:
English  
Social Media
Urmareste-ne:

Impartaseste-ne:


Recuperare

Depasirea Pierderii Locului de Munca
Codependenta
Anorexie si Bulimie
Dependenta de Alcool
Vindecarea de Codependenta
Dependenta de Fumat
Cum sa Te Sinucizi
Imi urasc viata
Ajutor pentru Abuzul din Copilarie
Material Suplimentar De Explorare...

Perspectiva Stiintifica
Perspectiva Filosofica
Este Biblia Adevarata?
Cine Este Dumnezeu?
Cine Este Isus?
Religiile Lumii
Crestere in cunoasterea
Probleme frecvente
Provocarile vietii
 
 
 
Cauta
 
Add Dependenta de Alcool to My Google!
Add Dependenta de Alcool to My Yahoo!
XML Feed: Dependenta de Alcool
Provocari ale Vietii Home | Despre Noi | Harta site
Copyright © 2002-2021 AllAboutLifeChallenges.org, Toate Drepturile Rezervate.